Ben kitaplığım genişledikçe aslında bir Brandon Sanderson hayranı olmadığımı anladım. Stormlight Archive’ı okurkenki heyecana henüz herhangi bir seride ulaşamadım o ayrı bir şey ama en toy olduğum zamanlarda başladığımı belirteyim. Okuduğum birçok yazarın birden fazla eserinde o yazardan üsluba dayalı bir iz bulmaya çalışıyorum artık. Kıyaslamamı da veya değerlendirmemi de yazar özelinde ona göre yapıyorum diyebilirim. Ursula Le Guin, Robin Hobb, Steven Erikson, Frank Herbert, Dan Simmons üslup ve yazım dili olarak bu izleri eserlerinde işleyen yazarlar. Ben bilimkurgu ve fantasy okurken dil ve üslubun orijinalliğini önemsemeye başladım bunu düşündükten sonra. Sonra döndüm bir baktım Brandon abide bu benim istediğim şekliyle yok en azından. Var mı, anlatımının sadeliğini sayabiliriz belki de? Yanılıyor olabilirim. GRRM, Patrick Rothfuss, Tolkien de keza bu izlere delicesine sahip değiller mi? Orijinaller.
Dediğinizde haklısınız. Brandon her seferinde beklentileri karşılamayı iyi biliyor. Hikayeleri üzmüyor, plot ve pacingleri çok başarılı. Hikayesini sonlandırmayı da bence çok iyi başarıyor. Ondandır belki listeleri domine edişi. JRPG konusunda bir şey diyemeyeceğim ama belki zorlasam Mistborn’dan o havayı alabilirim.