Belki Wardstone Günlükleri.
Tavsiye için teşekkürler siz söyleyince baktım Goodreads puanı iyi gibi ama young adult sanırım seri.
Forumda konusu mevcut. Yorumlara bakabilirsiniz.
Evet, young-adult diyebiliriz. Ama size tavsiyem ilk kitabına bir şans vermeniz
İnceledim de 15 kitaplık serinin sadece ilk kitabı yok piyasada listeye aldım ama tekrar basıldığında bir şans vereceğim, teşekkürler.
Markus Heitz Cüceler serisini okuyan bilgi verebilecek var mı?
Amber Yıllıklarını tavsiye ederim. Çok güzel bir seri.
Ben çok beğenmiştim. Keşke biraz daha devam etseydi.
Seri beş kitaptan oluşuyormuş ve Pegasus yıllardır basmıyor. Acaba risk alıp okumaya değer mi?
Bana biraz kitap hakkında bilgi verir misiniz? Benzer veya yakın olduğu kitap var mı?
Tungdil adlı bir cücemiz var ama insanlar tarafından büyütülmüş. Bir sebepten dolayı (tam hatırlamıyorum). İlk defa cüce diyarına gidecek. Yanında da 2 cüce var (boindil ve boendal). Cüceler’in yaratıcısının adı Vraccas. Her cüce topluluğuna özel yetenekler veriyor. Mesela bazıları savaşta ön plana çıkıyor vb.
Dilimize kazandırılan ikinci kitap Ocak 2015’te basılmış. O tarihten bu yana ilk kitap 2019 başında 2. baskısını yapmış. Bunun dışında üçüncü kitapla ilgili yaklaşık 6 yıldır bir gelişme var mı yok mu bilemiyorum.
Biraz Yüzüklerin Efendisi serisini andırıyor. Cüceler, kara elfler falan var. Kısacası tavsiye ederim, bir kaç yıl önce severek okumuştum.
Ben de tam bilmiyorum.
Galiba riski alıp okuyacağım 3. kitabın çıkacağını sanmıyorum. Başka gözüme çarpan fantastik eser bulamadım. Teşekkürler yardımcı olduğunuz için.
Parçalanmış İmparatorluğu kesinlikle okumalısınız. Hem seri tamamlanmış bekleme derdi yok.
Teşekkürler tavsiye için fakat okudum seriyi.
Dresden Dosyaları dışında iyi olduğunu düşündüğünüz urban fantezi kitapları önerebilir misiniz? Büyük ve farklı fantastik dünyaların pek benlik olmadığına karar verdim çünkü.
Kendi dünyamıza yedirilmiş fantastik şeylerden daha çok zevk alıyorum sanırım.
Londra Nehirleri, Barok Üçlemesi, Üç Sahtekar ilk aklıma gelenler.
Ekleme: Kendi dünyamıza benzer olarak Merdivenler Kentin’i de önerebilirim.
Okumuş olma ihtimaliniz vardır ama Percy Jackson serisi de fena değil.
Urban fantazi bunun için pek doğru olmayabilir. Seri için tarihi kurgu daha doğru tanımlama olur gibi.
İlk iki kitap da kendi içinde tatmin edici bir sona sahip.