Adam bitmemiş seri olsun demiş. Sen bitmeyecek seri söylüyorsun.
@Shelpe Ejderha Mızrağı çok seviliyor fakat geniş bir külliyat olduğu için çok sıcak baktığım bir seri değildi. Yine de önerinizi dikkate alıp bakacağım kitaplara, teşekkür ederim.
@isos81 Henüz nelerden hoşlandığımı ben de tam bilmiyorum sanırım. Witcher’daki aksiyon sahneleri oldukça hoşuma gitmişti. Ayrıca dilinin akıcı olması da kolay bir okuma sağlıyordu. Karakterlerle bağ kurabilmek de benim için genel olarak önemli bir etken. Belgariad ve Yerdeniz aklımda olan seriler fakat Yerdeniz için zaman zaman sıkıcı diye yorumlar gördüğüm için kafamda soru işaretleri vardı. Locke Lamora’nın Yalanları’na da bir göz atayım ben.
@Artorias KKG herkesi yeni kitap konusunda üzen bir seri olduğunu bildiğim için uzak durduğum bir seri. Centilmen Piç merak ettiklerim arasında. Brandon Sanderson’lar da aynı şekilde, fakat onu ulaşabilirsem İngilizce okumayı tercih edebilirim, Akılçelen’in baskılarının olumsuz yorumları vardı diye hatırlıyorum.
Savaşkıran okumadım, Sissoylu 10 üstünden 6.5 verdiğim, yer yer sıkıldığım bir seri. Daha hiç kimseye önermedim ama bu forumda sıkça öneriliyor.
Kara Prizma en sevdiğim ilk 10’a rahat girer ama sadece ilk kitabı çevrildi. Her ne kadar bazı konularda eleştirilse de, belki İblis Döngüsü’ne şans vermek isteyebilirsin.
Ejderha Mızrağı evet biraz bütçe istiyor ama tüm seriyi toplamak zorunlu değil. En azında ilk üç kitabını okumanızı öneririm. Onların da yeni baskıları da var eskileri de. Fantastik seviyorsanız ilk üçünü okumadan geçmeyin derim.
Getir evrakları altına imzamı atayım. Fakat belirtmem de fayda var, kitap şahane bence. Sadece insanlar KKG’nin yeni kitabı çıkmadığı için kırgınlar. Bir çırpıda okuyup bitireceğine eminim ama yarım işte…
Diskdünya serisini okuyabilirsin, kitaplar birbirinden bağımsız. İstediğin kitabını okuyabilirsin. Uzmanları konuda mevcut.
Yerdeniz serisini okuyabilirsin. Belgariad ve Malloryon okuyabilirsin. Detaylı bilgi için üstat Agepe’ye danışabilirsin.
Brandon Sanderson için dediğin gibi İngilizce okuma yapabilirsin. Öncelikle Ritmatist ve Elantris okumanı öneririm.
Bence sen zaman çarkı da okuyabilirsin. Nede olsa senin şartlarına uyuyor tamamlanmış bir seri
Çıldırdım zaman çarkı beni kesmiyor, çok daha yoğun bir şey okumak istiyorum dersen de Malazan serisine bakabilirsin. Yine aramızda bu konu hakkında en bilgili arkadaş olarak @isos81 var.
@Cesur53 Teşekkür ederim öneriniz için. İlk üçü piyasada var nasılsa. Şans verebilirim o açıdan.
@Artorias Zaman Çarkı için 1-2 seri de olsa okuyup biraz pişmek istiyorum biliyorsun. Malazan’ı çok merak ediyorum aslında ama Amazon’da tek kitap fiyatı 150-170 minvalinde değişiyor.
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz için. Tek tek hepsine bakacağım, bakalım hangisine başlayacağım önce.
Zaten 7. kitapta Wufgar’dı öldürmesinin sebebide bence o. Kitaplara Drizzt’le devam etmek istemesi bence.
Serinin tadının ilk 6 kitaptan sonra bozulmasının nedeni bence yazarın seriyi daha uzun soluklu yazabilmek için bazı karekterleri sündürmek istemesi ama bence okunmadan geçilmemesi seri. İnşallah tüm kitaplarını okuyabilmek için yazarın ölümünden sonra 70 sene beklemek zorunda kalmayız.
Arkadaşlar iki seri arasında kaldım hangisine başlamalıyım yardımcı olun lütfen.
Amber Yıllıkları
Gedik savaşları
İki seri hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Kurgu, karakter, yetişkinlere yönelik mi , dili nasıl vb.
Yeni Güneşin Kitabı benzeri edebi açıdan da kaliteli fantastik veya bilimkurgu kitap önerebilir misiniz? Fantastik olursa daha iyi olur. LeGuin’in çoğu kitabını okudum. Kralkatili güncesi okudum.
Gedik savaşları, okuduğun diğer serilerin yanında biraz sönük kalabilir. Amber’i de çok uzun zaman önce okudum, konusunu bile hatırlamıyorum.
En iyisi ikisinin da konusuna bakıp, hangisi ilgini daha çok çektiyse ona başlaman. Ama içimden bir ses ikisini de çok sevmeyeceksin diyor
Fantastik ve Bilim kurguda BoTS ayarında başka bir eser beklemek boşa kürek çekmek olur bence. Böyle diyorum çünkü umutsuzca BotS benzeri kitaplar arayarak boşa kürek çekenlerden biri de benim hocam . Ama fantastik-bilim kurgu dışında önerebilirim:
Cormac Mccarthy’nin tüm kitaplarına (Özellikle Blood Meridian)
Nabokov ve Beckett’e
Ve tabi en çok benzetildiği yazar olan Herman Melville’e bir göz atın derim
Ama Gene Wolfe, hem kaliteli yazan hem de üretken olan bir yazar. Lastro, Sorcerer’s house ve özellikle Fifth Head of Cerberus yazarın en az BotS kadar sevdiğim diğer kitapları.
İkisinin konusuna hakimim Gedik savaşları daha çok ilgimi çekti fakat bence çok sevmeyeceğim. Belki birileri iki seriden birini över de başlarım diye düşündüm . Çok kararsız kaldım aslında bir seçeneğim daha var Farseer serisi o seriyi çok sevecekmişim gibi geliyor fakat alfa seriyi basacak diye bekliyorum.
Gediksavaşları konusunda bu kadar önyargılı olmayın bence. Amber Yıllıklarını okuma fırsatı bulamasam da Gediksavaşları Dünyası’ndan iki seri okudum ve beni gerçekten çok memnun ettiler. Hele Dungeons And Dragons tarzı şeylere ilginiz varsa acayip güzel gidiyor. Bulabiliyorsanız bir bakın derim. Bence kendine özgü ve oldukça başarılı bir seri.
Hyperion Cantos, bilim kurgu.
Yazarın tarzı nasıl hatırlıyor musunuz ? Yani hangi seriye benziyor ?
Ejderha Mızrağı veya Unutulmuş Diyarlar tadında bir seri ama tabii daha farklı, kendine özgü bir dünyası ve anlatımı var. En yakın zamanda devam serilerine dadanacağım.
Teşekkürler o zaman aradığım tarzda değil seri.
Gedik savaşları biraz klasik bir fantastik tarz sunuyor benim araştırdığım kadarıyla, okumadım ben. Amber ise fantastik edebiyat içinde çok farklı bir havası var. Amber ilk 5 kitabı oku bence. Zaten çok kalın kitaplar değiller. 5 kitabı toplasan 1000 sayfa anca ediyor zaten. 2. 5’i de okuyabilirsin sonra ama ilk 5 kadar iyi değiller bence.
@M3rett0 Türkçede olan seri arıyordum. Yine de teşekkürler.
@HamdemitAbi Önerileriniz için teşekkürler. İthaki Cormac Mccarthy’nin diğer kitaplarını basacak mı biliyor musunuz?
Pegasus elini biraz çabuk tutsa Hyperion da Türkçe olacak. Gelemedi bir türlü şu kitap (@Everfever )