Fantastik Kitap Önerileri

Perg Efsaneleri nasıldır? Artı ve eksi yönleri nelerdir? Diğer hangi serilerle benzerlik gösterir?

1 Beğeni

Tek kitaplık hikayeler önerebilir misiniz?Hobbit ve Brandon dışında.

Goblin Kral,
Ötekiler Arasında,
Conan: Ejderhanın Saati (Unutulmuş Fantastikler içerisinde basıldı),
Şehir ve Şehir - China Miéville,
Amerikan Tanrıları - Neil Gaiman,
Mezarlık Kitabı - Neil Gaiman,
Dokudünya - Clive Barker,
Usta ve Margarita - Mihail Burgakov

3 Beğeni

Gök Cennetin Altında. Ben başını okudum ama güzeldi yani, sonunu bilmem.

1 Beğeni

Nevernight serisini okuyan bilgisi olan var mı ? Varsa bilgi verebilirse sevinirim.

Daha önce görüşlerine önem verdiğim birisi ilk kitap için kısa bir inceleme yapmıştı.

2 Beğeni

Teşekkürler sepete ekledim hemen.

Benim tükettiğim hızda yerine yenilenmiyormuş gibi geliyor fantastik eserler ( ayda, aydan aya değişmesin rağmen 5-10 kitap bitiririm ). Bende de acaba kitapsız kalır mıyım korkusu var. ( Evde 1-2 senelik stok olmasına rağmen uzun dönemli düşününce yetmeyeceğini düşünüyorum.)

Zaten çoğu eser sahaflara düşmüş yada düşmek üzere durumda. İnternetten kitap satan normal sitelerden alacak için seçenek çok az bana göre.

1 Beğeni

Okudum ve heyecanla 3. kitabın çıkmasını bekliyorum. Ben çok beğendim yazarın illuminae serisini okuyup beğenmemiştim, iyi ki önyargılı davranmamışım. Ben zaten ana karakteri kadın olan serilere 1 puan fazladan veren biriyim, ana karakterimiz genç bir kız ve bir şekilde hayatı altüst oluyor. Bu yüzden hırçın bir karakter (severim) dünyamızda ise 3 güneş var bu sebepten neredeyse tüm yıl boyunca ışık hiç eksik olmuyor (nevernight) sadece bir gün (yılda bir miydi hatırlamıyorum) güneşler aynı anda tamamen batıyor, bundan sonraki kısım zaten spoiler olur. Özgün yönleri olan bir seri tavsiye ederim. Kitabın konusunu bir kenara bırakırsak Pegasus efsane bir baskı yapmış. Kitabı elime alınca üzüldüm açıkçası. Sanderson kitapları geldi aklıma. Hemen hemen onun kitapları kadar (16×24 olan eski baskı kitaplar) kaslı bir kitap ve mükemmel ciltlenmiş. Harita zaten çok iyi, İthaki bakıp utansın biraz. Öhöm! Neyse efendim bu kadar övdük 3. kitap gelsin artık.

Not: Yazarın dipnotları bana Diskdünya serisini hatırlatıyordu.

1 Beğeni

Teşekkürler seriyi satın aldım biraz önce. Evet ciltler çok iyi duruyor fakat fiyatlar çok fazla Pegasus yayın evini bu sebeple çok tercih etmiyorum. Bir kitaba 100 TL fiyat etiketi koymak bizim gibi bir ülkede bana pek mantıklı gelmiyor. Ama el mecbur kitap bulamadım artık almış oldum inşallah dediğiniz gibidir ve benimde hoşuma gider. Ayrıca en büyük çekincem dipnot kısmı gördüğüm kadarıyla sizin dışınızda beğenen yok. Yaptım bir şey aldım gazamız mübarek olsun :smiley:

1 Beğeni

Trendyol’da ikili set dün 70 liraydı.

1 Beğeni

Devam ediyor hâlâ.
https://ty.gl/w0mgw08

2 Beğeni

Evet onu değerlendirdim.

Geçen Ravenloft’larımı karıştırırken Kızıl Gölge diye bir üçlemeye denk geldim. Okuyanınız var mı? Varsa öneriri misiniz? Fantastik kitap hayranıyım diyebilirim.

Okumadım ama yazan dayı Unutulmuş Diyarlar’ın ana kitaplarını yazan dayı.

Roverandom - J.R.R. Tolkien

1. el kitapları nerden alabiliriz siz nerden alıyorsunuz bu tavsiye edilen kitapları almak istersek diye soruyorum.

Forum, zebramo ve nadir dışında kullanmadım ama çok uyguna nerede bulursam oradan alırım. :thinking:

Zebramo, Nadirkitap, Ukitap ve buradan alabilirsiniz. :slight_smile: Ukitap için davetiye gönderebilirim isterseniz.

Bana davetiye gönderirseniz sevinirim.

1 Beğeni