Ben sorduğunda yıl sonu veya 2021 ilk çeyreği denmişti.
İthaki, Ejderha Mızrağı’nın; Güz Alacakaranlığı Ejderhaları, Kış Gecesi Ejderhaları, İlkbahar Şafağı Ejderhaları, İkizlerin Savaşı ve İkizlerin Sınavı’ nı bastı değil mi? Bir yerde denk geldim ama emin olmak istedim. Bir de iletişime geçebilenler “Devamı gelecek mi?” diye sorabilir mi?
Üçleme şeklinde basılmış, yanlış hatırlamıyorsam. Toplam 12-15 kitaplık seri. Sadece 3 kitap için değmez bence.
Bloodborne ve Dark Souls benzeri karanlık ve kanlı evrenlerde geçen kitap önerir misiniz?
Muhtemelen biliyorsunuzdur, Miyazaki Souls evrenini yaratırken Berserk mangasından bir hayli esinlenmiş. Muhtemelen internette sorunuzu aratsanız karşınıza ilk çıkacak cevap da Berserk olur.
Ama illa kitap istiyorsanız benim önerim İşkenecinin Gölgesi olacaktır.
İşkencecinin Gölgesi de tıpkı Souls oyunları gibi ölmekte olan bir dünyada geçmekte, ve inanılmaz derecede karanlık. Benzerlikler burada da bitmiyor: Son derece kapalı hikaye anlatımı, İlk başta anlam veremeyeceğiniz olaylar, tuhaf mekanlar, bi o kadar tuhaf karakterler…
Hem oyunu hem de seriyi tanıtan şöyle güzel bir yazı var ayrıca.
Aradığınız tür Dark Fantasy veya Grimdark olarak isimlendiriliyor. Bu türdeki tavsiyelerim Parçalanmış İmparatorluk ve İblis Döngüsü serileri olur. Eğer esas alınacak nokta çılgınlığın pençesine düşmüş, küllerinin içinde can çekişen bir dünya ise Kara Kule serisine de bakılması gerekir.
Öneri için teşekkürler İşkencecinin Gölgesini okuyacağım yakında.
@swarf
Kara Kule Serisini biliyorum ama çevirisi hakkında çok fazla eleştiri gördüm onun için okumadım açıkcası.
Parçalanmış İmparatorluğu okudum ancak benim aradığım tam olarak o değil, çok güzel bir evren kurgulanmış ancak hep bir eksiklik hissi bırakıyor insanda. Yarattığı evreni çok beğenmeme rağmen klasik Lotr’den bu yana gördüğümüz yolculuk hikayesi, beğendim ama etkilenmedim. Daha kapsamlı bir seri arıyorum açıkcası.
İblis Döngüsü serisine göz atacağım teşekkürler öneriler için
Merhaba, Kral Katili Güncesi’nin boşluğunu dolduracak tarzda şiirsel, akıcı kitap önerir misiniz?
Kral Katilindeki gibi “büyü”, mühendislik vs öğrenilen okul, üniversite vs olan bir seri olursa çok iyi olur.
Kara Büyücü Serisi: Kralkatili kadar iyi değil. Büyücülük öğrenilen okul var. Akıcı ama pek şiirsel değil.
Yeni Güneşin Kitabı Serisi: Akıcı. Yazarın üslubu kralkatiline benzese de ana karakterin genel gelişiminden daha çok düşünsel, felsefi gelişimine odaklanıyor. Şiirsel sayılabilir. İşkencecilik öğretilen okul var.
Kralkatili’nin yerini doldurur mu bilmem ama İngilizceniz varsa, büyücü okulu temalı olan şu 3 seriye bakabilirsiniz. 3ü de Kindle Unlimited’ta var.
- Cradle
- Arcane Ascension
- Mage Errant
Merhaba. Geçtiğimiz ay Witcher serisini bitirdim, Yüzüklerin Efendisi haricinde okuduğum ilk fantastik seriydi ve bu tarz okuma yapmaktan çok keyif aldığımı fark ettim.
Fantastik seriler konusunda oldukça bilgisiz olduğum için sizlerden öneri almak istedim. Tercihen akıcı ve bitmiş bir seri olursa daha iyi olur ama bitmemiş olan ve önermek istediğiniz varsa ona da açığım. İlla seri olmasına da gerek yok bu arada.
“Fantastik seriye başlıyorsan bunu kesin okumalısın” dediğiniz türde temel eserler ya da pek bilinmese de okuyup sevdiğiniz seriler varsa seve seve önerilerinizi bekliyorum.
Ejderha Mızrağı. Kesinlikle oku bence. Giriş için öneririm.
Belgariad ve Malloryan serilerini öneririm. Şahsen ben daha okumadım ancak okuyan birinden duyduklarıma göre (çok da değer verdiğim biridir) güzel ve çok hafif bir kitapmış.
Ha istersen böyle 4 kitap olan ama tek günde bitirebileceğin çok çok hafif çerez seriler de var. Ama onlara daha sonra da başlayabilirsin. Büyük seriler bittikten sonra hevesini alabilir.
Bu önerme işi biraz karışık. Normalde çok sevdiğim bir seriyi bir başkası sevmeyebiliyor. O yüzden biraz daha nelerden hoşlandığını yazarsan ona göre daha iyi bir tercih sunulabilir.
Mesela Drizzt ve İblis Döngüsü serilerinde çok fazla savaş sahnesi var. Hoşuna gider mi? Böyle biraz daha naif şeyler mi (Belgariad ve Yerdeniz gibi) tercih edersin başlangıç olarak?
Tatava yapma öner geç dersen, Locke Lamora’nın Yalanları serisini öneririm. En son @Leingrad okuyup beğenmişti. @Artorias da okuyordu hatta yorumlayacaktı ama ya kaçırdım ya da henüz bitirmedi.
Bu arada seri bitmedi ama kitaplar standalone gibi okunabiliyor bir nevi. Birbirine bağımlılar ama her kitap ayrı hikaye.
Drizzt’e baktım da sanırım 7 kitaptan 20 küsür kitaba atlamışlardı. Nasıl okuyabiliriz onu basacaklarmı aradaki kitapları yoksa kaldımı öyle?
Ben 20 kadar kitabını okudum ama ilk 6 kitaptaki tadı alamadım sonrasında. Hep kötüye gitmiş gibi geldi.
Drizzt için önce Buzyeli Vadisi serisi (4, 5 ve 6), sonra da Kara Elf serisini (1, 2 ve 3) okumak güzel bir tercih olur diye düşünüyorum. Sonrasina da bunlardan sonra kişi kendisi karar vermeli.
Birkaç seriyi birleştirerek mi 20 küsür kitap oldu o seri? 4-5-6 bir seri 1-2-3 bir seri mi kendi içinde?
Star Wars gibi aslında. Salvatore önce Buzyeli Vadisi serisini yazdı. Aslında sonrasında Wulfgar karakterini yazmayı planlıyordu (diye biliyorum). Ancak Drizzt o kadar çok tuttu ki, planlar değişti ve sonrasında Kara Elf serisini yazdı.
Basım sırasına göre önce Buzyeli Vadisi, sonra Kara Elf sonra da diğer kitaplar var. Ama kronolojik olarak önce Kara Elf sonra Buzyeli Vadisi geliyor.
Bu külliyat içinde üçleme dörtleme olarak seriler yer alıyor, hatta başka yazarlar da var.
öneriler için teşekkür ederim.
Maalesef ingilizce okuyamıyorum.
Brandon Sanderson -Savaşkıran ve Sissoylu ile Kara Prizma hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben Locke Lamora’nın yalanlarını toplam 50 sayfa kadar okuyup bıraktım, çünkü zaman çarkına devam etmek istedim. Arka arkaya okuyarak tutturmuş olduğum ritmi bozmak istemiyordum. Sonra @dieter Dune okumalısın, filmi geliyor filan deyince. Zaman Çarkını bıraktım, Dune okumaya başladım. Kısacası yakın bir zamanda Locke Lamora’nın yalanlarına dönebileceğimi sanmıyorum. En erken Zaman Çarkı 4. kitap bittikten sonra dönebilirim.
@taurenim Sana benim okuduğum birkaç seriyi önereyim hemen. Bitmemiş olması ve yarım kalması senin önceliğin diye hatırlıyorum.
kral katili güncesi, nevernight, centilmen piç serisi, sissoylu, fırtınaışığı arşivi, bu saydıklarım tam sana göre. Bitmiş tamamlanmış seriler arıyor olsaydın, ona göre önerirdim. Mesela witcher diyecektim ama zaten okumuşsun.