Fantastik Kitap Önerileri

Selamlar,

Başrol bir karakterin gözünden olayların birinci tekil şahıs tarafından anlatılmadığı, tek bir ana karakteri olmayan birbirine denk birden fazla karakterin çekişmesini işleyen kitap önerilerinde bulunur musunuz?

Birbiriyle çekişen toplulukların veya devletlerin güç sahibi olma mücadelesini işleyen kitaplara da açığım. Önemli olan kitap boyuncu tek karakterin hikayesini okumayım birbirine denk karakterler olsun ve politik olaylar işlensin. Ana karakterler çocuk olmasın bir de.

Şimdiden teşekkürler.

1 Beğeni

Muhtemelen bütün bunları içeren malum seriden başka (Buz ve Ateşin Şarkısı) bir seri yok.

Ama başka güzel fantastik seriler de var. Muhtemelen yukarıda önerilmişlerdir.

1 Beğeni

Çok var da çevrilmiş fazla yok.

Kadim Kanular, Liveship Traders, Malazan, Codex Alera, Black Company…

7 Beğeni

Işıkyaratan Serisi birçok özelliği karşılıyor ama tüm kitapları çevrilmedi ayrıca üslup olarak bir şaheser de değil.

1 Beğeni

Işıkyaratan serisi çoğu şeyi karşılıyor evet ama bir çocuk karakterin hikayesi anlatılıyor. Henüz ikinci kitap bile çıkmadı başlanmasını tavsiye etmem.
@natalie

2 Beğeni

Siz daha önce Merdivenler Kenti’ni önermiştiniz, bu seri bahsettiğimiz türde mi?

1 Beğeni

Söylediğiniz maddelere pek uymasa da Kara Kule serisi diyeceğim, Dune da önermiştim, fakat bilimkurgu okumak istemediğinizi söylemiştiniz :slight_smile:

2 Beğeni

O seri 3 kitap, üçünde de farklı bir karakteri takip ediyoruz ama kitaplar birinci kişi gözünden.

2 Beğeni

Dune gelecekte olması haricinde(biliyorum saçma oldu) fantastik bir eser kabul edilebilir.

3 Beğeni

Çok ana karakterli olması ve temelde iyi ve kötünün savaşı anlatılsa da hikaye içinde pek çok ülke, kültür ve otoritenin bakış açısı ile ele alındığından Zaman Çarkı önerilebilir.

Epik fanteziyi alışılagelmişin dışında kurgulayıp, farklı dünyalardaki karakterlerin amaçlarını hikaye ilerledikçe birleştiren, farklılaştıren ve yer yer çarpıştıran bir seri olan Ölüm Kapısı Serisi’de Buz ve Ateşin Şarkısı’na pek benzemese de "Farklı amaçları ve fikirleri olan ana karakterler"i barındırdığı için önerilebilir.

4 Beğeni

Kadim Kanunlar’ın iki kitabı eskiden çevrilmiş şimdi İthaki basıyor ama ilk kitaptalar hala.

Liveship Traders’ın öncülü olan Farseer çevrilmiş çok eksiden ama ondan sonra hiçbir Robin Hobb eserini göremedik.

Malazan çok uzun ve karmaşık diye girişilmiyor.

Codex Alera ve Black Company neden çevrilmiyor ben de bilmiyorum. Diğer saydıklarım kadar popüler değiller ama yine de kitleleri var.

3 Beğeni

Önce hafif eserlerden okuman lazım. Fablehaven okuyabilirsin ilk etapta. Yada Harry Potter. Ciddiyim, şimdi düşüneceksin belki, dalga mı geçiyor diye. Ama asla, ben fantastik kurgu sevdasına Harry Potter ile başladım. Belkide onunla başlamasaydı, şu an fantastik kurgu hiç okumazdım ve sevemezdim.

1 Beğeni
3 Beğeni

Kim Korkar Ölümden - Nnedi Okorafor kitabını okuyan var mı acaba ? Sitedeki kitap ile ilgili yazıyı okudum bir de okuyanları yorumunu merak ettimde.

@Firtinakiran Forumda arattırdığımda da sizin yorumunuz var sadece okudunuz mu acaba :hanci: :hanci:

1 Beğeni

Ben de kitaba bir türlü başlayamadım :woman_shrugging:t2:

1 Beğeni

Ben de merak ediyorum kitabı. @Firtinakiran

2 Beğeni

Spoiler olabileceğini düşündüğüm yerler muhtemelen okuma zevkinizi etkilemez.

Hafızasını kaybetmiş bir adamın aile geleneği olan entrikaların içinde uyanması, mükemmel bir ustalıkla hafıza kaybını kimseye çaktırmadan neyin ne olduğunu öğrenmesi ve kendi planını oluşturup uygulaması.
Seride ana ve yan karakterler tanrısal seviyede olduğu için fantastik kitaplarda sıkça görülen büyük kötü adamdan kaçma, zalim kötü iğrenç yaratıkları öldürme, sevgiyi barışı tüm dünyaya yayma gibi şeylere rastlanılmıyor. Buna rağmen seri grimdark gibi karanlık bir evrende geçmiyor.
Özetlemek gerekirse iradelerini dayatarak paralel fantastik evrenlerde dolaşabilen biyolojik ölümsüz tanrıların aile içindeki güç elde etme savaşı ve bu savaş yapılırken Amber’i başka bir şeyin tehdit etmesi. denielbilir.
Tarz olarak aynı yazarın Işık Tanrısı kitabıyla benzerlikler gösteriyor.
Tavsiye edilir mi? Gizem, entrika, akıl yürütme, ne yaptığını bilen güçlü olgun ana karakter ve bunların yanında tatmin edecek seviyede alışılagelmedik fantezi sosu istiyorsanız kesinlikle okumalısınız.

5 Beğeni

Korsan ve deniz maceraları temalı seri veya kitap önerileriniz var mıdır?

3 Beğeni

Liveship Traders ama çevirisi yok.

3 Beğeni

Korsan değilde deniz maceraları olarak Patrick O’Brian’nın Master and Commander serisi çok iyidir. Yanılmıyorsam ilk kitabı olasılık yayınları çevirmişti. Russel Crowe’un oynadığı birde güzel filmi vardı. Birde elimde Michael Crichton - Korsan Günlükleri var ancak henüz okumadığım için yorum yapmam doğru olmaz. Crichton kitapları genelde sürükleyici olur

1 Beğeni