Fantastik Kitap Önerileri

Teşekkür ederim cevabınız için. Shattered Empire’ı tamamen sallamışım. :smiley: Yazarken kafam karışmış. Orada kastettiğim seri N. K. Jemisin - The Broken Earth olacaktı. Diğer belirttiğiniz seriler için de şöyle bir görüntü paylaşayım. En son İthaki’den aldığım cevaplar bunlardı. Ayrıca evet sanırım ben daha çok uzun soluklu veyahut detaylı seriler istiyorum. Malazan’ı da bu yüzden uzun süredir bekliyorum umarım bekleyişe değer.

9 Beğeni

Ben Jemisin’in Inheritance üçlemesini okuduktan sonra Broken Earth’ü de okudum ancak pek keyif aldım diyemem. Yine de çok seven arkadaşlarım var. Genele hitap etmiyor, deneyip kendiniz görmeniz lazım.

Yazdığınız listeden 3 tanesi hariç hepsini okudum. Benim tavsiyelerim şunlar olur:

• Locke Lamora
  • İlahi Kentleri
  • Parçalanmış İmparatorluk

Kara Prizma çok iyi ama devamı gelmedi. İblis Döngüsü’nü ben çok severek okudum ama o da biraz tercihlere göre değişiyor.

4 Beğeni

Parçalanmış İmparatorluk tamamlandı. Grimdark türünde, ana karakterin gözünden anlatılan bir hikaye. Akıcı, aksiyon dolu.

Kadim Kanunlar’ın son kitabını beklemenizi öneririm. Grimdark türünde, karakter odaklı bir seri. Okunması gerekli.

İlahi Kentler’in her kitabı ayrı bir hikaye ama aynı karakterleri görüyoruz. Üç kitap da bir cinayetin çözülmesiyle alakalı. Dünyası ve işlediği temalar yönünden güzel bir seri.

Amber Yıllıkları’nı bulmak zor diye duydum. 10 kitap ama 5-5 olarak bölünüyor. Taht için mücadele eden kardeşleri konu alıyor, bol entrikalı yani.

2 Beğeni

Amber Yıllıkları için sahaftan edinebilirim diye düşünüyorum biraz para biriktirip. Roger Zelazny’den Işık Tanrısı’nı çok büyük heyecanla okumaya başlamıştım. Sonlara doğru biraz sönük kalmıştı heyecanım ama yine de beğendiğimi söyleyebilirim. O yüzden ilginç geliyor o seri.

1 Beğeni

Eğer Türkçe okuyacaksanız bence İmparatorluk serisinden uzak durun. Paranız olsa bile bulamıyorsunuz, bulunca sinirleniyorsunuz. Tabi entrikadan hoşlanıyorsanız bence daha iyi bir fantastik seri yok Türkçeye çevrilmiş bu konu hakkında. Ayrıca Gediksavaşları içindeki en iyi seri bence, köpeğimin ismi bu seriden geliyor. :smiley:

Amber yıllıkları ilk 5 kitabı öneririm, ana karakter değiştiği için beni pek sarmamıştı gerisi. Yine bol bol entrika var.
Ölüm Kapısı, hoş bir büyü sistemi ve güzel bir ahlaki sorgulaması var.
Parçalanmış İmparatorluk, kötü-ahlaksız ana karakter, biraz entrika biraz katliam.
Centilmen Piç, nasıl anlatılır emin değilim. Bence çok güzel bir seri. Kitaplığınızda olduğuna göre ilk 25 sayfayı okuyup devam edip etmeme kararını rahatça verebilirsiniz bence. Ben ilk sayfadan aşık olmuştum. :smiley:

2 Beğeni

Amber Yıllıkları tekrar basılacak, pandemiden dolayı tarihi belirsiz ama iptal haberini kaçırmadıysam yayın programında vardı. Sahaflarda fahiş fiyattan almaktansa beklemek daha iyi.

4 Beğeni

Beşinci kitap dışında pek sıkıntı yok bence hocam.Tabi kapak-boyut vb değişikliği olup olmayacağı belli olmadığı için bence de beklemek daha faydalı :smiley: İki hafta önce fiyatları şu şekildeydi(kargo dahil değil):

Amber 1-2-3(tek kitap) : 15 Tl
Amber 4 (Oberon’un Eli) : 17 Tl
Amber 5 (kaos sarayları) : 150
Amber 6 (kıyametin koz kartları) : 40tl
Amber 7 (amber kanı) : 12
Amber 8 (kaos imgesi) : 13
Amber 9 (gölgelerin şövalyesi) : 18
Amber 10 (kaos prensi) : 25

5 Beğeni

Bazen denk geliyor, tam set 300-350 civarı görüyordum. Tek tek toplanabilirse fena değilmiş.

2 Beğeni

Gerçekten bazen çok alakasız kitaplar acayip fiyatlar yazıyorlar. Hadi Yüzyılın En İyi Bilim Kurgu Öyküleri gibi kitaplar bir nebze anlaşılır. Sadece 1000 adet basılması falan. Ama sadece bir kere basılmış ve popüler olmadığı için tekrar basılmayan kitaplara da uçuk fiyatlar biçiyorlar. Bu biraz da ilk koyan sahafın suçu sanırım. Özellikle kitap hakkında fikri olmadığı için tükenmiş diye fiyatını abartıyor bu kişi, sonra diğer sahaflar bu fiyatı görüp ona göre aynı şekilde satışa koyuyorlar. En azından birçok kitap için böyle olduğunu düşünüyorum. Bilinmeyenler için bile böyle olunca popüler kitaplar hepten uçuyor.

7 Beğeni

Çoğu sahaf yaptığı işi bilmiyor, ben şuna çok rastladım. Kitapları satmak için götürüyordum. Hemen internette biraz arama yapıyordu, emin olamıyordu. Birilerini arıyordu. Bunlar tükenmiş ama değerini bilmiyorum, orijinal mi hocam bunlar? :joy: Arkadaki bandrolü görmüyor musunuz beyefendi. Ya dalmışım yeğenim, ehehehe.

Hele birde 1. baskı kitaplar var, benim çoğu kitabım 1. baskıdır. Bunların alıcısı da farklı oluyor. Benim açtığım ilanlara birisi geldi 100 TL fazla vereyim, kitapları bana opsiyonla dedi. Saygı duyuyorum. Demek ki onunda farklı bir değeri var.

Kitaplara biçilen bu fiyatların sorumlusu da biraz biziz. Fiyatı ne olursa olsun anında alan insanlar var. Diğer satıcılarda bakıyor ki ürün 2000’e satılmış. Onlarda fiyatları yükseltiyor… Günümüz araba fiyatları gibi, geçen hafta 230.000 TL olan araç bugün baktığımda 255.000 TL olmuştu. :joy: :joy:

3 Beğeni

Çok haklısınız gerçekten. Biz almaya devam edersek bu durum da sürecek.
Benim almak istediğim bir kitap Nadir’de 75 TL civarı satılıyordu. Bir gün n11’de 12’ye buldum. Yani gerçekten 75’e satılacak bir kitap değilmiş, en fazla 30’a satılır yani. Bir de Nadir’de öyle bir fotoğraflamışlar ki sanki ciltli ve büyük boymuş gibi duruyordu…

3 Beğeni

Barış Müstecaplıoğlu’nun Perg Efsaneleri serisini okuyan var mı? Serinin hikayesi özgün mü? Kurgusu iyi mi yapılmış? Dili akıcı mı? Daha çok çocuk ve gençlere mi hitap ediyor, yoksa yetişkin ögeler de barındırıyor mu?

4 Beğeni

https://www.nadirkitap.com/atlantis-in-cokusu-cilt-somizli-marion-zimmer-bradley-kitap19063950.html

Şu kitabı tek tek 3 parça halinde alınca 50-60 tlye topluyon kargo dahil. Altınla ciltlediler heralde.

4 Beğeni

Öyle ciltli, tek cilt tutkunları var ki fiyatlara şaşırmıyorum. Okumasa dahi kitaplıkta güzel duruyor diye tek cilt alanlar biliyorum.

500 lira baya uçuk fiyatmış gerçi büyük ihtimalle alıcısı çıkar o kitabın.

2 Beğeni

Önereceğim her kitap önerilmiş ancak bir kez de ben önereyim. :slight_smile: Başka bir okuyan tarafından da güzel olur herhalde yorum.

İlk olarak Maceracılar Aranıyor öneririm. Normalde 7 kitap olacakken büyük talihsizlikler üzerine 5. kitabında bitmiş bir seri. Çok fazla klasik öge var. Lakin zevkli. Başlangıç için özellikle gayet güzel. Başka yerden duyduğunuz terimlere de çok aldanmayın bırakın kaptırın kendinizi.

İkinci olarak Gölgelerin Efendisi Serisini öneririm. Bu da aynı şekilde başlangıç kitabı diyebileceğimiz 14 ana kitap 2 yan kitaplık bir seri. Yanlışım yoksa yazar oğluna kitapları sevdirmek için yazmış hatta. Okunabilir gayet güzel bir seri. Çok fazla fantastik öge içermeyen, büyünün bile neredeyse hiç olmadığı bir evren. Lakin inanın kendinizi kaptıracaksınız.

Üçüncü olarak yine aynı yazardan çıkma; aynı evrende aynı zamanda geçen Kardeşlik Savaşçıları da önerimdir. Yine başlangıç kitabı ama kendine özgü denilebilir. Bazı kitaplarda önceki seriden karakterler de var.

Dördüncü olarak Witcher. :slight_smile: Yeni yeni okuyorsanız kitap veya daha önce fantastik okumadıysanız önermeyeceğim, lakin ölmeden önce okunmalı dediğim bir kitap serisi. Evrendeki iyi-kötü kavramının neredeyse olmaması, karakterlerin kişilikleri vs. aşırı içine çeker sizi. Elbette bununda esinlendiği yerler var ama kendine öz birçok yeri de mevcut. Kesinlikle tavsiye ederim.

Yüzüklerin Efendisi falan dememe gerek yoktur herhalde. (sanırım dedim :smiley: )

3 Beğeni

Kara Büyücü serisini okuyan var mı önerir misiniz? Tolkien kitapları dışında pek fazla fantastik okumadım.

1 Beğeni

Okudum, öneririm.

Serinin ne konusu ne de evreni özgün, kurgu konusunda biraz başarı yakalamış ancak o da “çok iyi olmuş” dedirten cinsten değil. Ancak kitap o kadar güzel yazılmış ki akıcılığıyla, okuyucunun merağını uyandırmasıyla, hissettirdiği duygu yoğunluğuyla eksi yönlerinin hepsini unutturuyor.

Konusuna gelirsek; avam tabakadan bir kızın belirli bir olay esnasında büyü gücünü ortaya çıkarması ve sadece soyluların eğitim görüp büyücü olabildikleri okula girmesi, okulda ezilip örselenmesi derken gayet güçlü olduğu anlaşılması, görmemesi gerken bir şey gördükten sonra yeni ufuklara açılması derken şehrini farklı ülkenin büyücülerine karşı savunması şeklinde bir konusu var.

Ben yazım üslubu olarak bir miktar Kralkatili Güncesi’ne benzettim, yazarın yazım becerisi ise Gediksavaşları Efsanesiyle benzeşiyor. Bunlara ek olarak seride genç yetişkin türüne yaklaşan kısımlara rastladım ancak genç yetişkin türünden nefret eden ben için bile zahatsız edici değildi.

Özetle: Beğeni bir çok zaman beklentiyle yakından ilişkilidir, siz bir Tolkien kitabı okuyacağım beklentisiyle başlarsanız üzülürsünüz, ancak “acaba ne çıkacak , güzel bir şey çıksa bari” diye okuyorsanız büyük ihtimalle mutlu olacaksınız.

5 Beğeni

The Farseer Trilogy’i okuyan var mı? Tavsiye eder misiniz? Sahaflardan kitap başı 100-120 lira verip almaya değecek kadar güzel bir seri midir?

2 Beğeni

Seri güzel ama sahaflardan almaya gerek yok, yanlış hatırlamıyorsam Alfa yeniden basacaktı.

3 Beğeni

Ooo süper haber. Umarım bir an önce basarlar o zaman.

2 Beğeni