Enginlik Serisi

Tarihi açıklanmadı. Yakında Burcu abla açıklar.

Biraz bozuk plakalık yapacağım ama ingilizce öğrenip okumak daha faydalı. Bizim yayinevlerine hiç güvenilmiyor.

Okumakta sorun yok ben fiziksel olarak arşivlemekte istiyorum bu seriyi. İngilizce arşivlemek istesem kitap başı kim bilir kaç tl masraf olacak :sleepy: Satışa destek olarak bu gibi serilerin aslında satılabildiğini göstermek adına bir faydamda olsun isterdim. Yoksa bende kindle var çak korsanı geçte yapabilirim :sweat_smile:

Kitapları iyi diye diziyi de yarıda bıraktım. Ama her zaman ki seri kitapların baskı problemleri bizde çözülmüyor.

1 Beğeni

Biraz önce yayında İthaki editörü Enginlik’i 2022 de beklemeyin dedi. Daha çok beklicez 4.kitabı.

2 Beğeni

Hedef 2023 anlaşılan

“2022’de bekleme” demişler, bence artık zahmet etmesinler, kapatalım bu konuyu.

İlk 2 sezon hiç beğenmemiştim ama sonraki sezonlar baya sardı. Gerçekten okumadığım kitapların filmini dizisini izlemiyorum ama elimizde sadece dizi var diye izledim.

İthaki belli ki bu seriyi basmayacak. Bari telifini bıraksalar belki başka yayınevi basar, biz de o sayede okuma imkânı buluruz.

2 Beğeni

İlk üç sezon sıradan bir diziyken sonraları her hafta beklediğim bir dizi olmuştu. Son sezon öyle bir yerde bitti ki yedinci sezonun olmayacağı ve kitapların çevrilemeyeceği bilgisi boşlukta bıraktı. Çok tartışma yaratmak istemiyorum ama Taht Oyunları’nın kitapları olmamasına ve büyük olasılıkla kitaplar tamamlanmayacaklarına rağmen final görmesi ama bu serinin kitapları yazılmasına rağmen final görememesi çok garip bir durum.

1. Kitabın sonu ile 7. kitap arasında 20 sene falan var. 6. Sezon sonunu da bu yuzden doğal bir final olarak planlamişlar. Bence iyi oldu. Madem gerisini yapamıyoruz hiç olmazsa iyi bir yerde bırakalım demişler. 7. Kitapta zaten yeni bir olay örgüsü başlıyor.
6 Beğeni

Aa böyle olduğunu bilmiyordum. Karakterler aynı değilse, birkaç sene sonra güzel bir geri dönüş görebiliriz o zaman. Karakterler aynıysa da aynı olasılık var tabii, fakat çok daha az. :slightly_smiling_face:

1. kitap ile 7. kitap arasında 28 yıl var. Rocinante mürettebatı yaşlanmış olarak devam ediyor :slight_smile: Cibola Burn’den sonrasını okumadım ama bildiklerim üzerinden konuşursam bu son üçlemeyi uyarlamak epey pahalıya patlayabilir, kalkışırlar mı emin değilim.

O kadar yaşlanmadan 4-5 yıl sonraki halleriyle çekseler kitaba uymaz mı öyle bir aktarım?

Spoiler:

Mesela son sezondaki “köpekler”in konusu yarım mı kaldı. Ölenleri canlandıran yaratıklar?

Dizi kesin final arkadaşlar, zaten uzatmaları oynayarak buralara kadar geldi :grinning_face_with_smiling_eyes:. SyFy iptalinden Amazon’un kurtarma nedeni Bezos’un seriye karşı kişisel sevgisi dediler hep.

Yüksek prodüksiyon maliyetli ve düşük izlenme oranlı bir dizide de kişisel sevgi bir yere kadar, daha da zararına devam etmiyorlar artık :joy:.

Bu kadar bekledik ha şu ay ha bu yıl derken devam kitaplarını çıkarmadı ithaki.

Üç kitabı da dün sattım. Böylece bu seri ile olan “işim de bitti.” :slight_smile: Bir başka gelecekte serinin tüm kitaplarını çeviren olursa o zaman bakarım artık.

3 Beğeni

“Bir başka gelecek” geldi galiba. :slight_smile:

Bildiniz cadı hazretleri @Agape

5 Beğeni

Yeşil Mars ile ilgili de bir vizyon alabilir miyiz hocam? Yakın gelecekte mi başka gelecekte mi yoksa kimsenin bilmediği oradaki uzaktaki gelecekte mi bekleyelim?

3 Beğeni

Sabri Gürses’e 2-3 yıl önce sorduğumda “bir de o vardı de mi” :slight_smile: demişti, bir daha da üzerinde durmadım serinin.

Bir yol görüyorum hocam, üç vakite kadar devam kitapları basılacak. :slight_smile:

Belki aynı evrende geçen 2312’in çevirmeni @mit 'in bir öngörüsü vardır.

2 Beğeni