Artemis Yayınları’ndan çıkan Druid Günlükleri. Eğlenceli bir seri, ilk üç kitabını okumuştum. Ağırlıklı olarak İrlanda mitolojisi olsa da her mitolojiyi barındırıyor içinde. Ben zevk alarak okumuştum tavsiye ederim.
@narpal @patriotic önerilerinize bakacağım teşekküler. Ayrıca evet, Percy Jackson’ı okudum en sevdiğim serilerdendir.
Ben sevmedim ama sevenleri olduğunu bildiğim için yazayım, Lev Grossman’ın Büyücüler serisi var UF olarak bildiğim. TV dizisi de var aynı zamanda. Bir bakın isterseniz, konusu ilginizi çekerse okursunuz.
Bence çok uygun bir öneri. Ben de okuduğum en iyi seriler arasında olduğunu söyleyemem ama özellikle aranılan türde olduğu için tavsiye ederim. Gerçek dünyayla iç içeliği çok çarpıcıydı.
Jeaniene Frost’un Gece Avcısı serisi, Karen Marie Moning’in Ateş serisi, Patricia Briggs’in Mercy Thompson serisi (Türkiyede serinin ilk iki kitabı yayınlandı), J. R. Ward’ın Kara Hançer Kardeşliği serisi ve Chloe Neill’in Chicago Vampirleri serisi iyidir, tavsiye ederim.
Teşekkürler yazdıklarınıza bakacağım.
Bana mitolojik fantastik roman önerebilir misiniz?
İngilizceniz varsa Paternus üçlemesi. Bundan daha mitolojik bir kitabı mitoloji türünde bile bulmanız zor
Ne yazık ki ingilizce bilmiyorum.
Percy Jackson serisi ve Rick Riordan’ın diğer serileri.
Yazara çok dikkat et başka yazarlarında var aynı isimli kitabı.
Peki bir sorum daha olacak, Ejderha Mızrağı serisinde Ejderha Mızrağı Destanı ve İkizler Üçlemelerini okusam yeterli olur mu sizce? Diğer kitaplar satışta yok da.
Ejderha Mızrağı evreni çok kapsamlı bir evrendir. Bir iki serisini okuduğunuzda mutlaka kendi çapında yeterli olacaktır ama tüm evreni çözmeye yetmez.
Ayrıca Ejderha Mızrağı fantastik tür içerisinde köklü bir yere sahip olsa da edebi derinlik beklemek yersiz olacaktır.
Tavsiyem evrenin ilk serisini alıp, ejderha mızrağı’nın tadına bakmanız yönünde olur.
İlk seriyi alacağım, Gölgelerin Efendisi serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Seriler çıktıkça okuyabilirsin. Her seri kendi içinde final yapıyor zaten o yüzden sıkıntı olmuyor.
Ben ona bir ara başlamıştım. Yani güzel bir seri ama Ejderha Mızrağı ile kıyaslanamaz bence. O kadar geniş bir evren değil. Benim önerim önce Ejderha Mızrağı’nı okumanızdır.
Şu kitapla ilgili bilgisi olan var mı? Üçleme diyor ama bakınca internette 5 kitap olduğu gözüküyor. Üçleme üçleme olarak basılmış basılacak bir seri mi?
Merabalar ben de…
Sissoylu
Yüzüklerin Efendisi
Kral Katili Güncesi
Eregon
Zaman Çarkı
İblis Döngüsü
Kuzgunun Gölgesi
Yerdeniz
Ateş ve Buzun Şarkısı
Assassin’s Creed
Dogruluk Kılıcı
Harry Potter
Vakıf Serisi
Dune Serisi
Locke Lomore’nın Yalanları
Barut Büyücüsü
Goblin Kral
Fırtınaışığı Serisi
Gedik Savaşları Efsanesi
Dikenlikler Prensi
…kitaplarını okudum ve gerçekten benim için her biri ayrı ayrı mükemmeller. Bunlar gibi romanlar varsa önerebileceğiniz, çok memnun olurum.
Ayrıca bunları okumadıysanız en kısa sürede okumanızı öneririm. Okumayan çok şey kaybeder. Yeni okuduğum Felsefe Yüzüğü serisi 17 kitaptan oluşuyor, okumak için kitap bulamayanlara tavsiye ederim.
Dostum 7-8 ayda bir gelip liste güncelledikten sonra gidiyorsun . Bu başlığın hortlağı gibisin.