İthaki’den serinin devamıyla ilgili bir açıklama var mı?
Kitap fuarından mevcuttaki 5 kitabı aldım ama başlayıp başlamama konusunda çok kararsızım. 5 kitabı birkaç ay içinde yayınladılar ama geri kalan 4 kitap için bir yayın takvimi var mıdır?
Benim gibi seri kitapları ard arda okumayı seviyorsanız. Başlamanızı tavsiye etmem. Son kitap yayınlansın. Siparişe açıldığını görün öyle başlayın. İthaki bu tamamlanmış serileri bile yayınlamayı bırakabiliyor.
Bazı dedikodulara göre 2026 da bitecek deniyor.
Ankara fuarında sordum bu kez kesinlikle tamamlanacak dediler.
Son kitap yayınlanalı neredeyse altı ay olmuş, yeni kitaptan ses seda yok.
İnsanın içini hafif bir ürperti kaplıyor, bu kadar başarılı bir seri ikinci kez çat diye yarıda kesilmez herhalde. Kesilmez ya. Yok yok, ı ıh, gelir devamı.
Cihan Karamancı çeviriyor kitapları. Malum aynı zamanda İlk Imparatorluk serisi ile Malazan serisini de çeviriyor. Hatta arada tekil çevirileri de çıktı yanılmıyorsam. Sanderson da çeviriyordur kesin. Malazan ve Enginlik serisinin yavaş ilerlemesinin sebebi çevirmenin iş yükünün fazla olması olabilir. Çağlar bitti artık diğerleri de yavaştan hız kazanıp çıkmaya başlar. Bu tezim tutar umarım. Enginlik, Malazan ve Yumi’deki gecikmeyi çok güzel açıklıyor.
Aslında bu kadar kitabı aynı anda çevirmesi bir yandan iyi olmuyor. Bazen özenli iş ortaya çıkmayabiliyor.
Çeviriler geldikçe sırayla çeviriyorlardır. Enginlik serisi yine 2 kitap aynı anda çıkabilir. Bu sene ki Ankara kitap fuarı ikiden bire düşünce yayım takvimi değişmiş olabilir. Malazan Haziran ayında gelebilir.
Elbette sırayla çeviriyordur. Ama bir özenli çeviri yapmak var bir de gerekenden daha öz özenle.
Daha o geleceğe varmış.