Şimdiye kadar fantastik kitap okudunuz mu? Eğer okuduysanız bunları belirtirseniz aynılarını önermeyim Bir de ne tür fantastik eser okumak istiyorsunuz? Epik Fantastik mi, Urban Fantastik mi?
Fantastik kitap okumadım ama manga anime falan takip ediyorum, kitap da okumak istedim, ikisi arasındaki farkı da bilmiyorum ayrıca :))
Şöyle açıklamaya çalışayım; Epik Fantastik eserler Yüzüklerin Efendisi gibi günümüzden bambaşka dünyalarda geçiyor ve kendilerine has kuralları oluyor.
Urban Fantastik ise (Sanırım dilimize şehir fantastiği olarak çevriliyor) Harry Potter veya Alacakaranlık gibi günümüzdeki gerçek dünyada bildiğimiz şehirlerde geçiyor yada günümüze çok benzer yerlerde. Genelde bu eserler kurtadam, vampir veya polisiye temalı eserler oluyor.
hmmm anladım teşekkürler, o zaman epik daha uygun olur gibi
O zaman bence Hobbit ile başlamalısınız. Hem Epik Fantastik hem de masalsı akıcı bir dili var, başlangıç için çok uygun. Ondan sonra;
Ejderha Mızrağı 1-2-3
Belgariad Serisi ( 5 Kitap )
Drizzt Efsanesi Kara Elf ilk 3 Kitap ( Anayurt, Sürgün, Göç)
Parçalanmış İmparatorluk ( 3 Kitap )
İblis Döngüsü ( 5 Kitap )
Bu seriler zorlayıcı olmayan akıcı kitaplar. İstediklerinizi okuyabilirsiniz, özellikle baskısı kolay bulunan satışı olan kitapları ekledim. Bunlardan sonra daha kompleks ve hacimli eserler okumak isterseniz Sissoylu ve Zaman Çarkı Serilerine başlayabilirsiniz.
Benim en sevdiğim seriler Kral Katili Güncesi ve Buz ve Ateşin Şarkısı ancak bu seriler henüz tamamlanmadı o yüzden önermedim.
Yüzüklerin Efendisi’ni de okuyabilirsiniz ama dili Hobbit gibi değil daha ağdalı cümleler ve uzun betimlemeler bolca var. Başlangıç için çok uygun bulmuyorum açıkcası. Birkaç seri tamamladıktan sonra okuyabilirsiniz.
çok teşekkürler, ilk önerdiklerinizi bi inceliyip başlıyım birine :))
Ejderha mizragi derinlemesine okunmak için 54kitap okunmali.
Sizi kitap okumaya başlamamı sağlayan videoya yönlendiriyorum. Bu videonun ardından Drizzt alıp okumaya başlamıştım. Bu iki adam sağolsun, okuyoruz işte.
Video ağır sürpriz kaçıranlı ama rahatsız olmuyorsanız cevher gibi bir video. Film niyetine izlemenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca kitaplar bundan çok çok fazlasını içeriyor zaten. Kaçıncı izleyişim oldu bilmem ama Raistlin’in omzuna biri dokunduğu kısımda hâlâ tüylerim diken diken olur.
teşekkürler hemen izliyorum
süpriz kaçıranlı kısmını yeni gördüm o yüzden sonra izliyim en iyisi
Bende brandon sanderson sissoylu, elantris ya da steelheart serilerini önerebilirim. Yeni başlıyorsanız kurgudu daha basit ama kesinlikle kötü olmadığı için steelheart çok uygun bence.
tamamdır steelheart ı bi inceliyim, teşekkürler
steelheart serisi devam ediyor galiba bitmemiş, serinin sonu için beklemek istemiyorum da
Yeni başlayan iseniz bence ağır yazarları en sona bırakmalısınız yoksa çok baştan tükenirsiniz ve hep o tarz kitap degil diye kendinizi yorarsınız.
Benim listem:
Belgariad
Malloryan
Yerdeniz
Fablehaven
Diskdünya
Miras Döngüsü
Nicholas Flamel ve Sırları
Neil Gaiman
Ötedünya
Harry Potter
Unutulmuş Fantastik Eserler İthaki Kitaplığı
Babil Kitaplığı KırmızıKedi yayınları
Bunlardan sonra Tolkien, Brandon Sanderson, Robert Jordan, Scott Lynch, G. R. R. Martin, Patrick Rothfus öneriyorum.
hmm peki teşekkürler, o zaman belgariad uygun gibi duruyor şu an için
Bitti diye biliyorum. Yani 4 çıkacak gibiymiş ama yazar yazmaktan vaz geçmişti sanırım. Ucu açık filan bitmiyor kitap yani, sonu gayet tatmin edici ve yerinde bitiyor. Bittikten sonra aaa 4 nerede demezsiniz.
tamamdır teşekkürler onu ekliyim listeme o zaman
3 kitapta bitiyor seri
Le guin’in Marifetleri neden popüler değil?
Edebi dille yazılmış, alt metni olan, çok tatlı bir süpergüç romanı. Daha çok okunmalı.
Tavsiyem Kralkatili Güncesi, Amber Yıllıkları, Farseer Üçlemesi ve Fırtınaışığı Arşivi gibi kaliteli ve sürükleyici seriler ile başlayıp sonradan Yüzüklerin Efendisi, Zaman Çarkı, Kara Kule gibi yazım tarzı biraz daha ağır kitaplara yönelmeni tavsiye ederim.
Belgariad-Malloryon, Elenium-Tamuli, Miras Döngüsü, Gediksavaşları Efsanesi, Kara Elf Üçlemesi, Ejderhamızrağı, Ölüm Kapısı, Parçalanmış İmparatorluk serilerine ise okuma zevkin oturduktan sonra veya okumaya ara verdiğin ağırbaşlı kitapların arasında “sürükleyici olsun, hafif olsun” isteğiyle kitap okumak istediğinde bakmanı tavsiye ederim.
Diskdünya serisini ise istediğin zaman oku, sevmek içşn fantastik sevmeye gerek yok.
İngilizcen varsa Malazan Book of the Fallen serisini de okuyabilirsin, çevirisi yok okuyanlar çok seviyor.