Teşekkürler okul kütüphanesine giderken laptop götürüp onu da indireyim malum yurt interneti👎…
Yakın zamanda 3-4 film izledim.
-
Parasite
Kore filmi ve ben çok alışkın değilim ama beğendim. O ailenin hal ve tavırlarları kurnazlıkları çok bizden geldi bir yandan da çok yabancı. Farklı bir tat aldım filmden. Oranın tarihine ve kültürüne yabancı olduğum için kaçırdığım bir sürü şey var diye düşünüyorum. Bir koreli ile filmi konuşmak isterdim. Filmi çok beğendim ve twtkar izleyip didiklemek istiyorum açıkçası. -
Rambo Last Blood
30 dk aksiyon için anlamsız bir takım hikayeler sahneler izledim. Keşke filmin başında kurtarsaydı kızı ve en baştan aksiyon izleseydik. Ben tanımıtorum ki o meksikalı kız kim. Umrumda da değil ben aksiyon için izledim bu film ama 1 saat gev gev gev. -
The Greatest Showman
Aşırı beğendim. Müzikal neymiş ya diye oturdum filmin başına keşke bitmese 2 saat daha izlesem diyerek kalktım. Bir tek keşke P. T. Barnum’un o sahtekar yönünü daha da öne çıkarsalarmış dedim. -
Cinayet Süsü
Film beklentilerimin altında kaldı. Ölümlü Dünya’ya bayılmıştım. Evet eksikleri vardı ama daha derli topluydu benim için. Sakız gibi uzatılan sahneler daha azdı sanki. Burda vurucu espriler vardı. Erdal bakkalın hep uyuması, bombadaki kablo renkleri, sorguda arada camın olmaması, sorguda iyi polis daha iyi polis vs muhteşemdi ama filmi uzatnaktan başka hiçbir şeye yaramadı. Kumpir gibi filmdi ama birisi kumpirin içine patates kızartması koydurmuş gibiydi. Öyle gerejsiz sahneler vardı. Bir de salondaki insanların film başlar başlamaz komik olmayan herşeye gülmesi çok sinirimi bozdu. Ulan giriş jeneriğine de kahkaha atmazsın be adam. Sıcağı sıcağına pek beğenmedim. Ölümlü dünya 8 ise bu 5-6 civarı.
Dizi de izledim bu arada.
-
His dark materials
Güzel ama game of thrones’un görüntü ekibi çekmiş gibi. Winterfell sahnelerini hatırlattı tüm bölüm. Sanki biraz daha canlı olsa daha iyi olurmuş. Çünkü başrolümüz 12 yaşında. Bu haliyle emo ergen gibi durmuş ama izleyeceğim devamını. -
See
İlginç ama kabile düzenini hiç sevmedim. Mesela kulubeler niye o kadar düzenli. Daire şeklinde olsa ya. Gidip antik kabile yerleşim yerlerini inceleseydiniz. Hiç yoktan afrikaya adam yollayıp bu herifler nasıl yerleşmiş diye baksaydınız. Hiç olmadı google’a tribe village yazıp görselleri inceleseydiniz. 3. bölümdeki gibi 2 dövüş daha olsa benim için yeterli ama bir yandan da bazı şeyler fazla klişe ilerliyor.
Parasite filmini ben de beğendim. Başroldeki oyuncunun diğer filmlerini de izlediğim için bekliyordum gelmesini. Kesinlikle tavsiye edilir. Tam da yönetmenin dediği gibi “Palyaçosuz bir komedi, kötü adamsız bir dram.”
En son Now See You Me 2 filmini izledim. İlk filmini çıktığı dönemlerde izlemiştim ama nedense ikinci filmini izlemeyi hep erteledim ve dün nihayet izledim.
Filmin süresi uzun olmasına rağmen (Bence bu kadar uzun olmasına gerek yokmuş) izlerken sizi sıkmıyor. Bana kalırsa ilk film daha gerçekçiydi, yapılan numaralar daha tatmin ediciydi… Ama serinin ikinci filmi biraz daha gerçekçilikten uzak ve yapay kalmış. Bunlar dışında; filmin sonu büyük bir sürpriz olmasa bile son sahneye kadar heyecanınızı yitirmiyorsunuz…
Az çok sihirbazlıkla ilgilenen biri olarak, film beni gayet mutlu etti
Beklentiyi yüksek tutmadığım için hayal kırıklığına uğramadım açıkçası. Benim için orta halli bir film oldu bu film.
6/10
Gecenin ikinci Will Smith filmi Bright her ne kadar saçma görünse de vermek istediği mesajla ve Tolkien’in orta dünyasını şehrimize indirecek kadar ilginç fikirli olmasıyla izleyicilere farklı bir deneyim sunuyor.
Fantastik, aksiyon ve draması ile orta halli bir film olmuş. Daha da iyi yapılabilirdi.
6/10
Lego batman izledim. Film başından sonuna inanılmaz komik ve kendi sınıfıyla inanılmaz dalga geçiyor. Çok sevdim. Konuyla da kahraman filmleriyle de batmanin kendisiyle de dalga geçebiliyor. Bunu saygı göstererek de yapıyor. Bazen çizgi romanların mantıksız noktalarına öylr dokunuyor ki gülmeden duramıyorsunuz
Filmde “Iron Man Berbattır” diye replik bile var
Naim filmini izledim. O dönemi yerinde canlı canlıya yaşamış olan babamı da yanımda götürdüm.
Gerçek mi Kurgu mu, diye sorduğum soruları gerçek diyerek yanıtladı.
Çok emek verilmiş bir sinema olmuş. Ancak eksiği var mı var: Bulgarların yaptığı zulümlerin çok azı gösterilmiş ya da sadece gelip geçilmiş. Naim merkezli olduğu için normal olduğunu düşündü babam.
Tabii ben o dönemde mastanlıda (Naim’in çocukluğunda bulunduğu yer) bebektim daha ve kıstas yapamam ama duyduklarını yanında filmde anlatılan baskı daha hafif gösterilmiş diyebilirim.
Not: 2-3 yaşlarında oyun oynadığım (öyle söylüyor ailem) dereyi (filmin başında) görmekse bir tuhaf hissettirdi. Hoşuma gitti, özellikle konuşma dili tam olmasa da büyüklerimin konuşmasına yakın. Onu sinemada duymak da güzel oldu.
Blade Runner
1982 yapımlı kült bilimkurgu filmi.
Dünyaya giriş yapmış altı replicant’ın yok edilmesini ve onları yok etmeye çalışan Rick Deckard’ı (Harrison Ford) konu alan film Philip K. Dick’in ‘‘Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?’’ kitabını temel alıyor.
Güzel sorgulamalar içeren filmde farkına varmayacağınız bazı detaylar olabilir bu yüzden filmi izledikten sonra aşağıya bırakacağım linklerdeki yazıları okumak güzel olabilir.
Kesinlikle Director’s Cut versiyonu izlenmeli.
Birkaç yıl sonra tekrar izleyeceğim.
Kesin izleyin.Çok kaliteli ve etkileyici.
Kızıl Uçurum 1: Red Cliff 7.4/10
M.S. 208 yılında Çin’de Han Hanedanı’nın son zamanlarında, Üç Krallık döneminin başlamasına sebep olan çok büyük savaşlar yaşanır.
Çin Edebiyatı klasiklerinden olan ’Romance of the Three Kingdoms’tan uyarlanan film, Çin tarihinin dönüm noktası olan ve Üç Krallık döneminde meydana gelen en kanlı savaş olarak bilinen Red Cliff Savaşı’na dayanır.
Hong Kong asıllı yönetmen John Woo’nun yönetmenliğini yaptığı Kızıl Uçurum, 80 milyon dolarlık bütçeyle Asya film tarihinde en büyük bütçeye sahip film olarak yerini aldı.
Not: 13 Ödül ve 41 Adaylık.
Kızıl Uçurum 2- Red Cliff 7.6/10
Kızıl Uçurum’un başlangıç serisiyle beğenileri toplamakta olan ekip, serinin ikinci filmini çıkararak popülaritelik seviyesini en üst basamağa kadar taşımayı planlıyor. Çin ülkesinde Üç Krallık döneminde meydana gelen en kanlı savaş olarak bilinen Red Cliff savaşına 1 milyon insan katılım gösterdi. Hong Kong asıllı yönetmen John Woo, Çin tarihinin bu önemli kaderini belirleyen hadisesini en gerçeğe yakın performansla birlikte
Dün gece Irishman’i izledim.
Övüldüğu kadar varmış. Çekimler, oyuncular ve kurgu çok iyiydi. 3.30 saatlik sizi daima içine çeken güzel bir filmdi.
Müzikler, seneryo, görüntü hepsi çok iyiydi çok sevdim. Guillermo del Toro Oscar aldığında herkes Pan’s Labyrinth ile almalıydı Shape of Water ile değil demişti. Onu izlemedim sırada o var.
Little Shop Of Horrors’un 1986 müzikal versiyonunu izledim. Güzel bir kara komedi. Frank Oz döktürmüş, özellikle kuklalar çok ustaca kullanılmış. Director’s Cut versiyonunu izleyin derim.
Film çok iyi. Kesinlikle izleyin. Yorum yapmıyorum dini siyasi üzerine tartışmaya çok açık. Karşılaştırma yapsam neyse ya. Başıma dert almak istemem.
Gran Torino’yu izledim.Filmde Clint Eastwood’un canlandırdığı karakter Korelilere önyargılı bir adam.Komşusu Koreli bir çocukla başta aralarında olumsuz bir ilişki olsa da sonra dost oluyorlar.Clint Eastwood gerçekten çok iyi bu filmde.Tavsiye ederim kesinlikle.
Harry Potter serisi
Narnia günlükleri 1: Aslan, cadı ve dolap
Stroszek - 1977 - Herzog.
Joy Division 'dan Ian curtis bu filmi izledikten sonra ihtihar etmiş. Tuhaf gelmedi. (Bu filmi bir defa daha yazmış olabilirim ama yine izledim )
Joy Division harika gruptur
Öyledir aynen yirmi karakter