Gordion’daki IMAX’te izledim ben, güzeldi orası. Ankamall’i kesinlikle önermiyorum.
Hangi sıradan almak lazım? Ön sıralar boş ama oradan alırsam boyun felci geçiririm sanırım. ![]()
Hocam ben I’dan aldım, orası gayet iyiydi, boşsa bir altını ya da üstünü tercih edebilirsiniz. Ben bir altını alsam daha iyi olurdu diye düşünmüştüm.
Hayal kırıklığı. Potansiyelini ortaya koyamamış bir film olmuş maalesef. Kötü adam etkileyici değil. Lobo filmde niye var anlamış değilim başka bir filmde getirseniz daha iyi olurdu. Birçok sahnede müzikler iyi eşlik edemiyor. Bu bütçesiyle film değil de 8/10 bölümlük bir diziyle daha keyifli bir Supergirl izleyebilirdik. Keşke kaynak materyaline sadık kalsalardı. Supergirl - Superman sahneleri güzeldi. Krypto olduğu her sahneyi güzelleştiriyor zaten. İyi diyeceğim çok bir şey yok. Yeni evren/DCU için kötü bir örnek oldu. Yazık olmuş. Vaktinizi daha iyi filmlere harcayınız.
Olur mu Volkan hocam Cames Guunnn DCCU’yu kurtaracak yönetmen Zack Snyder’ın batırdığı evreni topladı Cames Gunn abimiz. Ben başından beri sonunun böyle olacağını biliyordum Smallville Superman’i ile 1990’larda yayınmlanan Lois & Clarke dizisinin harmanı olan Superman filminini sevmemiştim. Superman (2025) izledikten sonra Cames Gunn’ın evrenini asla sinemada izlemem dedim.
Hemen bir filmle çöpe atmamak lazım. Daha pek çok proje var gelecek olan. Ayrıca Superman 2025 in nesi var ya gayet güzel film.
Yorumlara göre indirip de izlemediğim filmler;
- War Machine
- Supergirl
- Disclosure Day
- Tron’un son filmi
Birkaç tane daha vardı ama aklımda değil. Gelirse yazarım.
@AlperYlcnky1903 @RolandDeschain Elbette tek filmle evrendeki taşlar yerinden oynamayacaktır ancak yapılan iş kötü maalesef. Gunn’ın evren inşa edebileceğine ben ilk zamandan beri inanamıyorum. Çoklu karakterleri iyi kotaran bir yönetmen. Evren inşa etmek için bilemedim. Yeni projeler geldikçe neler olup bitiyor göreceğz. Yeni Superman filmi bana da geçmemişti ama orta kalitede bir işti.
@SJack Listeden Tron:Ares’i izlemeni tavsiye ederim. O kadar kötü bir film değildi kötü olan Jared Leto denen herifin filmde olmasıydı. ![]()
Disclosure Day çok kötü film. Komplo teorilerine merakınız yoksa hiç girmeyin ama film komplocuları gazlıyor biraz.
Nolan’ın en iyi filmi değil baştan söylemek isterim. Güzel bir film. Şu yaz döneminde ve sıcaklarda sizi sinemaya çeken başka yönetmen ve filmde yoktur. Bunun için takdiri hak eden bir yapım. Ses ve görüntü kaltesi yine kusursuz. Oyunculuklar göze batmadı hepsi elinden geleni yapmışlar. Circe sekansı, Tepegöz gerilimi filmin etkileyici kısımlarıydı. Ancak eksik kısımlarda yok değil.
Şöyle ki;
Bir yönetmen bir eseri uyarlarken bunu kendi estetik anlayışında ve sinematik dilinde yeniden kurabilir ancak kaynak materyalin temel taşlarını yıkmadan yapabilmeli. Filmin en büyük eksikliği hikayenin de bel kemiği olan Tanrıların olmamasıydı. Filmin hikaye akışına balta vurduğunu düşünüyorum. Buradan şöyle bağlamak isterim. Nolan ne zaman kardeşiyle (Jonathan Nolan) yollarını ayırdı senaryo kısmında zayıflamaya başladı ve filmografisinde düşüşü kaçınılmaz oldu. Diyaloglar sığ geliyor kaç filmdir. İkinci olarak da Otis/Nobody kısmının ki şu güzel kelime oyununu nasıl dahil etmedi filme anlamadım. Hayır sende İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunusun niye es geçersin ki. Eserin okumasını daha iyi yapmışsındır. Bir de Dark Knight Rises filminden beri süregelen dövüş bölümlerini becerememesi hala devam ediyor. Film çıkışı şimdilik aklıma gelenler bunlar. Filmin okumasını daha iyi yapabilmek için filmi bir kez daha izlemeyi düşünüyorum.
Ex machine ve upgrade filmleri. Arka arkaya izlenince daha güzel oluyor. Yapay zeka konulu güzel filmler. Aslında Her filmini 2. Kez izlemekten vazgeçip bu filmleri izledim.
En son Whisky filmini izledim. Zeki Demirkubuz’un övdüğü kadar var.
Siyah Telefon 2
İlkini izlememiştim. Bir seri katil çocukları öldürüyor. Son kurbanını kaçırıp bodruma kilitliyor. Duvarda bir telefon var. Çalışmıyor ama katilin önceki kurbanları olan çocuklar telefon yardımıyla son kurbana telefonla ulaşıp onu kurtarmaya çalışıyorlar. Sonra katil ölüyor Merak ettiğim için ikincisini izlemeye karar verdim. İlkinde(konusunu öğrendiğim için) de ikincisinde de çok özgün bir şeyler yok. İkincisinde atmosfer güzel sadece. İyiye gidiyor gibi göründü başlarda ama çok yavan kaldı. Uğraşsaydılar Elm Sokağı’ nın daha kanlısına dönüştürebilirlerdi ama o tren kaçtı.
![]()
![]()
Sonunda Holland’ın iyi bir Peter Parker/Spiderman filmini de izlemiş oldum. Filmi beğendim ama abartmadan. Parker’ın yalnız ve depresif hali filmde çok iyi yansıtılmış. Peter’ın o yorgun halini çaresiz halini düzgün bir şekilde görüyoruz. Aksiyon sahneleri yerinde ve kimi zaman sizi sanki oyun oynuyorsunuz gibi hissettiriyor sanırım burada yönetmen dokunuşunu görüyoruz. Spider/Punisher ikilisinin dinamiği çok güzeldi. Yalnız film ilk yarı çok iyi giderken ikinci yarısında bocalamaya başlıyor bu da filmin bir önceki filmlerde olduğu gibi net bir kötü karakterinin olmamasına bağlıyorum. Halbuki Spider’in çok sayıda ve motivasyonu yüksek olan kötü karakterleri var. Hala iyi bir villian izleyemedik. Bir de her Spiderman filmine bir MCU karakteri şart mı? Biz Spider’i tek göremeyeceğiz sanırım Sony/Marvel anlaşması belki de böyledir bilmiyorum. Film sonrası bir after credit var. İzleyeceklerin aklında olsun. Sinemada hala bir şey izlemek isteyenler varsa The Odyssey ve Spiderman filmleri iyi birer seçenek. Kalabalık salonda film izlemeyi özlemişim. Anlık tepkiler her zamanki gibi harika oluyor.
Ülkeye sağ salim döndük daha ayağımızın tozuyla sinemaya gidiyoruz.
Zevkine güvendiğim kişiler filmi beğenmiş hep. Bakalım spider-man nasıl olmuş filmden çıkınca güncellerim burayı.
Nobody
İlk önce ikincisini izlemiştim ve beğenmemiştim. Şimdi ilkini izledim ve beğendim. Çok değil. John Wick’ in açtığı yolda bam güm gidiyorlar. ![]()
![]()
![]()
![]()
İncelemeyi şuraya da bırakayım.
https://www.imdb.com/title/tt32273171/
Son yazacaklarımı ilk söylüyorum ilk yarısı güzel son yarısı ise yarım kalmış bir film.Tempo,senaryo ve sinematografi fena düşüyor.
Eski bir masalı farklı bir bakıştan anlatıyor bu neredeyse filmin yarısı ve burası izlemeye değer kısmı ikinci yarısı ise bol bol alegori,mitolojik ve hristiyan sembolizmine dönüyor.Arafıydı,beyazlamasıydı,elması,armutu ve mürveriydi.Yılların predatörü ıslah olmaz ıslah eder.
Film bana sorarsanız çok çok iyi bir film değil öyle yazılıp çizildiği kadar. Ancak çok kötü de değil yalnız süresi biraz fazla uzun. Keşke daha derli toplu ve daha cesur bir film olsaymış. İlk yarı ve ikinci yarının bir kısmı güzel sonra yavaş yavaş düşüşe geçiyor ve toparlayamıyor. Gece izlerken çoğu kişi uyudu filmde. ![]()
MCU’nun en iyi 2. filmi filan yazanlar var. Böyle şeylere gaza gelip giderseniz büyük hüsran yaşarsınız.
Benim gibi 90’lı yıllarda yayınlanan spiderman çizgi filmini izleyenlerin beklediği şeyler vardı filmde. Punisher ve Peter’ın mutasyona uğrama kısmından bahsediyorum. Dedim ilk kez Man-Spider formunu göreceğiz sanırım. Tamamen örümceğe dönmüş ya da ramak kalmış 6 kolu olan ve Punisher ile kapışan bir form. Bunun yerine sulu sulu espriler yapan Frank ve sanırım MCU’da izlediğimiz en iyi Hulk formu vardı filmde.
Henüz Spiderman’i izleyemedim. Halk gününü bekliyorum.
Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan filme gelecek olursak; Eddie The Eagle, kayakla atlama dalında olimpiyatlara katılma hayali kuran ancak imkansızlıklar nedeniyle dışlanan Eddie’nin,1988 Kış Olimpiyatları’na katılma mücadelesini konu alıyor.
Hugh Jackman’ın filme artı değer kattığı bir gerçek. Keyifle izlenebilecek bir film.