Instagramdan iyi kitap bulunuyor.
Peki ama asıl? 
Anlamadım valla.
Kandırma falan olur mu diyorsan. Ben sorun yaşamadım, hoş benim aldığım yerler daha önceden satışı bol postu bol olan yerlerdi. Daha kutudan hıyar çıktığı olmadı 
Nasılsa 2-3 tane kitap satan hesap var onlara takip ediyon sonra önerden falan başka hesaplarda çıkıyor. Sonra ana yerden attıkları kitap postlarını görüyorsun. DM’den havale eft üzerinden kitap satın alabiliyorsun.
Hayır ya güvensizlik için demedim. Benim gördüğüm sayfalar hep fahiş fiyatlarla satan sahaflar o yüzden sordum. Varsa takip ettiğiniz sayfa özelden birkaç tane atar mısınız?
O serisine göre değişiyor. Özellikle baskısı olan kitapları Nadir’den ucuza satıyorlar bence. Normal baskısı olmayan seriler Nadir’le aynı fiyat ama iş Ejderha Mızrağı, Unutulmuş Diyarlar gibi serilere gelince fiyatlar uçuyor.
Bi’ de şunu şuraya ekleyem de, arayan vardır, görüp vazgeçsin:
Vaov.

Valla ben ejderha mızrağını da gediksavaşlarını da hatta ravenloftu da sayabiliriz piyasada bulunabilirken (laika, arkabahçe vs hala aktifken) okumuştum. Hani severim de esasen ama hayatta o kadar para vermem o kitaplara. Artık eski seri toplamıyorum zaten. Bazen cidden anlamıyorum, mesela PKD metis ya da 6.45 baskılarına dünya para isteyenler var. 6.45 den PKD okuyup PKD hala sevmeye devam edemezsin
Berbat dan bile öte çevirileri. Ya da ne bileyim 6.45 baskısı tolkien kitaplarına o fiyatları verenleri mantıksız buluyorum. Aynı şey ilk baskılar için de geçerli. Türkçe ilk baskı tamamen mantıksız bana göre. Çünkü çeviri kitabın ilk baskısının bir anlamı yok. Orjinal dilinde ilk baskı önemli, çünkü yazar ve editör ne yapmışlar ise ilk hali o oluyor. Çeviride zaten hatalı çeviriler (eğer yayınevi kendini beğenmiş bir ilah kisvesine bürünmemişse) sonraki baskılarda düzetilir. Neyse konuyu dağıtmayayım.
Örnek vereyim
https://www.instagram.com/p/CEKiUYQpUsk/?igshid=v3xmzmufecpx
80 lira
https://www.ilknokta.com/a-a-milne/winnie-the-pooh-4-kitap-takim-ciltli.htm
Sıfırı da 80 lira.
Böyle olunca mesela hiç alacak bir şey göremiyorum.
Nadir’de genelde aynı fiyattan giriyorlar ya da biter diye pahalı giriyorlar.
Ben kane güncelerini 3 kitabı 35’e almıştım PTT’yle 38’e gelmişti. Biraz da şans denk gelmeli ama bu forumdaki gibi 2. el yarı fiyatına satayım yapmıyor çoğu yer. Ya 1. el fiyatı çekiyor ya da biraz aşağısına satıyorlar. O yüzden baskısı varsa normal almak daha iyi oluyor genelde. Baskısı olmayan kitapta kim ne koparırsaya dönüyor iş. Çok girişi olan ve girdiği hızla satılmayan seriler ucuz kalıyor. Ama girişle talep arası ne kadar fark varsa uçuyor seriler.
Olur bir bakayım zahmet olmazsa.
Sahaflar çıldırmış durumda. Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar serilerini inanılmaz fiyatlara satıyorlar. Fiyatlar nasıl bu hale geldi anlamak zor. Daha bir iki ay önce 30-40 TLye satılan kitaplar şimdi 200-250…
Benim sahaftan 10 tlye satın aldığım kitapları şu an 200 tlye satıyorlar.
@Ozgur
Borges Kitaplığı on Instagram: "JRR Tolkien - Kayıp öyküler kitabı ( Takım ) Altıkırkbeş Yayınları #KayıpÖykülerKitabı#JrrTolkien#AltıKırkbeşYayınları#Set#BirinciBaski#Kusursuz#KitapAski#KitapDenizi#KitapDeryasi#KitapDunyasi#Kitap#InstaKitap#InstaBook#Bookstagram#Like4like#Kitapsever#OkumaHalleri#KitapÖnerisi#Kitaplar#İzmir#İstanbul#Ankara#Türkiye#KitapKokusu#KitapKahve#KitapSözleri#InstaKitap#InstaBook#Bookstagram#DönüşümSahaf 900 TL"
Evet bu sahafı ben de takip ediyorum. Bu ve takip ettiğim diğer sahaflarda fiyatlar hep böyle yüksek
Bu kitaplara bu parayı verenlerin aklından şüphe ederim ben
Silmarillion zaten kayıp öykülerdeki öykülerin tamamlanmış hallerini içeriyor. 900 lira şu 2 kitaba vermek… Ki 6,45 çevirisi bir de…
Hayır milletimiz de azcık araştırsın…
https://www.instagram.com/p/CDza46npg5q/
Kara kule serisini 400 liraya satıyor adam. Halen baskısı olan kitaba bu parayı veriyorsa yazık yani…
Ne ara bu kadar düştük anlamadım. Baskısı yok diye 1 kitap 150 Tl: https://www.nadirkitap.com/seytanla-uyumak-ravenloft-efsaneleri-andria-cardarelle-kitap18698500.html
Oysaki kendim internetten kitap listeleri oluşturuyorum, 150 Tl’ye en az 10 kitap alabiliyorum. Baskısı olmadığı için bu kadar da olmaz.
Orda anahtar deliğinin baskı yok ama tek başına en fazla 100 tlye satılıyor kitap seriyi tamamlamak isteyene.Bunlar bi anda 250 tlden 450 tlye çıkardılar ağız birliği yapmış gibi ejderha mızrağı serisinin set fiyatını. Valla elimde mısır izliyorum bazen .
İthaki bunların ekmeğine yağ sürüyor .Serilerin baştan 5-6 kitabını çevirdi ama geri kalan kitaplar 1,5 senedir bekliyoz gelecek. Bekleyen adamda lanet ediyor bunları mı bekleyecez diye sahaf bataklığına düşüyor.Seriyi okuyan 100 kişiden 5-10 kişi böyle yapsa yeter .
Eski baskı olduğu için değil ki baskısı olmadığı için. Ürün az, talep çok haliyle fiyat sürekli artmaya mahkum. Alanlar oldukça daha çok artar bu fiyatlar.
Ejderha mızrağı ile unutulmuş diyarlarda durulma var şu aralar. Alan azaldı fiyatlar kolay kolay artamaz daha, hoş 450 tl oldu set fiyatları.
Bu sahaf kafasını ekonomi derslerinde okutmaları lazım. 20 liralık kitabın baskısı bitince yıllarca 450 tl’ye alacak bi enayi avlamaya çalışıyorlar. Vurgun yapmak için fırsat kollarken kitabın yeni baskısı çıkınca da ellerinde patlıyor. Müthiş bir ticaret zekası…
Merhaba aklımda almak istediğim ama çekincelerim olan birkaç seri var. Bunlarla ilgili okumuş arkadaşlarımızın fikirlerini alabilir miyim? Fantastik edebiyatla aram çok süper değil ama hatırı sayılır sayıda bilimkurgu ağırlıklı fantastik kitap okuduğumu söylemekte fayda var. Ayrıca Sinema’ya da özel ilgiliyim. Her tarz kitap okuma ve film izleme eğilimindeyim. Okumuş olduğum fantastik kitap-seriler ve okumadığım popüler fantastik seriler ile ilgili zevkime göre fikirlerimi de belirteyim.
Elantris: Fantastik edebiyata giriş okumam. Belki de seçiciliğimin en az olduğu zamanda okumamın etkisiyle oldukça sürükleyici bir kitap oldu benim için. Hikaye tamamen unique ve akıcı bir anlatımla beğenimi oldukça kazandı. Yaptığı finalin -ayrıca kitaptaki gizemin bağlandığı sebebin- ve kitabı kapatıp üzerine düşündüğümde çok fazla bir etki bırakmaması nedenleriyle bu eseri 6/10 şeklinde notlandırdım. Brandon Sanderson’u merak ettirip diğer kitaplarını edinmemi sağladığını da özellikle belirteyim.
Stormlight Archive: Ah ne kadar beğendiğimi anlatmak için kelimeler yetersiz kalır. Brandon Sanderson bu serisi beni tamamiyle mest etti. Başlamadan önce okuduğum; gereksiz betimleme-uzatmaların olduğu, sıkıcılığıyla ilgili eleştirilere katılmıyorum. Hatta ben yaratılan evrende olduğu kadar hikaye içerisinde herhangi bir maddenin bile en detaylı şekilde betimlenmesinden oldukça keyif aldığımı farkettim. Evrenin büyüklüğü, olayların anlatılışı ve hikayenin tonu -siyah/beyaz gibi görünürken aslında gri tonların ağır basması- beni tamamen sürükledi ve uzun süre kendimi kitaplarla ilgili düşünür buldum. Beğeni derecemi ve bana verdiği okuma sonrası meşguliyeti göz önüne aldığım zaman en azından ilk üç kitap için yaptığım notlandırma 9/10.
Mistborn (İlk Kitap): Stormlight Archive Serisi 2. kitabı sonrası yaşadığım boşluğu uzun süre kapatamadım. Elime kitap alasım dahi yoktu çünkü serinin o kadar içerisine girmiştim ki başka bir kitap okuma isteğimi bir türlü edinemedim. Bunu gidermek adına çok duyduğum(!) bu seriye başlamak istedim. Aksiyon tabanlı, basit bir dile sahip ve sürükleyici olay örgüsü nedeniyle bir çırpıda serinin ilk kitabını bitirdim. Kitabın kapağını kapattığım zaman hiç tatmin olmadığımı hatta kitabın hiçbir noktasında heyecanlanmadığımı hissettim. Daha önceki okuduğum neydi, bu ne? Şeklinde de bir tepkim oldu hatta. En azından tekrar başka kitap okuma isteğimi bana sürükleyiciliği nedeniyle edindirdi. Bir arkadaşımız da yakın zamanda bir eleştiri yapmıştı seri için. @Leingrad’ın düşüncelerine katılıyorum ve daha fazla uzatmadan pek beğenmediğimi söylemek istiyorum. Yapacağım notlandırma yine daha çok beğeni kriterime ve sonraki meşguliyet sürecine göre ilk kitap için maalesef 5/10.
Warbreaker: Stormlight Archive için 3. kitabı edinme sürecimdeki boşluğu bir nebze dolduran Mistborn ilk kitabı sonrası Warbreaker eserine de bir şans vermek istedim. Asla da pişman olmadım. Hikayenin sahip olduğu ton, gizem unsurları ve kıvamında aksiyonu ile oldukça keyifli ve sürükleyici bir eser oldu. Beğendim. Notlandırmam 7.5/10 şeklinde.
Yerdeniz (İlk Kitap): Ursula’nın zaten hayranıyım. Halihazırda Hainish Cycle içerisinde çıkardığı kitapların neredeyse hepsini okudum. Yerdeniz’in ilk kitabı da gayet keyifli ve tabiri caizse hafif şairane bir okuma oldu benim için; ancak devamını bir an önce okuyacak kadar da etkilenmediğimi belirtmeliyim. İlk kitabının benim için notu 6.5/10.
The Wheel of Time -mevcut okuduğum seri- (İlk Kitap - İkinci Kitap %50): Çooook devasa bir commitment olduğunu düşündüğüm için uzun süredir bekletiyordum. Stormlight Archive 3. Kitap sonrası düştüğüm boşluğu olsa olsa bu seri doldurur deyip cesaretlenip seriye başlamış oldum. İlk kitabın Yüzüklerin Efendisi’nden etkilendiğini düşünüyorum ve okuduğum yorumların da bu yönde olduğunu gördüm. İlk kitabı oldukça beğendim, hatta yapılan betimlemeler benim için hikayeyi daha derin ve gerçekçi kıldığı için pozitif bir unsurdu. İkinci kitap itibariyle de hikayenin orjinalliğini güçlendirip bambaşka bir serüvene giriş yaptığımız bilincindeyim dolayısıyla ilk kitap için notlandırmamı 8/10 bırakıp gelecek kitapları okumayı iple çektiğimi söyleyeyim. 2. kitabın da yarısında olduğumu belirteyim.
Okumadığım ve maalesef okumayı düşünmediğim (eleştiriye açık bir insanım ama bu konuda fikir alışverişinde bulunmayı pek tercih etmiyorum.) seriler ile ilgili de fikirlerimi yazmamda fayda var.
Lord of the Rings ve Middle-Earth Külliyatı: Sinema meraklısı bir insan olarak zaten filmleri izlemediğimi söylemem saçma olur. LoTR’ın sinema sektöründe yarattığı etkinin oldukça farkındayım ve filmleri beğendiğimi söylemek istiyorum. Bu başarı için Andrew Lesnie ve Peter Jackson zaten yeterli seviyede takdir gördü. Bana filmlerde vay be dedirten şeyler, filmlerin kurguları ve büyük oranda sinematografisi oldu. Sinema tarihinde görülmemiş savaş sahnelerini de belirtmek gerek tabii. Onun dışında hikaye için ve classic fantasy türü için maalesef pek olumlu hislerim yok. Gerek Tolkien’in sıkıcı anlatımı gerekse hikayenin bence hiç sürükleyici olmaması nedeniyle ilk kitabını okuma girişimimden vazgeçip rafa kaldırdım. Kitaplar için maalesef olumlu bir şey söyleyemeyeceğim. Tür içerisinde birçok kapıyı açması açısından müteşekkirim sadece. Hobbit ve geri kalan eserler için de ne hikaye benim için sürükleyici ve merak uyandırıcı ne de anlatım şekli bana göre.
Harry Potter Serisi: Filmlerini ikişer kere belki üçer kere izlemiş bir çocukluğa sahip olduğum belirteyim; ancak sonrası tükettiğim sinema ve kitap eserlerini baz aldığım zaman maalesef bende yine merak uyandırmayan bir seri. Filmlerinin de vasat olduğunu söylemek istiyorum. Sinema tarihinde belirli dokunuşlara sahip oldu evet; fakat benim beğenimi bu saatten sonra etkilemiyor. Okumak istememe sebebim ise basit bir tabirle ilginç bulmamam ve çok fazla fan appreciationa sahip olması sebebiyle bende oluşturduğu antipati. Okumayacağım.
Özel olarak merak ettiğim ve okumuş olanlardan fikir almak istediğim eserleri de yazayım. Sahaflardan edinmeye değip değmeyecekleri fikrini edinmeye çalışıyorum bu arada.
- Riftwar Saga(İlk seri ve Empire Trilogy.)
- Dragonlance(İlk seri ve belki tavsiye edebileceğiniz diğer serileri ayrı ayrı belirtilebilirse çok sevinirim.)
- The Deathgate Cycle
- Kara Elf Üçlemesi
- Amber Yıllıkları
- Powder Mage
- İlahi Kentler Serisi (Kitaplığımda mevcut.)
- Lies of Locke Lamora (Kitaplığımda mevcut.)
- Kara Prizma (Kitaplığımda mevcut.)
- Parçalanmış İmparatorluk (Kitaplığımda mevcut.)
- Kadim Kanunlar (Kitaplığımda mevcut.)
- Kara Kule Serisi (Kitaplığımda mevcut.)
- İlk İmparatorluğun Efsaneleri Serisi (Kitaplığımda mevcut.)
- The Broken Earth Serisi (Kitaplığımda mevcut.)
- Yeşil Kemik Efsanesi (Yeşim Şehri) Serisi (Kitaplığımda mevcut.)
- ASoIaF (Diziyi izleyip son 3-4 sezon ile hüsrana uğradım.)
- Kargalar Meclisi (YA ile ilgili ön yargılarımı ve sevmediğimi(?) belirteyim.)
- The Nevernight Chronicles
- Demon Cycle
Bunların yanında Mistborn ve Yerdeniz sonrası YA türünün bana göre olmadığını ve daha çok Adult Fantasy eserlerini beğendiğimi farkettim. Ayrıca mümkünse ‘‘orijinal’’ -classic fantasy için olumsuz düşündüğümü tekrar belirtmek isterim.- settinge sahip önerebileceğiniz eserler de varsa birkaç cümle fikrinizle beraber belirtmek isterseniz çok müteşekkir olurum. İngilizce seviyem üniversite sınavlarının söylediğine göre Advanced; ancak vocab anlamında pek parlak durumda olmadığım için genelde İngilizce eser tüketmiyorum. Bu şekilde tek opsiyonu olan eserleri de değerlendirebilirim ama.
Neyi sevip sevmediğinize dair çok detaylıca yazmışsınız, bize de size yardım etmeye çalışmak düşer.
- Riftwar Saga’nın ilk serisi, Draonlance serisi, The Deathgate Cycle, Kara Elf Üçlemesi daha çok fantastik edebiyata giriş seviyesindeler yani olumsuz düşündüğünüz classic fantasy türündeler.
- Nevernight ve Shatered Empire (Eğer kastınız Shattered Sea ise) YA türündeler.
Riftwar’ın Empire üçlemesi Afrika ve Mezoamerikan arası gayet orijinal bir settinge sahip. Aksiyondan ziyade saray entrikaları ön planda. Lakin Türkçe baskılarını bulmak pek kolay değil.
Yeşim Şehri’ni okumadım ancak hakkında çok iyi şeyler duydum, belki okuyup forumdaşlarınızla görüşlerinizi paylaşırsınız
.
Kadim Kanunlar Grimdark türünün en iyi işlerinden biri bence, bu türe uzaksanız giriş için de gayet uygunlar.Serinin son kitabı önümüzdeki yıl içinde çıkacak sanırsam.
Lightbinger ise Stormlight’a benzer bir epik fantezi serisi. 5 kitaplık serinin son halkası yakın zamanda çıktı fakat karışık yorumlar aldı, henüz okumadığımdan bir şey diyemeyeceğim ama forumda elbet okumuş olanlar vardır.
Sanırım daha çok uzun soluklu modern fantastik serilerden hoşlanıyorsunuz ama maalesef bu çeşit kitaplardan dilimize kazandırılanların sayısı çok yetersiz.