En Son İzlediğiniz Film?

Gerçeklik algınızla oynayan enfes bir psikolojik-gerilim. Black Swan izleyip sevdiyseniz buna bayılırsınız.

9 Beğeni

Dün ve bugünle beraber 3 film izledim. Sırasıyla kısa kısa bahsedeceğim.

Huo Yuanjia (Korkusuz)

image

Son bölümünü daha önce TV’den izlediğimi hatırladığım filmi dün başından sonuna kadar izlemiş oldum. Wushu sporunun nasıl çıktığını ve ne olduğunu anlatan seyir zevki güzel bir filmdi. Jet Lee’nin performansı ve dövüş sahnelerinin harika olması filmin öne çıkan detaylarıydı.

8/10

The Blind Side

image

Ağır ilerleyen ama harika bir biyografi filmi. Film daha çok işin dram yönüne ağırlık vererek spor sahnelerini en aza çekmiş. Biyografi sevenleri tatmin edecektir. Başrol Michael’in 25 yaşındayken 18 yaşındaki birini canlandırma başarısı takdir edilecek cinsten.

7/10

Lord of War

image

‘‘Şu anda dünyada dolaşımda 550 milyon ateşli silah var. Bu, gezegendeki her 12 kişiden birinde silah olduğunu gösterir. Şimdi sorulması gereken: Kalan 11’i nasıl silahlandırabiliriz?’’’

Savaşı, devletlerin kirli yüzünü ve silah kaçakçılığını tüm gerçekliğiyle anlatan muazzam bir filmdi. Filmin her dakikasına hayran kaldım. İzleyin izlettirin efenim. :slight_smile:

10/10

11 Beğeni

Kong Skull Island
4/5
Tam istediğim gibi bir aksiyon filmiydi. Hikayesini çok sevdim. Bana göre olması gerektiği gibi filmde Kong ön plandaydı. Kısaca Godzilla’da eksik gördüğüm ve beğenmediğim ne varsa bu filmde telafi edilmiş. Yakın zamanda evrenin diğer filmlerini de izleyeceğim. Umarım onları da bu film kadar severim.

4 Beğeni

image

Modern Zamanlar

İzlediğim ilk Charles Chaplin filmiydi. Endüstri-Polis ve Devlet üçlüsünü eleştirdiği harika bir filmdi. Bu tür filmleri dönemine göre yorumlamalıyız ama şu an bile çok güzel. Sırf Chaplin’in mimikleri için bile izlenir. Oyunculuğuna hayran kaldım açıkçası.

9/10

8 Beğeni

Bir Zamanlar Anadoluda’yı izleyeyim dedim, 40 dk izleyebildim. Geçen ay da Kış Uykusu’na başlamıştım, yarım saat sonra kapatmıştım.Nuri Bilge Ceylan filmleri pek hoşuma gitmedi. Sıkıcı geldi.

3 Beğeni

Ailem Robotlara Karşı (The Mitchells vs. the Machines). Harika bir animasyon olmuş. Kesinlikle izlemelisiniz. Müthiş bir macera ve komedi :smiley:

6 Beğeni

Şu sıralar Charles Chaplin’e sardım. Gerçekten büyük oyuncu. Mimikleri, hareketleri ve yeteneğiyle aldığı tüm övgüleri sonuna kadar hakediyor.

image

THE KİD

Varlıklı bir ailenin arabasını çalan iki hırsız arabanın arka koltuğunda bir bebek bulurlar ve ondan kurtulmak için onu çöplüğün bir yerine koyarlar. Kaderin cilvesi bu ki bebeği başrol oyuncumuz Chaplin bulur ve komedi ile dramın o saf güzelliğine tanık oluruz.

Ülkemizdeki benzer filminin de Kemal Sunal’ın başrolde oynadığı Garip olduğunu izleyen herkes anlayacaktır.

8/10

image

THE GREAT DICTATOR

Birçok sinema sever tarafından kilometre taşı olan film gerçekten de çok iyi. Müthiş bir eleştiri. Başından sonuna kadar Chaplin’in oyunculuğu ağzınızı açık bırakacak kadar iyi. Verdiği mesajlarla dönemin de ötesine seslenen yapımı herkesin izlemesi gerek.

10/10

image

CITY LIGHTS

Kemal Sunal’ın En Büyük Şaban filminin esin kaynağı olan film (bazı sahneleriyle) kendisinden sonraki birçok filme de önayak olmuştur. Her şeyiyle komedi tufanı. Özellikle son 5 dakikası bizdeki gibi harikaydı.

9/10

10 Beğeni

Gold Rush’ı da izlemenizi öneririm. Ama Charlie Chaplin’ın ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu anlamak istiyorsanız 40lardan sonra çektiği de bir bakın. İzlediğiniz filmlerden sadece Great Dictator sesli. Mesela komedi filmi olmayan Monsieur Verdoux’u öneririm. Bu sayede adamın sadece başarılı bir komedyen olmanın ötesinde başarılı bir oyuncu olduğunu, Şarlo tipi dışında bir karakteri de aynı başarıyla oynayabildiğini görmüş olursunuz. Filmleri izlediğimde bir adamın bu kadar çok yeteneğe sahip olabilmesi çok şaşırtıcı gelmişti. Başrol olmasının yanında senaryolar kendisinin, yönetmen de kendisi, müzikler bile kendi besteleri. Sinema tarihindeki en her alanda başarılı kişi bile olabilir(Orson Welles ile birlikte).

8 Beğeni

Şu an 3 filmi var izleyeceğim. Gold Rush da onlardan birisi. :slight_smile: Evet her alanda harika işler başarmış Carles Chaplin. Bu gidişle çoğu filmini izleyeceğim.

3 Beğeni

Doctor Sleep
3.5/5
Filmin açılış sahnesi çok iyiydi. Şapkalı Rose karakterini çok sevdim. Özellikle REDRUM sahnesi ve Overlook Oteli’ndeki sahneler korku ve gerilimin hakkını tam anlamıyla verdi. Eğer bu filmi tek başına değerlendirseydim puanlamam daha farklı olurdu. Fakat The Shining filminin devamı olarak daha iyisi olmalıydı.

The Woman in the Window
4/5
Amy Adams bir kez daha kendine hayran bıraktı. Film boyunca Agorafobi başta olmak üzere bütün korkularını, bütün duygularını çok iyi hissettirdi.

5 Beğeni

Ferry (2021)

https://turkcealtyazi.org/mov/14217100/ferry.html

1 Beğeni

Kesinlikle müthiş bir film.

2 Beğeni

Aşk, Büyü vs.

“İki kız bulur hayatın sırrını
apansız mısraında bir şiirin.”

Film, gençken birbirine deli gibi aşık olan fakat ailelerinin öğrenmesiyle ayrılmak zorunda kalan 2 kadının yıllar sonra tekrar buluşmasını anlatıyor. Aşıklarımızdan biri ayrılığın acısına dayanamadığı için aşk büyüsü yaptırıyor. Büyücünün söylediği gibi perşembe günü tekrar kavuşuyorlar. Fakat aradan 20 sene geçmiş, aşıklarımız değişmiş ama aşkları baki tabi. Büyü yapılan aşık büyüye inanmadığı için ve özgür olmak için büyüyü bozdurmak istiyor. Büyüyü bozdurmak isterken karakterlerimizin birbirleriyle hesaplaşmalarını, itiraflarını, aşklarını tekrar keşfedişlerini görüyoruz -tabii bolca keşke şimdi adada olsaydım içsesimizle birlikte izliyoruz hehe-.

Filmin değindiği bir konu da sınıfsal eşitsizlik. Aşıklarımızdan birinin babası devletlu diğerinin babası bu zengin ailenin evinin çalışanı. Hal böyle olunca aşıklarımız arasındaki sınıfsal eşitsizlik ilişkilerini hayli etkiliyor. Zengin aşık ayrıcalıklı konumu sayesinde daha rahat davranırken diğerinin sıkışmışlığını görebiliyoruz. Toplumsal baskıyı sıkışmış aşık daha fazla hissediyor. Benim filmi sevme sebebim baştaki şiirin devamında saklı: “Onları seviyorum, benim bulamadığım şeyi buldukları için” Filmi sevdim çünkü bulamadığım şeyi filmde buldular. Filmi sevdim çünkü bir vuslatın hayaliyle yaşıyorum.

7 Beğeni

kaplan ve ejderha 2 'yi izledim, shu lien ve yeşil kader’e bu macerada donnie yen eşlik ediyor, ilk film kadar olmasada güzeldi bu filmde.

3 Beğeni

Kaplan ve Ejderha 2 de mi varmış? :astonished: Bilmiyordum. Li Mu Bai ölünce film de bitti sanmışım demek ki. Kaplan ve Ejderha benim favori filmlerimden biridir. Sinemada 3-4 kez izlemişimdir :slight_smile: En kısa zamanda izlemeliyim, Hangi siteden izlediniz?

2 Beğeni

`Jetfilmizle.live``ilkini sevdiyseniz bunuda beğenirsiniz mutlaka

3 Beğeni

Kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir film. Kemal Ustanın diğerlerinden ayrı yere konulması gereken filmlerden biri. Diğerlerini tahmin edebilirsiniz: Düttürü Dünya, Kapıcılar Kralı, Gülen Adam gibi

2 Beğeni

Cruella
5/5
Uzun zaman sonra “kusursuz” diyebileceğim bir film izledim. Beklentimin çok üzerindeydi. Senaryo, sinematografi, olay örgüsü, karakter gelişimi (Estella - Cruella), şarkı seçimleri mükemmeldi. Emma Stone akıllarda yer edinecek harika bir performans ortaya koymuş.

7 Beğeni

Bir kaç gün önce Edmond’ u izledim. 2018 yapımı bir Fransız filmi. Rahat bir izleme olmadı ve ben bir kere daha izleyeceğim.
Film Meşhur kahramanımız Cyrano De Bergerac’ın yazılma sürecini anlatıyor. Naif bir film olmuş ama kendini izletiyor. imdb puanı 7,3.
edmond-85403
Bu arada uzun sayılabilecek bir zamandır forum üyesiyim ve böyle bir bölüm olduğunu yeni öğrendim. Güzel derin ve zengin içeriği olan bir bölüm. Emeği geçen arkadaşlar teşekkürü hak ediyor.

6 Beğeni

https://turkcealtyazi.org/mov/0027438/the-charge-of-the-light-brigade.html

Errol Flynn abimin filmleri her zaman ilgilimi çekmiştir. İlki Robin Hood’un Maceraları idi. Bir diğer aktrist Olivia da Hailland Rüzgar Gibi Geçti filminde hoşuma gitmişti hem güzellik hem oyunculuğu ile…

3 Beğeni