Godfather 1 ve 2’yi izledim. Sinema sanatı açısından son derece önemli filmler olduğunu düşünüyorum. Gerek ışık kullanımı gerekse kamera açıları bakımından kusursuz eserler.
Oldukça gerçekçi eserler. Mafyanın nasıl ortaya çıktığı ve insanların nasıl bu hale geldiğini çok güzel işlemişler. Mafyatik kişeler ne kadar şan, şöhret ve para içerisinde yaşıyor gibi görünseler de özenilecek bir hayatlarının olmadığı, mutsuz insanlar oldukları çarpıcı bir şekilde gösterilmiş.
Mafyanın var olma sebebinin ise adalet yokluğu olduğu daha güzel anlatılamazdı sanırım.
Filmin uyarlandığı kitapların yazarı olan Mario Puzo’yu ayrı yönetmeni ayrı tebrik etmek gerekiyor.
Bir zamanlar F1’e damgasını vurmuş Ayrton Senna’nın hayatını ve yarışçılık serüvenini anlatan harika bir filmdi. Kazandığı yarışlarla ve dürüst kişiliğiyle o zamanlar çok kötü durumda olan Brezilya’ya can veren bir sporcuydu Ayrton Senna. 34 yaşında hayata gözlerini yuman pilotun şu sözleri gerçekten de çok değerli;
‘’ O zamanlar politika yoktu. Kazanana da para vermiyorlardı. Saf yarışçılık işte buydu.‘’
2:30 saatlik güzel bir filmdi.Yonetmenin bu filmi neden sadece sinemada oynatmak istediğini anlamadım izledikten sonra filmi çünkü anlatılmak istenen ve filmde gösterilen olayların %70’ini 2.filme bırakmış ama şunu da söyleyebilirim 2.film çok güzel olacak gibi.
Gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan birisi olarak anılan ve benimde öyle düşündüğüm Anthony Quinn’in ilginç yorumlaması ile oynadığı İtalyan yapımı bir film…Zerrelerine kadar hakkını verdiği ve her insanı bir nebzede olsun kendine çeken nadir bir şahsiyet…
Best Sellers geçmişte kaliteli işlere imza atan bir yayınevini babasından devralmış editör Lucy’nin ( Aubrey Plaza ) işlerin iyi gitmediği bir dönemde; uzun yıllar önce tek bir kitabı basılıp şöhret olan ancak sonra ortalıktan kaybolan yazar Harris Shaw ( Michael Caine ) ile yollarının kesişmesine dayalı bir yolculuk. Ana tema kitaplar olunca foruma hitap edebileceğini düşünerek önermek istedim. Üstat Caine 90 ına yaklaşırken huysuz ihtiyar rolüne fazla zorluk çekmeden bürünmüş Legion dizisinde gördüğümden beri yeteneğini kullanabileceği yerlerde gözlerimin aradığı Aubrey Plaza ile de harika bir kimya yakalamışlar. Zaten düşük bütçeli bir yapım olarak kilit nokta da ikilinin yakaladığı uyum olmuş.
Yayınevi, yazar, kitap, tanıtım turu derken filmin ikinci yarısı ile hissettiren, duygulandıran ve bağ kurduran bir yapıya bürünüyor Best Sellers. Biz kitapseverlere pek bu temalarda yeni filmler denk gelmiyor, umarım izleyecek diğer arkadaşların da hoşuna gider; 7/10.
İlk bakışta sıkılacağımı düşünmüştüm ama oldukça akıcı bir anlatımı vardı. Büyülü, acıklı ve güzel bir öyküsü var. Filmde, resim ve mimari yapıları içeren çok fazla sanat eserine gönderme yapılmış.