Fantastik Kitap Önerileri

Çok teşekkür ederim, saydıklarınızdan birkaçını daha önce duymamıştım bir bakayım :smiley:

İblis Döngüsü olabilir.
Ben okumadım ama Nöbet serisine bir bak istersen.
Amber Yıllıkları(en azından ilk 5 kitap)

1 Beğeni

ravenroft serisi var 11 kitap sahafta 200-250ye satıyorlar. içinde efsane kitaplar var dark fastastik serisi iyi karakteri mumla arıyorsun .

1 Beğeni

200 Tl’ye bulursanız sakın kaçırmayın. Sadece “Şeytanla Uyumak” kitabına 150 Tl istiyorlar. Tam set 400’den aşağı yok. Ama ucuza bulursanız seriyi herkese öneririm.

1 Beğeni

Kitap önerisi lazım dostlarım.

İblis döngüsü
Dune
İşkencecinin gölgesi ( iki kitap)
Barut Büyücüsü Serisi,
Merdivenler Kenti Serisi,
Dövmeli Adam Serisi,
Sissoylu Serisi,
Fırtınaışığı Arşivleri Serisini
Kral katili güncesi
locke lamora
Kara elf üçlemesi
Kadim kanunlar
Parçalanmış imparatorluk
Buz ve ateşin şarkısı
Zaman çarkı
Disk dünya
Yerdeniz
İblis Savaşları
Savaşkıran
Elantris
Destanlar Çağı
Witcher serisi
Kargalar meclisi
Kızıl isyan
Ölüm Kapısı
Kuzgunun Gölgesi
Tolkien külliyatı
Doğruluk Kılıcı

Bu serileri okudum. Fantastik veya bilim kurgu kitap arıyorum. Tek aradığım özellik genç yetişkin olmasın. Ayrıca baskısı bulunmak zorunda değil fakat ikinci el piyasası uçuk olmasın. Önerilerinizi bekiliyorum.

4 Beğeni

Kargalar meclisi, Kuzgunun Gölgesi ve Doğruluk Kılıcı hakkındaki yorumlarınız nelerdir? Bu serileri okumayı düşünüyorum fikirlerinizi merak ettim.

Kargalar Meclisi kitapları bence ortalamanın biraz altındaydı. Ana karakter ilginçti. Locke Lamora okuyanlara bu seri biraz yavan gelecektir. Ben çok severek okuyamadım. Kitapta iyi olan her şey bana Locke Lamorayı hatırlattı. Okuyacak bir şey bulunamıyorsanız ve soygun teması hoşunuza gidiyorsa deneyebilirsiniz.

Doğruluk Kılıcı iki kitabını okudum ve devam etmeyi düşünmüyorum. Seride her şey çok tanıdıktı. Açıkçası üç seri arasında en sıkılarak okuduğum kitaplardı. Ben beklediğimi bulamadım önermiyorum.

Kuzgunun Gölgesi serisi son okuduğum seriydi. İlk kitap okuduğum en iyi fantastik kitaplarda tepelere oynar. İlk kitabı gözüm kapalı öneriyorum yazarın dili Patrick Rothfussa benziyor. Savaş betimleremeri gayet iyi hatta okuduğum en iyilerden. Fakat serinin devam kitaplarında tempo düşüyor çünkü yazar tarzını değiştiriyor. Fakat dil akıcı, kurgu iyi, karakterler yeterli düzeyde bence en underrated serilerden biri. Kesinlikle öneriyorum.

3 Beğeni

Bu serileri okuduysanız, kendiniz bir fantastik eser yazabilir ve bizde alıp okuyabiliriz.

Okuyacak birşey kalmış mı ?

4 Beğeni

Bence siz bize önerin.

9 Beğeni

Vlad Taltos ve Farseer.

3 Beğeni

Bu mesajları daha önce okumuş gibi hissettim ve yukarı doğru çıkıp okumaya devam ettim.
Doğru hatırlamışım bir kaç ay önce de tavsiye istenmiş ve hatta aynı cevaplar verilmiş :))

5 Beğeni

Ülkede çevrilen fantastik eserler belli zaten, tamamlanmış seriler de belli.

2-3 seri okumuş ve forumu kullanan kişilerin tavsiyeye ihtiyacı olduğunu sanmıyorum en azından yeni seri keşfetmek için. Öneri söz konusu olunca spoiler vermeden kitabı anlatan yorumları tercih ederim çünkü sürekli aynı kitaplar/seriler etrafında dönüyor muhabbetler.

3 Beğeni

Doğru önerileri inceleyip uygun bulduklarımı alıp okudum. Şuan yine öneri lazım yeni okuduklarımı da ekledim listeye forum bu konuda çok yardımcı oldu bana tekrar teşekkür ediyorum herkese.

Tabi varsa istediğiniz öneri seve seve yardımcı olabilirim.

Hocam aşar beni o iş Türkiye uygun değil bu işler için :smiley:

1 Beğeni

Farseer arıyorum beklemedeyim uygun bulunca kaçırmayacağım çok merak ediyorum.

Vlad Taltos hakkında görüşünüz nedir ?

Ölüm kapısı sahaflardan toplamaya uğraşmaya değer mi?
Parçalanmış imparatorluk serisi nasıl?
Dövmeli Adam serisi ve İblis Döngüsü serisi aynı değil miydi?

1 Beğeni

Ölüm kapısı serisi ne tarz sevdiğinize bağlı olarak toplamaya değer. Ben serinin ilk üç kitabını okudum çok fazla fantastik seri okumamdan dolayı bana çok farklı gelmedi bu sebeple devamını okumayı düşünmüyorum. Artık high fantasy okumak beni fazla mutlu etmiyor. Fakat seri bir klasik ve fazla high fantasy okumadıysanız veya okumak istiyorsanız değer.

Parçalanmış İmparatorluk serisini severek okudum baş karakter okuduğum hiçbir karaktere benzemiyor. Öneriyorum seriyi ayrıca diğer serilere göre biraz da bilim kurgu tarafı var. Dili güzel akıcı , kurgu iyi , betimlemeler ortalama gayet güzel bir seri.

Dövmeli Adam serisi ve İblis Döngüsü aynı seri evet.

1 Beğeni

Serinin ilk kitabını alıp deneyeceğim teşekkürler .

1 Beğeni