En Son İzlediğiniz Film?

Disclosure Day’i izledim.

İzlediğim en kötü bilimkurgu filmlerinden biriydi diyeceğim ama bilimkurgusunu da geçtim direkt izlediğim en rezalet filmlerden biriydi. Orasına burasına değinip zaman harcamaya dahi değmeyecek, nereden tutarsanız tutun elinizde kalan bir yapım. Hikayede öyle salaklık boyutunda şeyler var ki bir sinema televizyon bölümü öğrencisi yapsa sınıfta bırakırlar, şaka değil.. Zaten bilimkurgudan çok Hristiyanlık propagandasıydı. Rahibeler, haçlar, manastırlar, stigmatalar, teslisler, incil ayetleri her sahnede gözünüze gözünüze sokuluyor. Boşa giden 2.5 saatime üzülüyorum.

9 Beğeni

8-10. izlemem filan herhalde bu filmi. Tüpsüz dalış konusunu merkezine almış 2 çocukluk arkadaşının hikayesini, rekabetini anlatır. Ana karakter ile hemen hemen herkesin bir bağ kurabileceğini düşünüyorum. Ben şahsen karakterin dünyadan kopuk sadece bir şeylere tutkusu ile hareket edişini çok sevmiş ve beğenmiştim. İlk izlediğimde lise çağımdaydım. Aradan geçmiş 20 sene hala arada açıp izliyorum. İnsanı rahatlatan huzur veren arada birde tadında geren bir hikaye.

İlla vurdulu kırdılı aksiyon olsun izleyeceğim film demiyorsanız o zaman kesinlikle bir tadına bakılmayı hak ediyor. Profesyonel tüpsüz dalan biri olmanıza gerek yok. :smiley:

11 Beğeni

Battle Royale (Batoru Rowaiaru)-2000

Japon yapımı Aksiyon/Dram. Japon yazar Koshun Takami nin romanından uyarlama. Konusu, yakın gelecekte ekonomik çöküşün ardından, liselerde disiplinsizlik ve şiddet artmıştır. Saygısız bu gençleri hizaya getirmek için “Battle Royale” yasası meclisten geçirilir. Her yıl kura ile seçilen bir lise sınıfı, sırf bunun için boşaltılmış ıssız bir adaya bırakılır. 3 gün süresi olan bu yarışmada sadece bir kişi hayatta kalabilecektir. Konu iyi, senaryo iyi, oyunculuklar normal, çekim kalitesi ortalama. Film özellikle bilgisayar oyunu alanında kendi türünü yaratmış ve adını vermiş olan kült bir yapım. Hatta meşhur oyun PUBG de ki tava da bu filme göndermedir, ancak problem şu ki geliştiriciler doğru filme biraz yanlış göndermede bulunmuşlar. Zira çantadan çıkan tava değil tencere kapağı :slight_smile: (Bu arada, çaktırmayın benim de aklımda tava kalmış)

Her ne kadar 40 öğrencinin neredeyse tamamının ölümünü görsek te, film sadece kaba şiddetten ibaret değil. Küçük hikayeler, altta yatan sebepleri, şahsi dramları anlatıyor. “İlla vurdulu kırdılı aksiyon olsun izleyeceğim film” diyorsanız “Ama biraz da Dram olsun” istiyorsanız…isteyin ne zararı var. Benim daha önce seyrettiğim ve beğendiğim bir filmdi. Bu akşam bir daha seyrettim, bir daha (Ama bu sefer nedense biraz daha fazla) beğendim.

5 Beğeni

Değeri bilinmeyen, müthiş bir filmdir. Forumda izleyen birilerini görmek mutlu etti. İzleyin, izlettirin :blush:

2 Beğeni

İlk yarısı slapstick komedi, ikinci yarısı B sınıfı çocuk filmiydi. Anlamsız, gereksiz bir uyarlama.

4 Beğeni

“He Man” filmi mi bu ?

Evet :raising_hands: Burada vizyonu es geçip direk Prime Video’ya geldi iyi de yaptılar yoksa platforma gelmesi 6 ayı bulacaktı.

Bir de siz izleyip yorumlarsanız iyi olacak :star_struck:

1 Beğeni

“Dök İçini Rahatla” da erce bu filmi çok beğendiğini söyleyip olumlu yorum yapmıştı. Burada da tam tersini okuyunca şaşırdım. Çocukluğumun çizgi filmi, efsaneydi.

Benim de yorumum var yukarı mesajlarda onu okusan yeterli :wink::sweat_smile:

1 Beğeni

Genç bir adam, Chicago’dan San Diego’ya lüks bir arabayı teslim etmek için ıssız otoyolda tek başına yolculuk yapmaktadır. Yağmurlu bir gecede, uykusunun gelmesini engellemek için bir otostopçu olan John Ryder’ı arabasına alır. Bir seri katil olan otostopçu, gençle; kedi-fare oyununa başlar.

'80ler atmosferini başarılı bir şekilde yansıtan film, sonlara doğru biraz sıkıcı gelebilir. Filmin en büyük handikapı ise katilin motivasyonunun açıklanmaması olarak belirtilmiş. Gerçekten bu fazla göze batan bir durumdu.

8 Beğeni

Cadılar Bayramı Öldürür

Bir önceki filmin bittiği yerden başlıyor. Orada bitseydi daha iyiydi. Ne diyeyim bilmiyorum. N’oldu şimdi? diye iç geçiriyorum. Dudaklarımı büktüm, iki elimi yana açtım…

:star::star:

5 Beğeni

Ben beğendim. Ucuz birkaç numara dışında Grogu’nun daha çok ön planda olduğu bir film olmuş. Daha ayrıntılı bir inceleme Cumartesi günü Bilimkurgu Kulübü’nde çıkacak.

7,5/10

4 Beğeni

O aradığım epiklik yoktu ya, 4 bölüm daha, sinemada mandalorian izlemiş gibi oldum ben. Kurban bayramından önce sinemada izlemiştim.

2 Beğeni

Tabii ki ekstra bir şey yok. Ama yoklukta harika gidiyor. :smiley:

1 Beğeni

The Odyssey filmini Ankara’da hangi sinemada izlemek lazım? Eskiden Ankamall’de IMAX vardı ama uzun zamandır gitmiyorum sinemaya, belki başka salonlar da vardır. Önerdiğiniz bir yer varsa oraya gideyim (gidebilirsem). :slight_smile:

1 Beğeni

Ben gitmedim ama Gordion’u önerdiler.

2 Beğeni

Filme alakalı sorular sordunuz da yanıtlamadık mı İsmet hocam? Sorularınız filme gidene kadar bitmeyecek galiba :joy: Yakında yönetimi ele geçirip sizi de sürgün edeceğim bu gemiden, yeter artık :wink:

Eğer hayatınızda 50 tane film izlemediyseniz bir zahmet sinemaya gitmeyin :face_with_hand_over_mouth::sweat_smile: @SJack doğru değil mi sevgili denetmen :innocent:

Ben bunu size şuradan açıkladım ya anlaşılan yazdıklarımız da dikkatle okunmuyor neyse yine de paylaşıyorum :backhand_index_pointing_down:

Gordion Avm de laser imax ile izleyin yalnız seanslarda boş yer bulmak zor şimdilik.

3 Beğeni

Ben çok olayı anlamadım ama teşekkürler yanıt için. :slight_smile:

Hazır vakit bulmuşken bunu izleyeyim dedim de… Çizgi film kalitesinde rezalet bir uyarlama olmuş. Senaristin kafası iyiydi heralde. Beni eskiye götürmesi ve müzikleri harici elle tutulur yanı yoktu. Hızlandırarak izlediğim için sonunu görebildim. 2/10 puan.

4 Beğeni

@Ezheret hocam filmi yorumlamıştı kamara kısmında siz soru sormuştunuz bende üstüne ön bilgi ve şurada izlerseniz iyi olacak diye yorum yapmıştım. Olay buydu görüyorum ki unutulmuş hani söz uçar yazı kalırdı :blush:

Bu arada Gordion’da imax biletler normal bilet fiyatında aklınızda olsun. 300 TL

Bir de Paribu Cinerverse de Panora Avm de imax laser salonu açtı ancak biletler 600 TL civarında.
Şu sıralar filme imax özelinde ilgi yoğun. Bilet bulabilirseniz izleme fırsatını kaçırmayın. Teşekkürü sonra ederseniz etmezseniz uyarı alırsınız :sweat_smile:

2 Beğeni

Evet öyle bi muhabbet yarım yamalak aklımdaydı. Aramada çıkmayınca buradan sorayım dedim. :slight_smile:

Uykum kaçmışken bunu da izledim. Çok övüldüğünü görünce biraz derinlikli bir film sandım, bomboş bir aksiyon filmiymiş. :slight_smile: Benim minik kalbim bu kadar “gore” görmeye dayanamadı. Yaşlandıkça hassaslaşıyoruz heralde.

Zenci adam sakatlanmasa daha güzel olabilirdi, illa taşıyacaksa da gene sırtında taşırdı son sahnede. Herif uçurumdan düştü ölmedi, suya düştü ölmedi, arabadan düştü ölmedi. Asıl war machine zenci adam sanki. :saluting_face:

4 Beğeni