Son bir ayda izlediğim filmler. Star Wars son iki filmi hariç diğerlerini sıkılmadan zevkle izledim.
Batman serisi tam gece izlemelik. Umarım o vakitte izlemişsindir.
Evet öyle izledim. Özelikle ikinci filmi gözümü kırpmadan tekrar izledim.
Ben de Clint Eastwood’a sardım son bir haftadır. İyi, Kötü ve Çirkini üçüncü izleyişim oldu. Serinin diğer iki filmi de çok güzeldi. Özellikle ikinci filmde iki oyuncunun birbirini izlediği dürbünlü sahne harikaydı.
Kurosawa fimlerinden sonra listemde bunlar da var.
Kurosawa filmlerinde sadece resim atıp kaçmayın yorumlarınızı da bekliyorum.
@SJack sizin de en azından Yojimbo’yu izlemeniz lazım.
İşte aradığım mesaj. Öneri bekliyordum ben de sormadan. Mutlaka izleyeceğim.
Yukarıda izledim dediğiniz filmlerden biri Yojimbo’dan çalıntı o yüzden demiştim. Eğer cidden öneri yapmam gerekirse Yine Akira Kurosawa’nın çektiği Akahige(Kızıl Sakal) filmini izleyebilirsiniz.
Bunları ikinci kez izlediğim için bir de herkesin izlediği filmler olarak düşündüğüm için yorum yapmak istemedim. Ama Kurosawalar için tek tek yazabilirim ben de daha hiçbir filmini izlemedim.
@SJack daha önce @Blackheart ile bir şey tartışmıştık. Size de sorayım. İyi Kötü Çirkin’de başrol iyi yani Clint Eastwood mu çirkin yani Eli Wallach mı? Ben Eli Wallach diyorum.
Bana göre Clint Eastwood iyi, ölen abimiz kötü ve diğeti de çirkin. İyiler kazanır, kötüler ölür ama çirkinler de yaşamayı hakeder.
Bunda bir sorunumuz yok zaten. Ben Eli Wallach en iyi erkek oyuncu oscarı almalıymış demiştim @Blackheart ise Eli Wallach en iyi yardımcı erkek oyuncu alır en iyi erkek oyuncuya Clint Eastwood aday olur demişti.
Sonuç olarak ne olmuştu?
Filmin oscar adaylığı bile yok. Muhtemelen oscar tarihindeki en hakkı yenmiş film.
Yuh diyorum. 1 adaylığı var başka da bir şey yok. Cidden hakkı yenmiş bir film.
Kısa günün kârı. İyi bir Trivia bilgisi edindik. @SJack @Akahige Böylelikle senin kullanıcı adının da nereden geldiğini öğrenmiş olduk.
Tahmin et profil fotom nereden geliyor.
Filmi en geç Pazar günü izlerim. Evrensen bir dille bence kelimesini kullanmadan da puanımı veririm.
@Akahige Tabii ki matrix
@Akahige dostum, yaptığımız fikir alışverişine şunu eklemek istiyorum: Eli Wallach’ın filmdeki “en iyi” oyunculuğu sergilediğini öteden beri düşünürüm. Gerçekten inanılmaz oynamıştır. Ancak filmin baş rol oyuncusu Eastwood’tur. Yani bir “en iyi erkek oyuncu” ödülü verilseydi filme, bunu Eastwood alacaktı doğal olarak.
Fakat bir “oyunculuk” oscarı verilecek olsa, bu kesinlikle Eli Wallach’ın olmalıydı. Yine doğal olarak, bu ödül “en iyi yardımcı erkek oyuncu” oscarı olurdu. Çünkü Wallach filmde yardımcı erkek oyunculardan biriydi, diğeri de bildiğin üzere Lee Van Cleef’ti.
Özetle Wallach bu filmin en iyi oyunculuğunu ortaya koymuştur. Bazı filmlerin başrol oyuncuları oscar almaz, buna karşın yardımcı erkek veya kadın oyuncu oscar alır.