İthakinin basacağına dair haberler yaklaşık 1.5 yıldır dolanıyor forumda. Ancak 2 kere sormama rağmen kesin bir cevap alamadım maalesef.
Yorgunluktan bitap düştüğüm için bir süre geciktirmek zorunda kalmıştım ama (söz vermeyeyim yine de) ekim sonu kasım başı gibi çıkacağını tahmin ediyorum.
Herkes nerede bu kitap? diye soruyor. Kimse çevirmeni @YaprakOnur, editörü ne halde, öldünüz mü kaldınız mı? diye sormuyor.
Ayn Rand kitapları nerede kaldı peki
Ayn Rand kitaplarının birçoğunun içi tamamlandı. Ancak henüz kapakları hazırlanmadı ve doğal olarak matbaaya da gitmedi. Normal bir zamanda Tüyap İstanbul Fuarı’na mutlaka yetişirdi ama şu anda bildiğim bir takvimleri yok.
Teşekkür ederiz bilgilendirme için,heyecanla bekliyoruz🙏🏻
“Gece Evi” serisini okumak isteyebilirsin. Vampir konulu fantastik bir film ama daha çok normal olaylardan gidiyor. Seriyi anne-kız beraber yazıyorlar. Kitaplar oldukça kalın olmasına rağmen 3 serisini 1 ayda okul olmasına rağmen bitirmiştim.
Seri, young-adult ve FRP olmadığı gibi rahatlamak için okunacak ama bomboş bir saçmalıktan ibaret de olmayan tek kitap fantastik önerebilir misiniz? Önü, arkası, sağı, solu, yok yan serisi, yok efendim asıl serisi falan olmayan özellikle.
Okumadığım için doğrudan öneremem ama yerinizde olsam Guy Gavriel Kay, Neil Gaiman veya China Mieville kitaplarına bakardım (3’ü de okuma listemde).
Teşekkür ederim, hemen inceliyorum.
Arkadaşlar var mı önerebileceğiniz bir seri veya kitap ? Çok oldu okumuyorum fantastik seri, baya özledim okumayı iyi kötü önerilerinizi bekliyorum.
Ayrıca okuyup çok beğendiğiniz kitaplar varsa söylerseniz sevinirim.(Fantastik olmak zorunda değil klasik, distopya, yeraltı edebiyatı hepsi olur)
Kısacası tavsiye istiyorum son zamanlarda boş zamanım çok.
İnançsız Thomas Covenant Günlükleri
Çok iyi değil ama kendine özgü bir havası var, tavsiye ederim.
Harry Potter okuyup fanı olmaayan arkadaşlardan da yardım istiyorum. Benim zihnimdeki fantastik kitap imgesi Gediksavaşlarıyla, Zaman Çarkıyla, Fırtınaışığıyla şekillendi; Harry Potter okurken az da olsa bu serilerdeki hisleri bulabilir miyim? Yoksa Harry Potter serisi çocuksu, masalsı, young-adult, zayıf yaratılmış fantastik evren gibi ögelerle mi dolu?
Hocam sana ne önerilse ya okudum ya da okumayı düşünmüyorum diyorsun. İnsanlar çekiniyor sana kitap önermeye
Haklısınız fakat çok boşluğa düştüm artık ne önerilse okuyacak konuma geldim , sadece fantastik değil artık her türlü öneriye açığım .
Ama forum sayesinde okuduğum baya bir seri oldu. Tekrar herkese teşekkür ediyorum.
Nevernight serisi, orta şekerli iyi gider. Yalnız serinin son kitabı Türkçe’ye çevrilmedi, İngilizce seviyeniz iyiyse okuyabilirsiniz.
Okudum seriyi teşekkürler.
Hocam tarihi kurgu olan, bana çokça önerilen ve en kısa zamanda okumak istediğim Barok Döngüsü’nü oku. Hem çevirisi var hem de okuyan herkes bayıldı.
Hemen attım sepete çok teşekkürler.
Jonathan Strange ve Mr Norrel. Başlarda durağan ve sıkıcı ama sonra her ciltte giderek açılıyor ve sonu da tatmin edici. Kendine has , dipnotlarda mizahi bir havası var. Diğeri Frank Schatzing’ten Sürü (Bilim-kurgu) ansiklopedi gibi 800 sayfalık bir roman ancak akıcı. Günümüzde geçen hard sci fi diyebiliriz. Bilimsel konuları kitaba yedirmesini çok beğenmiştim. Ve son olarak Robert J. Sawyer ( yine bilimkurgu) kitapları çok aksiyona sahip olmasa da fikirlerindeki yenilikler açısından okunabilir. Ben Neanderthal Parallax üçlemesini ve Flashforward’ı okumuştum ve ikisini de tavsiye ederim. Genel olarak bilinen serileri bitirdiğiniz için kıyıda köşede kalmış kiraplardan bahsedeyim dedim
Cadı temalı bir kitap önerisi olan var mı? Orta çağ benzeri dünyalarda geçen, karanlık bir tonu olan bir kitap arıyorum. Young adult olmayacak. Anne Rice ın witching hour diye bir kitabını gördüm ama Türkçeye çevrilmemiş sanırım.