En Son İzlediğiniz Film?

thumbnail

Dün gece kardeşimle beraber izledim Lion King’i. Görsel ve müzikal olarak çok güzeldi. Ailecek ve çocuklarınızla izleyebileceğiniz güzel bir animasyon filmi.

@Feanor İzlemediyseniz bu film de sizi açık camla beraber etkileyecektir. https://turkcealtyazi.org/mov/1706620/snowpiercer1.html

4 Beğeni

Circle of life dinlerken bunu görmem. :relieved:

2 Beğeni

jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx

Josh Malerman’ın yazmış olduğu romandan uyarlanan “Bird Box” filmini izledim. Filmi tek başına değerlendirecek olursam kesinlikle kötü bir film değil. Oyunculuklar iyi, gerilimi tadında… İzlerken sıkılacağınızı düşünmüyorum. Olaylar biraz hızlı ilerliyor ama akışı kaçırmıyorsunuz.

Filmi, kitap ile kıyasladığımda maalesef güzel şeyler söyleyemem. Kitapla bağlantılı gibi dursa da, bana göre kitaba çok fazla sadık kalınmamış ve bazı yerler oldukça değiştirilmiş.

Sadece filmi izlerseniz de keyif alırsınız ama kesinlikle ilk önce kitabını tavsiye ederim

4 Beğeni

Yüzüklerin Efendisi Serisinin ilk filmini bugün bilmem kaçıncı kez tekrar izledim. Söylenecek söz yok. Her zaman aynı etkiyi hissettiren başka bir film yok benim için. Yarın serinin ikinci ve üçüncü filmini izlemeyi ve ardından da kitabına başlamayı düşünüyorum.
Bubarada bulabilirseniz Extended versiyonunu izlemenizi öneriyorum. Hobbit de kesilmiş sahne az olsa da bu serideki kesilmiş sahneler çok fazla.

Bu film serisini izlemeyen var mıdır forumda acaba? Merak ediyorum.

4 Beğeni

Aquaman

Sinemada izleseydim keşke dedim, onlar nasıl görsel efekt üstadlar. Adamlar suyun altında savaştılar ağzım açık izledim. Bunun dışında söyleyebileceğim Mera’nın ne kadar güzel olduğu, tam bir Ariel olur Amber Heard. Sicilya sahnesi, Mera’nın gül yediği sahne ve Arthur’un onu bozmaması :smiley: çok sevdim.

Joker

Beklentim çok yüksekti o yüzden bir parça hayal kırıklığı yaşadım, ama Bruce Wayne ile olan yaş farkı ilginçti. Sorun Phoenix’in oyunculuğu değil tabi ki. Kahkahasındaki üzüntüyü çok iyi yansıttığını düşünüyorum. Metroda yeşil peruğuyla otururken attığı kahkahadan çok etkilendim. Metroda kendini savunması ancak aleyhinde manşetler atılması çok üzücüydü. Bütün filmi üzülerek izledim. Heath Ledger’ın Joker’ı aksiyon dolu bir karakterdi, Batman’e takıntılıydı. Phoenix ile Joker’ın ruhsal durumu ele alındı hem de Bruce daha çocukken. İki farklı Joker, kendi içinde eleştirilmeli bence.

Maleficent 2

Birkaç saat oldu sinema salonundan çıkalı. İlk film kat ve kat daha iyiydi ancak şunu söylemeliyim ki görsel efektleri iki filmin de olağanüstü. Ne diyebilirim ki, şatoları, kaleleri, sihirli ormanları, fantastik canavarları ve arka fonda orkestra dinlemeyi seviyorum. Angelina Jolie’yi de hehe. Daha basit bir senaryo vardı, sonuca hemen bağlandı. Bir de kısaydı sinema ara vermedi. Devamını zaten biliyorsunuz: “and they lived happily ever after…”

2 Beğeni

2024 diye bir film. Bilim kurgu, psikolojik gerilim, gizem gibi türleri işlemiş çok değişik bir film olmuş. Sonuna kadar beğenerek izledim ancak bazı karanlık noktalar var. Bence çok iyi incelenmesi ve yorumlanması gereken bir film.

Sığınak gerçek mi? Gerçekten nükleer felaket durumu yaşandı mı? Roy bir denek mi? ‘‘O yaşıyor’’ dediği yapay zeka olan Arthur’mu? Roy, halüsinasyon görüp delirdi mi? Hepsi bir rüya mıydı?

Kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Dediğim gibi o kadar çok şüpheli durum var ki üzerine 24 saat konuşulur. Filmin genel olarak konusunu aşağıya bırakıyorum ama her şey göründüğü gibi değil ve asla basit değil.

Dünya’da yaşayan bilimadamları okadar çok nükleer çalışma yapmışlarki sonunda bir felaket gerçekleşir ve Tüm dünyayı saran bir nükleer patlama olur ve ardından tüm insanlar ölecektir hayatta sadece bir bilimadamı kalır uzun süre birilerini aradıktan sonra umudunu kaybeder ve bu yalnızlık dönenimde varlığını sorgulamaya başlayacaktır

3 Beğeni

Güzel tavsiyeydi. Teşekkürler. Bayağıdır masum bir film izlememiştim.

2 Beğeni

Beğenmenize çok sevindim. Özellikle bu tarz filmleri arıyorum. Gürültü patırtıdan, çeşitli entrikalardan uzak, iyilik çok güzel şey dedirtecek… Haber bile izleyemez oldum, her şeye canım sıkılıyor. Kısacası ruhuma iyi gelen filmlere yöneldim.

2 Beğeni

@Kehribar İzlemediyseniz Bajrangi Bhaijaan filmini şiddetle tavsiye ederim. Tabi orjinal diliyle altyazılı izlemeniz filmi daha güzel yapacaktır.

4 Beğeni

Bunu televizyonda denk geldiğimde izlemiştim ama başını kaçırmıştım. O yüzden orjinal dilinde tekrar izleyebilirim. Güzeldi gerçekten.

2 Beğeni

Dün mü denk geldiniz acaba TRT1’de? :smiley:

2 Beğeni

Hayır, iki yıl falan önceydi ama aynı kanaldaydı büyük ihtimalle. :smiley:

3 Beğeni

Yerdeki Yıldızlar ve Benim Adım Khan da önerebileceğim güzel filmlerdir. Artık karar sizin. :slight_smile:

3 Beğeni

Son zamanlarda izlediğim ve eğlendiğim şu güzel filmleri size önerebilirim o halde ;

5 Beğeni

İzleyeceğim, teşekkürler. :slight_smile:

in the tall grass izledim.

Netflix yapımı The King filmini izledim. Filmin konusu kısaca İngiltere tahtının gönülsüz varisi, babasının ölümünden sonra Kral V. Henry olarak krallığın başına geçerek kaçmaya çalıştığı hayatı kabullenmek zorunda kalır. Siyaset, kaos ve savaşın içinden kendi yolunu bulmaya çalışır.

Filmin sıradan bir konusu olmasına rağmen aktörlerin oyunculukları, filmin görüntüleri ve o enfes müzikleri sayesinde en beğendiğim filmler arasına rahatlıkla koyabilirim.

Filmin müziklerine bayıldım. Dinlemek isteyen için aşağıya ekliyorum :slight_smile:

2 Beğeni

My way (2011)

Daha iyi bir savaş filmi izlemedim ama beklentiniz yükselmesin, herkes o kadar beğenmiyor. Ve altyazılı izlemenizi tavsiye ederim, birkaç farklı dil konuşuluyor çünkü.

Alttaki mesajınızda indirdiğinizi yazmışsınız, görmemiştim.

Ek olarak, amerika dışı savaş filmi demişsiniz ya, Mandariinid (2013) 'i izleyebilirsiniz. My wayin aksine durağan bir film ama onun kadar güzel. Çeçen-Gürcü savaşını konu ediniyor ama etnik kökenin önemli olmadığı bir film.

3 Beğeni

Matrix serisinden önce izleyin.
images%20(24)
Animatrix, Matrix dünyasının animasyon ortamına aktarılmış öykülerinden oluşuyor. Osiris’in Son Uçuşu ise 9 kısa filmden oluşan serinin en çarpıcı örneklerinden biri. Bilgisayarlı animasyon teknolojinin ulaştığı yeri görmek açısından da önem taşıyan yapım, unutulmaz bir kılıç gösterisiyle başlıyor. Daha sonra ise bir direnişçi gemisine geçiş yapıyoruz. Zion’a doğru yolculuk yapan gemi, şehrin çevresini saran düşmanlara karşı bir mücadeleye başlar… Matrix Reloaded’dan önce animasyonu izlemek, olağanüstü bir fragman etkisi yaratıyor. Matrix 1 ve 2 arasındaki köprü olmaktan daha çok ikincisine dönük bir heyecan uyandırıyor. Neo ve dostlarının işinin çok daha zor olduğunun da ipuçlarını veriyor!

4 Beğeni

Bong Joon Ho’nun son filmi olan Parasite’ı izledim. Film çok katmanlı bir anlatıya sahipti. Duygu geçişleri ve beklenmedik sonlar çok fazlaydı. Özellikle yine sosyal mesajı alttan alttan değil de sert bir şekilde suratımıza vurması beklendik bir hareketti yönetmenden ama bunu çok güzel bir şekilde yapmış. Oyunculuklar da gayet iyiydi. Filmin rahat 8.5 puanı var ya. İzleyin arkadaşlar, izlettirin de.

2 Beğeni