Fırtınaışığı Arşivi | Spoiler'lı Tartışma

Garaz Braize gezegeninde degil miydi. Bir sekilde orada hapsedilmiş.

Ben 5. Kitabin sonunda Roshara döneceğini düşünüyorum. Esas felaket de o zaman baslayacak.

Elçi güçleri yazdığınız gibi bir bir garaz eline düşecek ama bu sefer elimizde Şeref paresinin güçlerini çağırabilir Dalinar var.

2 Beğeni

Fena düşmüşüm… Evet Braize olacak.

1 Beğeni

Bende kitabı bugün bitirmiş bulunmaktayim. Kafamdaki soruların çoğuna yukarıda cevaplar buldum ama hala bir çok açıklanmamış soru var ve en çok merak ettiğim birinci kitabın başında Gavilar ölürken Sezthe seni o mu gönderdi diyordu Sezht kendisini parshendilerin gönderdiğini söyleyince ona birşey veriyordu ve saklamasını söylemişti.Bunun hakkında fikri olan varmı acaba.

2 Beğeni
  1. Kitaba kadar okuduysan aşağıdaki spoilerı açıp ilgili viki sayfasına bakabilirsin.

Black Sphere fırtına ışığını tutan mücevherler gibi bunun da voidlight(yokışığı) tuttuğuna inanılıyor.

Resmi olarak henüz açıklanmamış başlığın en üstünde de belirtildiği gibi.

Bu arada sanırım isim ve soyismimiz aynı :sweat_smile:. Bitirenler kervanına hoşgeldin :smiling_face:.

Varsa teorilerini de duymak isteriz

1 Beğeni

Hoşbuldum teşekkür ederim ve evet adımız ve soyadımız aynı :smile:. Yukarıdaki yazılara bakılırsa biraz dikkatsiz okumuşum sanki seriye tekrar başlamayı düşünüyorum o yüzden kafamda fazla bir teori oluşmadı ama okurken aklıma gelen düşünceleri sizinle paylaşıyım. Birincisi Kholinar’da Shallan ve Hoid buluştuklarında Shallan hoidin çantasında birşey görüyor ve hoid hemen çantayı kapatıyordu. Onun, Garazı Braize(yanlış yazdıysam kusura bakmayın) gezegeninde tutan bir mücevher yada küre olabileceği geldi aklıma Hoid o yüzden Garazdan kaçıp duruyor bence. İkincisi idealler konusunda Renarin son savaşta kendi içinde kabaran sınırsız bir fırtına ışığı bulmuştu beşinci ideali söyleyince dışarıdan fırtına ışığı çekmek yerine direk içinden gelen bir fırtına ışığı rezervi olabileceğini düşünüyorum.Tabiki Renarin beşinci ideali söylemiştir demiyorum ama bı ihtimal.

3 Beğeni

Renarin konusundaki teorin güzel, bu fikir benim aklımda dalinar için gelmişti. Genişletmek gerekirse içten ürettiği bu rezervi yanındakiler ile de paylaşabilir gibi hayal etmiştim :blush:

2 Beğeni

Fırtına ışığını sadece Dalinarin paylaşabileceğini düşünüyorum çünkü fırtınababa sayesinde fırtına ışıkları oluyor diğerleri 5. İdeali söylediklerinde sadece kendilerinin kullanabileceği bir kaynak oluşturmaları daha olası gibi tabiki benim düşüncem bu yani :smile:

1 Beğeni

Giriş bölümü çok iyiydi.

Gavilar ile Elçilerin görüşmesi olayı cidden büyük. Bayağı bayağı karşılıklı konuşuyorlar, Braize falan filan. Kelek çıkış istiyor, Yemin Sözleşmesinden çıkış mı? Sonrasında Navani ve Gavilar’ın konuşması. Sanki Gavilar Elçilerin yerini almaya çalışıyor havası vardı.

Gelecek kitap büyük ihtimalle Gavilar’ın flashbacki olacak, o zaman sır falan kalmayacak herhalde.

1. bölüm de çok heyecanlı yerde bitmiş. Bu kadar da olmaz.
1 Beğeni

Brandon Sanderson bu kitabın Venli ve Eshonai flashbackleri içereceğini söylemişti diye hatırlıyorum.

1 Beğeni

Eksik söylemişim. Giriş kısmı için diyecektim. Bütün giriş bölümlerinde Gavilar’ın suikast gecesi farklı insanlardan anlatılıyor ya.

1 Beğeni
  1. kitaba başlamadan buraya gelip spoiler olduğunu bile bile dayanamayıp okudum aradan çok uzun süre geçti tekrar başladım 3. kitaba ve aynı spoilerları tekrar gelip yedim ne yapsam kafamı taşlara mı vursam ?
1 Beğeni

Tekrar okumuş say kendini. Çok güzel oluyor tekrar yapmak

1 Beğeni

Kitabı okuduktan sonra burdakileri okusam bir derece ben gelip 3. kitaba başlamadan önce okudum spoilerları uyarı olmasına rağmen ve aradan uzunca bir süre geçti bazılarını unuttum mesela Szethin sonradan dalinarın koruması olması gibi yerleri şimdi 3. kitaba başladım ve dayanamayıp internette araştırırken yine gelip burdaki spoilerları tekrar okudum ah kafam ah …

1 Beğeni

Tor sitesinde yayinlanmaya baslayan 4. kitap bolumlerini de oku tam olsun :slight_smile:

Onu da açtım sonra dedim “Ben problemli miyim ?” kapadım tekrar. :sweat_smile: Burdaki yazıları okumak için gaza geliyorum elimde olsa 900 sayfayı 1 saniyede bitirir gelir burdaki kaçırdığım yerlere bakarım. 170. sayfadayım az kaldı bekleyin. :pensive:

1 Beğeni

Ayrıca bir şey daha sormak istiyorum Kaladin ve Dalinar kısımlarından sonra Shallan’ın kısımlarını okurken acı çeken tek ben miyim ?

1 Beğeni

Bende ilk kitapta biraz oldu ama sonrasında olmadı.

2 Beğeni

Şu anda Oathbringer’ın 1. ksımını bitirdim aşırı güzel ve heyecanlı gidiyor fakat diğer kitapları unuttuğum için birkaç kelime sormak istiyorum bunlar neydi diye.

Natanatan neydi ?

Dalinar’ın karısıyla ilgili anılarını kaybetmesi gecegözcüsü diye birisiyle anlaşma yapmasından kaynaklıymış. Bu olayı okuduğumu hayal meyal hatırlıyorum ama detayları hatırlamıyorum ilk iki kitap da yanımda değil hatırlayan varsa özet geçebilir mi kısaca ?

Natanatan alethkarın yanındaki bir ülkedir. Gecegözcüsüne gelince Dalinarin gecegözcüsü ile yaptığı anlaşma 2. Kitapta kısaca bahsediliyor ama gerçek anlamda Oathbringer de değinilmiştir.

Nerden biliyoruz bunu kitapta bahsediyorlar mı ya da haritada falan mı var?

Dalinar’ın gecegözcüsüyle yaptığı anlaşmayı okuduğumu hayal meyal hatırlıyorum eğer 3. kitapta bahsediliyorsa okumaya devam edeyim o zaman. Teşekkürler @Turan