Fantastik Kitap Önerileri

World Fantasy Awards kazananları.

3 Beğeni

Üstat Miyazaki haric listede duyduğum isim yok :thinking:
Newcomer lara mi veriliyor acaba bu ödül?

1 Beğeni

Chris Priestly - Montegue Amcanın Dehşet Hikayeleri korku temalı çok beğendiğim bir kitap.
Ayrıca

bu kitap arkadaşın dediği gibi çok iyidir tabi eğer tuhaf öykü seviyorsanız.
Bu iki kitabı özellikle öneririm. @Wind

1 Beğeni

Hala almadıysan tavsiye ederim gayet güzel bir seri akıcı. Daha önce benzer fantastik ögeleri taşıyan bir kitap okumamıştım. Ana karakter oldukça cesur ve zeki. Delilik derecesinde işler yapıyor bazen ama mantıklı şekilde bir şekilde zor durumdan kurtuluyor. Zamanla karakterin biraderler adında bir ekibi var onlarla da bağ kuruyorsunuz. Daha fazla yazmayayım spoiler vermekten çekiniyorum.

2 Beğeni

Bu sene çıkan kitaplar arasından.

1 Beğeni

Evet anladım. Ama mesela bu sene Marlon James, Evan Winter falan çok konuşulan (benim gördüğüm) eserler çıkardılar. Aday bile olamamışlar. Ayrıca Joe Abercrombie, Brent Weeks ve Sanderson da bu sene kitap çıkardılar/çıkaracaklar.

LOTR-vari epic fantasy en popüler tür olduğundan en çok onlar konuşuluyor. The Poppy War da bayağı konuşuldu. Witchmark ve Trail of Lightning’i de birçok listede gördüm ben. Mesela Witchmark:

Nebula Award Nominee for Best Novel (2018), Locus Award Nominee for First Novel (2019), World Fantasy Award for Best Novel (2019), Lambda Literary Award Nominee for LGBTQ SF/F/Horror (2019), Prix Aurora Award Nominee for Best Novel (English) (2019)
Goodreads Choice Award Nominee for Debut Author (2018)

Tabi bir de nereye kadar 2019 saymışlar sorusu var. Listedeki bir çok kitap 2018’den. A Little Hatred vs. gelecek senenin listesinde olabilir. Brent Weeks’in kitabı daha çıkmadı zaten.

2 Beğeni

The Burning White 22 Ekim’de çıktı.

1 Beğeni

Kasım sanıyordum Ekim’miş.

Witchmark için sinopsis:

Son cümlede bir gülme geldi :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Okumadan anlayamazsınız hocam. Karakter özellikle ilk kitabın başlarında tam bir psikopat. Her an kadın, çocuk demeden insanları öldürecek bir hali var ama bunun bir nedeni var yazarsam spoiler olur. Zaten zamanla bunun farkına varıyor ve değişim sürecine giriyor. Normalde sırf canı istedi diye çıplak elleriyle kalplerini sökeceği arkadaşlarının başına bir şey gelmemesini istiyor.

1 Beğeni

Brandon Sanderson kralların yolu kitabını yeni bitirdim. Diyebilirim ki benim şahsi düşüncem, Brandon insan değil başka bir şey. Bir roman bu derece mi güzel yazılır. Şimdiye kadar Brandon abimizi niçin okumadım pişmanım.

9 Beğeni

Aranızda Brent Weeks - Gölgelerin Yolu kitabını okuyan var mı? Gece Meleği üçlemesinin ilk kitabı ve serinin devam kitapları çevrilmedi, galiba çevrilmeyecek de. Şimdi, okuyan varsa şunu sormak istiyorum. Bu kitabı okuyunca konu havada mı kalacak. Yoksa kendi içinde bir sona sahip mi?

1 Beğeni

Bende okumak istiyorum ama gerisi yok diye duruyor kitaplığımda. :slightly_frowning_face:

2 Beğeni

İşte benim de kitaplıkta öyle duruyor boynu bükük.

1 Beğeni

Gormenghast serisini Om Yayınları’ndan okuyan var mı? Okuyan çeviri vs nasıldır bilgi verebilir mi?

1 Beğeni

Çevirmen yine Dost Körpe Om yayınlarında. İthaki ile çok farkı olacağını sanmıyorum.

3 Beğeni

O zaman bu seriyi de Om Yayınları’ndan alacağım. Teşekkürler. İthaki’ den aldığım son kitabım dağılınca kendi çapımda boykot etmeye başladım. Wool serisini de Monokl’dan aldım mesela, İthaki’nin çıkarmasını beklemedim.

5 Beğeni

Arkadaşlar fantastik roman okumayı düşünüyorum ama bitmiş bir seri olsun istiyorum, 6 kitaptan fazla olmaması tercihimdir, ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler :slight_smile:

2 Beğeni

Sissoylu 1-2-3 güzel bir tercih olacaktır.

3 Beğeni