The Outfit
Eski moda filmleri seviyorum. Tek mekanda geçen, oyunculuğun önde olduğu, belirli bir akış-kurgu içerisinde olayları ortaya çıkaran filmler artık pek moda olmasa da ben çok severim. Ekranlar süper kahramanlı, bilgisayar efektli filmlerle dolu. Bu filmlere kötü demiyorum ancak sinema ekranında dönen herşey birbirine benzemeye başladı, bize yeni fikir olarak sunulan yeni teknolojilerin aslında fikirden ziyade aynı yöntemin her filmde tekrarlanması şeklinde oldu.
The Outfit öyle rastgele afişine bakarak , mafya filmi zannederek izlediğim bir film oldu. Aslında film tek mekanda geçen bir polisiye - mafya hikayesi diyebiliriz. İmdb üzerindeki notu olan 7.1 'den daha yüksek bir puanı hakettiğini söyleybilirim. Benim gönlümde 7.6 civarı bir notu oldu.
İçeriği girince zevki kaçabilir diyerek filmi öneriyorum. Tabii ki hikayesinde boşluklar ve saçmalıklar mevcut, Holywood klişeleri mevcut ancak Mark Rylance’ın performansı bile filmi izlemeye değerdi.
Minyonlar 2 : Gru’nun Yükselişi
6 yaşındaki bir kız çocuğuyla sinemaya gidiyorsanız, artık animasyon filmlerinden başka alternatif yok. Eskisi gibi “Evde Tek Başına” tarzı aile filmleri pek çekilmiyor.
Hikayesi daha önceki filmlerde yer alan aslında iyi olan kötü karakter Gru’nun çocukluğunu anlatıyor. Filmde yaş sınırı 6 ama bence bu yaş sınırına göre filmde çok fazla hareket ve şiddet var. (Özellikle sondaki sahnelerde çocuklar eğlenmekten çok korkuyor.)
Film güzel, minyonlar yan karakter ama kesinlikle filmi sevimli ve güzel yapanlar onlar.
Hikaye biraz fazla karışık, 6 lı kötülük çetesi falan, biraz saçma şeyler mevcut.
Bu film özelinde ve genel olarak son dönem filmlerinde nefret ettiğim bir durum var. Çocukluğumuzun kahramanları ilk Transformens filmini sinemada izlerken de aynı duygu oluşmuştu. Çorba gibi sahneler var, sahnede o kadar çok efekt ve detay var ki kimin ne yaptığı, kimin kime saldırdığı anlaşılmıyor. Arkadaşlar insan izleyecek bunu
Sonuç olarak çocuklarla izlemelik çerezlik bir film. Dostluğa arkadaşlığa oldukça vurgu yapılıyor. Çağımızın en büyük sorunlarından olan akran zorbalığı hakkında da güzel mesajları mevcut.
Ayrıca filmle alakalı olarak şöyle komik bir akım da mevcutmuş