Enginlik Serisi

Öngörüm, hiçbir şeyi öngöremediğimdir :smile:

Enginlik Serisi bunca zamanın ardından geri dönüş yaptığına göre İthaki yarım kalan serileri bitirmek için bir kıpırdanma içerisinde olabilir diye umuyorum.

10 Beğeni

Dizi finalinde sorduğum spoiler sorunun cevabını alacak mıyım yani?

1 Beğeni

3 ve 4. Kitap yolda

11 Beğeni

Cibola Yanıyor’un redaksiyonunu 6 sene önce teslim etmiştim. Vay be…

15 Beğeni

Başka teslim ettin mi yoksa 4 e kadar hazır sonrası yıllarca bekleyecek miyiz :rofl:

7 Beğeni

6 sene neyi bekledik peki biz.

2 Beğeni

Bu seride takma adı kullanan yazarın fantastik serisinin devamını da bekliyoruz.

5 Beğeni
11 Beğeni
10 Beğeni

Keşke İthaki kitabın adındaki Nemesis’i aynen bırakıp Nemesis Oyunları olarak bassaydı. Tamam, Nemesis intikam anlamına da geliyor ama aynı zamanda İntikam Tanrıçasının adı. Kitapların isimlerine bakarsak;

-Leviathan Wakes
-Caliban’s War
-Abaddon’s Gate
-Cibola Burn
-Nemesis Games
-Babylon’s Ashes
-Persepolis Rising
-Tiamat’s Wrath
-Leviathan Falls

hepsi mitolojik karakter veya yer isimleri. Nemesis de öyle. Bence bütünlük bozulmuş. Keşke buna dikkat edilseydi.

11 Beğeni

Bu serinin bütün kitapları mevcut( ilk 3 kitap eski basım.kapakları farklı olan eski basımdaki kapaklar bana göre daha güzel) okumaya başlanır mı yarıda mı kalır ?

2 Beğeni

Kitapları çok yavaş basıyorlar.

1 Beğeni

Bu seri ana dilinde tamamlandı mı acaba? Bitmemiş bir seriye başlamak istemiyorum.

1 Beğeni

Hocam harika bir yere parmak basmışsınız, elinize sağlık. Her ne kadar okumak için tüm serinin çevrildiğini görmeyi beklediğim için içeriği adına net konuşamasam da, diğer kitapların da ismini görünce katıldım bende. Bu kitap öznelinde intikam çok önemli bir yere sahip bile olsa ismin Nemesis bırakılmasında bir sıkıntı olmazmış gibi.

Zaten bir serinin 5. kitabını kimse ismine bakıp fikir sahibi olarak almaz :smile: Yazarların isimlerdeki tercihine saygı daha doğru olurmuş.

4 Beğeni

İngilizce olarak tamamlandı seri 9 kitaptan oluşuyor yazarlar yan serisini yazmaya başladı.

3 Beğeni

Eski basımlarında redaksiyon hataları varmış yeni baskılarını alan ve okuyan arkadaşım hatalı bir cümleye rastlamamış. Eski kapakları bana Bilim Kurgu serisini yerine Fantastik seri havası veriyordu yeni Polonya kapakları Bilim Kurgu havası veriyor.

3 Beğeni

Hocam sıkıntı olmazmışı geçtim, öyle olması şart bence. Cihan bey yapmış yine yapacağını :slight_smile:. Umarım bundan sonraki kitaplarda buna dikkat edilir.

4 Beğeni

Üstat goodreads te baktım 9 kitabın neredeyse tamamının puanı çok yüksek. Bu seriyi yazan 2 yazara helal olsun. 9 kitaplık seri yazıp puanları düşürmemek büyük başarı. Genelde böyle serilerde puanlar bir yerden sonra düşüyor.

Bu arada konuyu baştan sona okudum. 5 yıldır ithaki okuyucuyla maytap geçiyor :slight_smile:

5 Beğeni

Evet, çok övülen bir seri. İthaki yıllardır aynı şeyi yapıyor üstat.

3 Beğeni

Serinin özellikle son kitaplarını çok sevmiştim. O kitapların diziye de yetişmedi. Tempo tüm seri boyunca hiç düşmüyor.

Çeviri konusunda modern bilim kurgu serilerinde genel bir yoksunluk var. Son yıllarda bu türde çok guzel şeyler çıktı ama neredeyse hiç birinin çevirme çalışması bile yok.

Expanse gibi dizisi bile olan serideki boşvermişlik böyleyse diğerlerini siz düşünün.

9 Beğeni