En Son İzlediğiniz Film?

Forumda çocukken bizi etkileyen filmlerle ilgili bi başlıkta “Geleceğe Dönüş” filmini tekrar izkemekle ilgili çekincemden bahsetmiştim. Bir muhterem de bunun yersiz olduğunu söylemişti. İftar misafirleri gidince tepemin tası yerine otursun diye açtım izledim. Öyle birden bire.
Ama tepemin tası yerine geleceğine iyice tepem gitti yok şu an. Ay ben bu filmi izleyeli 15 yıldan fazla mı olmuş hatırlamıyorum ama filmi gerçekten unutmuşum.
Şimdi Marty geçmişten geleceğe dönünce 10 dk öncesini ayarlayıp kendisini tekrar geçmişe giderken izledi ya, işte orda bir döngüye girmiş olması gerekmiyor muydu? Yani sonuçta geçmişte yaptıkları geleceği etkiliyorsa her geçmişe gidişi geleceğini değiştirmeli ama 10 dakika öncesine gittiğinde hiçbir şey değişmemişti ama sonradan her şeyin değiştiğini gösterdiler. Keşke şimdiye kadar saçma sapan kuruntu yapmayıp izleseymişim. Endgame de ileri sürülen çoklu evrenler teorisi bana daha mantıklı geliyor.

3 Beğeni

Dün fragmanını görüp bugün nette paylaşıldığını duyunca hemen açıp izledim ve çok başarılı bir film olduğunu söylemek isterim.Kötü kahraman sadece bu sefer var filmde ve dünyanın altını üstüne getirmeye başlayacak devam filimleriyle.Kötü kahramanı oynayan çocuk cuk gibi oturmuş karektere. :slight_smile: Fırsat bulunca açıp izleyen.Sinemada varmı yok mu tam bilmiyorum gösteriminin.

2 Beğeni

If Beale Street Could Talk
Açıkçası ben yanlış beklentiyle izlediğim için pek tatmin olmadım. Yine Barry Jenkins, James Laxton, Nicolas Britell’den iyi bir film fakat bu üçlüden Moonlight gibi bir başyapıt izledikten sonra beni o kadar etkilemedi. Herkese tavsiye edebileceğimi sanmam ama dram & romantizm ikilisini seviyorsanız bir şans verin.

2 Beğeni

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTGmkH7g732SOmLHLappAu2LRvSAq2EHp0qUvUHWT2xcBHfTOae

Circle izledim. Rastgele(?) seçilen 50 kişi çember şeklinde bir yerde uyanıyorlar. Her 2 dakikaya bir içlerinden birisi ölüyor. Bunu da birbirlerine verdikleri oylarla sağlıyorlar. Daha ne olduk nereye kaldık derlerken aralarından birkaçı direkt ölüyor. Sonra nasıl işlediğini, neden olduğunu, nasıl kurtulacaklarını, kimi öldüreceklerini falan bulmaya çalışıyorlar. İnsanların tamamen hayatta kalma içgüdüsüyle nasıl çirkinleştiklerini görüyoruz. Ahlaki olarak çok rahatsız edici bir sürü diyalog var içinde. Film aşırı düşük bütçeli zaten tek yaptıkları dikilmek ve konuşmak olduğundan (hatta çoğu zaman ölüm sahnelerini bile çekmemişler :d) puanı da 6’ydı galiba ama meraklısı izlesin. Bence keyifli ve üzerine düşündüren bir filmdi. Zaten 1 buçuk saat.

2 Beğeni

John Wick 3: Parabellum
Neden diğer filmlere 1, 2 derken buna Parabellum dediklerini pek anlayamadım. Filmi ben beğendim yani izlerken dikkatimi dağıtan çok şey oldu fakat genel manada ilk 2 film gibi hoşuma gitti. İlk 2 filmden de daha çok 1.sini seviyorum ayrıca. Lakin sonu hiç olmamıştı. Senaristler sonu bağlayamamışlar belli ki neyse ya 4. bir film çeker orada hallederiz zaten tuttu dediler anlaşılan. Yani 4. film kesin olacak ve olursa bu kadar iyi olmayabilir… Keanu Reeves’i de baya severim ayrıca. 7.5/10 Gidin izleyin.

Aladdin
92 yapımı çocukluk animasyonumuz Aladdin’in Sihirli Lambasının film hali. Disney’in ben bu animasyonlarının film uyarlamalarını seviyorum. Bu filmde gayet güzel olmuştu. Ama tabi iyi-kötü savaşı bizim için artık klasikleşti. Yine de gidilir izlenir. Müzikler güzeldi ve Will Smith’in cin haline baya güldüm. Ayrıca Hollywood sanırım birazcık Arap kültürü ile Hint kültürünü karıştırmış. Neyse ben beğendim :smiley: 7/10
Artık Binbir Gece Masallarını okuma zamanım da gelmiş…

3 Beğeni

Bu film beni bezdirdi. Uzun zaman oldu izleyeli ama bezginliğimi çok net hatırlıyorum. Her süper kahraman filmiyle sinemadan biraz daha soğuyorum. Tüm süper kahraman filmleri birer Michael Bay filmi gibi oldu: İçi boş dışı ışıltılı. Bu boşluktan öyle bir gürültü geliyor ki anlatamam. Her mit gibi yeterince zaman verirsen tüm saçmalıklar, kurgusal boşluklar cevap bulur. Çizgi roman dünyasında bunun takip edilesi bir çekiciliği olabilir ama sinemada çok yorucu olmaya başladı.

Ana karakterin kandırılması mevzuu yetmedi mi artık? Bunlar nasıl süper kahraman, neden bu kadar salaklar? Bu süper güç onların sadece bedenlerini mi geliştiriyor? Hepsinin hareket noktası o kadar çocukça ki… Doğru dürüst bir karakter inşası yapılmamış çoğuna. Hele Kurtlar Vadisi kötüleri gibi her seferinde daha güçlü birinin ortaya çıkması yok mu? “Süpermen güçlü ama Captain Marvel daha güçlü. Süpermen ellerinde süpernovalar tutabilir ama Captain Marvel evreni bükebilir.” Yoruldum artık.

5 Beğeni

Ahmet Uluçay ve Seyfi Teoman, Türk Sineması’nın erken kayıpları. Yaşasalardı daha nice güzel filmlere imza atarlardı.

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak güzel filmdir. İzlemeyenlere ben de tavsiyede bulunmuş olayım.

3 Beğeni

images

Uyarlanan çizgi roman:Buz Mermisi

Sinema filmi:Kar Küreyicisi

Fantastik bilimkurgu yapımı güzel bir film.Oyuncuların hepsi bir birinden kaliteli ve tanıdık kişiler.Filimin konusuna gelirsek dünya patlatılan bombalar sonrası tamamen katlar altında kalmıştır.Ama bu olay olmadan önce dünyanın her köşesine döşenmiş birleşik tren rayları ile hiç durmadan hareket eden bir trenin içinde bütün olaylar geçiyor.Trenin içinde ki olaylar çok etkili olmuş,hele bir sahnesi var ki beni çok şaşırttı diyebilirim.Filmin devamı gelecek gibi bitse de heralde dizi uyarlaması yapım aşamasında olduğu için vazgeçilmiş.

Bu videoda başlangıçta neler olmuş ele alınmış.

4 Beğeni

2019 yapımı Alaaddin filmini izledim. Film gayet başarılıydı lakin müzikal bölümleri hariç. Will Smith’in oyunculuğu her zaman ki gibi muhteşemdi. İzlemenizi tavsiye ederim.

3 Beğeni

Disney filmlerinde beni en çok rahatsiz eden şey ünlü oyuncular. Will Smith’i izlerken ben aksine rahatsiz oldum.
Şarkılar animasyonda da kullanılmıştı diye biliyorum. Yenilenmişler. Şarkıların bir kaç tanesini hatırlıyorum.
Bu şarkı harikaydı.

2 Beğeni

Müzikler güzel di.Bende sevmeme rağmen oyuncular müzikal bölümlerinde afallamış.Abi ben will Smith’i seviyorum ya bütün filimlerini keyifle izledim.:slight_smile:

2 Beğeni

Doğru yorumu yanlış okumuşum. Benim aklima lamba cini gelince Kazaam filminde ki Shaquille O’Neal geliyor. O oynasın demiyorum tabii ama onun kadar sempatik bir oyuncu olabilirdi.

Yine de dua etmek lazım siyahi oyuncu olarak Samuel L. Jackson ya da Morgan Freeman’ı görmedik.

3 Beğeni

Muhteşem ötesi bir filim di.Eski godzilla yapımların da aldığım tadı bu son yapım fazlasıyla verdi bana.Kesinlikle izleyin derim.Gcı’ı dibine kadar kullanılmış ama bu sefer hikaye de kopma olmadığı için ve sağlam bir seneryo ile iyi iş çıkarmışlar.Fırsat bulan sinemada izlesin.

1 Beğeni

Bi soluk da keyifle ve heyacanla izlediğim bol bol Amerikan propagandası yapılmış bir savaş gerilim filmi.Filim bir dakika bile ara vermiyor durağanlığa ve bu sayede çok güzel olmuş.

1 Beğeni

images%20(4)
Dün High Life filmini izledim. Film hakkında çok yorum yapmayacağım - Claire Denis’in izlediğim ilk filmi, onun sinema diline hiç alışkın değilim çünkü- hikaye kurgusuyla aklımı, görsel olarak (izleyenler bilir özellikle the fuck box sahnesi)midemi ve psikolojimi fena halde zorladı.Sinemada garip bir deneyimdi açıkçası. Bilimkurguya alışılmadık bir bakış açısıydı. Ben de dahil çoğumuzun hazmetmekte zorlanabileceğimiz bir film, o sebeple herkese öneremiyeceğim.

3 Beğeni

Alien filmini izledim. Kendi dönemi için adeta şaheser. Ancak günümüz şartlarında filim pek korkunç değil. Tabi ciddi anlamda ürktuğüm bir kaç sahne oldu. Onun dışında oyunculuklarda eskimiş lakin kadın oyuncunun oyunculuğu kendi dönemi için adeta oscara layık.

Birde adamın suratına yaratık yapıştıktan sonra niye kimse adam akıli bir tepki vermedi? Sanki asker arkadaslarini görmüşler gibiydiler,belkide efekler eskidiği içindir. Ortam beni pek germedi.

Seneryo kısmı da beni pek etkilemedi. Günümzde aynı seneryoya benzer séyler gördüğümü anımsıyoru.

Neyse efendim filim kendi zamanı için bir efsane bugün korkutuculuğunu yitirsede eminim ki benim anlamadığım bazı gizli detaylarda vardir.

Filmi korkarım bekletisine girmeden izleyiniz.

1 Beğeni

v1

Ostatnia Rodzina, Türkçeye Baba ve Oğul diye çevrilmiş Polonyalı ressam Zdzislaw Beksinski’nin hayatını anlatıyor. Film bittikten sonra resimlerine bakıp ürpermemek elde değil. Fantastik diyarlara gitmiş de oraları resmetmiş dersiniz. Biyografi sevenlere tavsiye edilir.

6 Beğeni

Puhutv büyük atılım yaptı. Yabancı filmlerde eklenmiş siteye. Filmlerin çoğu ilgi çekici. Site hala ücretsiz.

4 Beğeni

İzledikten sonra herhangi bir sansür fark edenler belirtirse iyi olur Puhu TV konusunda. Sanmıyorum ama emin olmak gerek yine de.

Not: Ölümüne torrentci.

4 Beğeni

Bu trailer’den birşey anlayan var mı?

2 Beğeni