Fantastik Kitap Önerileri

Kitaplardan uyarlama dizi / film özellikle okuduğum kitaplardan pek izlemediğimden dizi için fikrim yok.

Ne desem bilemedim… Beklentiler, beğeniler farklı olabiliyor ( Bir de her şeyi eleştirmeciler var onlara için diyecek sözüm yok zaten :slight_smile: )

Ben sevdim… Hikaye yine bir araba ile açılıyor ama bu araba ne Christine, ne de Buick 8. Okumaya devam ederseniz özgün bir hikaye, King diline göre çok basit acaba “gizem” olmadığı için mi diyorlar, hikayenin en başından kaçan ve kovalayan belli, belki bundan dolayı basit demişlerdir.

Kitap klasik bir polisiye gerilim kitabı değil, yer yer fantastik diyebileceğimiz ama gerçek dünya da mümkün olabilecek (bilim bunu bugün değil ama gelecekte mümkün kılabilir ) olaylar var.

Bence bir şans verin…

Ben okumadım ama yorumuna güvendiğim kişiler fazlasıyla beğenmişti.

• Elenium Serisi

• Tamuli Serisi

1 Beğeni

Robin Hobb - Farseer üçlemesi

2 Beğeni

Enginlik serisi
Belgeriad-Malloryon serisine birer yildiz daha atalim lutfen.

2 Beğeni

onunda okudum çok teşekkürler

Okumadığım için önerisinde bulunmaktan kaçınıyordum. Tabii bir de basılı olarak kalıp kalmadığı sorunu da var. Neyse, en azından ismini anayım, içim rahat etsin :sweat_smile::

Moïra Üçlemesi: Dişi Kurt ile Çocuk (Birinci Kitap), Kurtların Savaşı (İkinci Kitap), Dişi Kurdun Gecesi (Üçüncü Kitap).

1 Beğeni

Farseer okunabilir ama kitapları bulursan.
DiskDünya hoştur.

1 Beğeni

hocam fantastik değil ama tarihi roman olarak bekir büyükarkından suların gölgesinde kitabı var tavsiye ederim.

1 Beğeni

Tarihi kurgu da severim, öneri için teşekkürler uygun bir zamanda göz atarım :slight_smile:

2 Beğeni

Vlad Taltos serisini tavsiye ederim. Deneyin pişman olmazsınız.

2 Beğeni

Okumadığı ama çok ovuldugunu gördüğüm bir kitabi önermek istiyorum,

Mıt blog sayfasında bayagi ovmustu bu seriyi. Ancak baskısı tükenmiş. @Everfever yeniden basilirmi acaba. Barut Buyucusunden sonra sıra bu serideydi tükenmesi kötü oldu

1 Beğeni

Kitap araştırırken ilk kez gördüğüm, kapağına aşık olduğum ama hakkında hiçbir şey bulamadığım Son Hanedan Büyücüsü serisi hakkında bilgisi olan var mı? Tavsiye eder misiniz?

1 Beğeni

hemen araştırıyorum çok teşekkür ederim

çok teşekkürler önerin için bende sana bi öneride bulunmak istiyorum alışkımisindir bilmiyorum ama ben kitapları internetten indirip ücretsiz olarak e kitap formatında okuyorum genelde hafta 2 kitap bitiriyorum o yüzden hem bütçe meselesi hemde istediğim zaman istediğim yerde kaldığım yerden okumaya devam ediyorum

1 Beğeni

Hocam E kitaplar için e kitap okuyucu mu kullanıyorsun yoksa telefon veya tablet mi? Ben genelde e kitap okuyacağım zaman telefonu kullanıyorum, e kitap okuyucu almayı düşünüyorum ama telefona göre artıları neler eğer çok artısı yoksa diye boşuna para yatırmaya çekiniyorum.

Ben buna yanıt verebilirim;

Öncelikle; Yaklaşık 7-8 yıldır e-kitap okuyucusu kullanıyorum. İlk cihazım Kobo Toouch’du. 2 - 3 yıldır da Almanya’dan gelecek bir arkadaşıma amazon de 'den Kindle aldırdım ve onu kullanıyorum…

Çevremde kindle kullanan sayısı çok. İngilizce bilen (daha doğrusu ingilizce okuma yazma bilen arkadaşlarım) benden çok daha verimli kindle kullanıyorlar. Ben malum yollarla dağıtılan epub kitaplar veya DR’den alıp işlemden geçirmek zorunda olduğum e- kitaplar dışında e-kitap bulamıyorum…

PDF bir ekitap formatı değil ama yıllar önce baskısı bitmiş, artık ortada yayın evi bile kalmamış ( Başkan, Akba gibi yayınevleri) kitaplarını bazı yerler de PDF olarak paylaşıyorlar. Ben de bunları okumak istediğimde kindle ile okumak zor olduğu için ( PDF okumaya uygun değil kindle. Kimseye Kindle’la PDF okuyamazsın demiyorum, okursunuz ama ekran küçük kalır, sayfa çevirmeleri yavaş vb) İpad ile okuyorum. İOS kitaplar uygulaması her türlü dijital baskı metni okumak için çok güzel bir uygulama. Gece ışığı, not alma, yazı kopyalama vb …

Gelelim sorunuza: Devamlı e-kitap okuruysanız telefon tablet yerine en azından göz sağlığınız için e-kitap okuyucusu almalısınız., ekitap okuyucusu gözünüzü kitabın yorduğu kadar yorar, ama telefon öyle değildir telefon ekranlarına çok uzun süre bakmak sağlıklı değildir. Güneş altında telefonu görmek zordur ama e-ink ekran da böyle bir sıkıntı olmaz. e-kitap okuyucunun Telefon gibi şarjı çabuk bitmez, çok çok yoğun kullansanız da 10 gün boyunca size yeter e-kitap okuyucunun şarjı. Telefondan gelecek bildirimler, " dur 2 dakika facebook bakayım" gibi şeyler okumanızı böler ama e-kitap okuyucu tek bir işe kitap okumaya hizmet eder.

Bir e-kitap okuruysanız ( pdf dışı epub, mobi, vb formatlar da ) e-kitaplar satın alıyor ya da malum yollardan bulup okuyorsanız e-kitap okuyucusu alın derim, ama PDF okuyorsanız, arada bir bakarım diyorsanız 700-800 TL bir cihaza gömmeniz çok da mantıklı olmaz.

6 Beğeni

e-kitap okuyucusunu ciddi ciddi dusunmustum bira ara ben audibledan sesli kitap da aliyorum. Aradigim donemde kindle sesli destegi artik vermiyordu yada cok pahaliydi. Ama sesli ile dinlerken bir taraftan yaziliyi da takip etmenin tadi cok baska. Kindle da makul secenekler var mi ki boyle.

1 Beğeni

Kindle Paperwhite 3 nesil kullanıyorum ben, sesli destek daha eski kindle modellerinde varmış ama galiba artık satılmıyor onlar.

Ben bunu kullanıyorum.

Anladım hocam gayet açıklayıcı olmuş yalnız aklıma takılan nokta şu; ben genellikle e kitapları gece okurum gece lambası kullanmadığım ve kitaba göre daha kullanışlı, baskısı olmayan kitaplar e kitap formatında bulunabildiği için, gündüz ise normal baskı kitapları okuyorum ve evet dediğiniz gibi gece telefon biraz göz yoruyor ve dikkat dağıtıyor. E kitap okuyucuların sanırım bazıları gece karanlığında okunmuyor bazılarının da kendi gece aydınlatması modu var. merak ettiğim kendi gece aydınlatma modu olan okuyucular normal telefondaki gibi ışığı arkaplandan verip aynı telefon gibi gözü yoruyor mu? Yoksa kenarlarda harici ışıklar sayesinde sadece ekranı mı aydınlatıyor.?

1 Beğeni

Kindle aydınlatması gözünüzü telefon ekranı gibi yormuyor. Çok fazla teknik detay bilmiyorum iki ekran arasında.

Kullanım olarak iPad ile uzun süre okuduğumda gözümde batma ve kızarıklık oluyor ama kindle da rahatsız edici bir okuma deneyimim olmadı.

Ben uzun süredir kullanıyorum ama hala basılı kitap varsa önceliğim basılı kitap oluyor. Kindle bana en büyük faydası dışarıda olduğumda ya da evden uzakta olduğumda yanıma Kindle almak yeterli oluyor okumak için.

2 Beğeni