Flood yapıyor gibi oluyorum konuyla da çok alakalı değil ama kitabı orijinal dilinde okuyan arkadaşlara birkaç sorum var. Bu kitapları nerden alıyorsunuz ben Amazon’a baktım kitap 190 lira cidden o kadar para mı veriyorsunuz kitaplara? Farklı bir yerden veya farklı bir şekilde okuyan varsa aydınlatabilir mi?
Ben genelde audible üyeliğinden sesli versiyonu alıyorum. Fırtınaaşığına ise ebook+audible olarak ön sipariş yapıyorum. Ön sipariş fiyatı daha düşük. Kindle alınca o kadar da pahalı olmuyor. Aslında iki kitap aldığım halde o günün kuruyla toplam 180 liraydı. 3. Kitap zamanında da ikisi birden çok ucuza gelmişti kur düşükken.
Teşekkürler cevap için peki forumdaki üyeler için ortaklaşa dördüncü kitabın paylaşılan kısımlarını çevirdiğimiz bir konu açsak ve çevire çevire birkaç kişiyle ilerlesek olur mu? İnsanlar merak ediyor dördüncü kitabı ama ingilizceleri yetmiyor benimki de çok iyi değil ama çok kötü de değil yardım edebilirim. Rhythm of War’ın daha çevrilip de satışa çıkarılması bence 1.5 yıl sürer gibi o yüzden zamanı olanlarla birlikte günde şöyle elimizin gittiği kadar çevirsek nasıl olur? İngilizce bilenler de yardım ederse bence çevirebiliriz siz neler düşünüyorsunuz?
Kaladin’in dengesizliği derken neyi kastettiniz? Kaladin’in başına ne geldi ise doğrucu davutluğundan geldi diye düşünüyorum.
Bir de merakımı mazur görün sizin seri de şu an en sevdiğiniz karakter hangisi? Şahsen ben Szeth karakterine doyamıyorum. İşin kötüsü yer aldığı kısımlar o kadar az ki, korkum 5. kitap galiba serinin en ince kitabı olacak.
Kaladin sürekli çelişki içinde. İlk kitaptan beri bıçak sırtında yürüyor. Hem hekimlik yapıyor hem de ölüm dağıtıyor. Daha öncesinde Syl ona geldiğinde çok derin bir çukurun dibindeydi. Sonrasında köprüculuk yaparken az kalsın Syl’i öldürüyordu. Kralı kurtarmaya son anda karar verdi, yoksa orada da bağı kaybetmek üzereydi. 3. Kitapta bile herkes tarafından kabul edilmişken bu sefer de Parshendiler arasında çelişki içinde kaldı. Yani sürekli kendini ikiye bölünecek bir pozisyona sokuyor ve genelde de karanlık durumlar bunlar. Jedi misali karanlık tarafın kıyısında geziniyor.
Benim en sevdigim karakter Dalinar. İlk kitaptan beri aynı.
Szeth bölümlerinin az olacağını sanmıyorum çünkü en gizemli karakter hala o.
https://www.reddit.com/r/Stormlight_Archive/comments/itx79d/adolin_removing_a_pest_by_jasnahkholin/g5jkhhu?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3
Hop hop hop bir dakika. Herkes biliyor derken. Bize böyle bir bilgi gelmedi. Bize böyle söylenmedi. Bilseydik merak etmezdik.
Adolin’in tepkisini merak ediyorduk. Sanderson geciştirecek galiba.
Edit: Linki verdiğim yerdeki yorumu yapan Inkthinker nickli kişi Ben McSweeney. Kitap içi çizimleri yapar, Shallan’ın not defteri, Sissoylu 2. çağ gazeteleri falan filan.
Kitapta bölüm girişlerinde Dalinar’ın otobiyografisinden notlar falan yok muydu. Adolin herhalde babasının kitabını okumuştur.
- Kitaptan bölümler her hafta gelmeye devam ediyor. Çok heyecanlı gidiyor hikaye. Hemen her bölümde yeni cevaplar yeni sorular. Çok dolu bu sefer kitap.

Gerçekten yalnız, bu sefer işler fena karışacak gibi. Aman aman, yerimizde duramayacağız; hop oturup hop kalkacağız sayfaları çevirirken.
Ben ilk üç kitabı unuttum o ne olacak 
O kadar geniş kapsamlı ki, biraz beni boğmaya başladı Fırtına Işığı. Onu takip et, her ayrıntıyı yakalamaya çalış vs.
Daha fazla bilgi vermemek için kendimi nasıl tutuyorum bilemezsin. Son çıkan bölümü okurken tüylerim diken diken oldu heyecandan.
Kitabın kendisi ne zamandı ki?
Kasımda diye hatırlıyorum.
17 Kasımda çıkıyor kitap.
Rhythm of War bölümler efsane gidiyor şu anlık. Gerek Shallan’ın son bölümü, gerek son çıkan bölüm Kozmer bağlantılarını artırması bakımından tadından doyulmayan bölümlerdi.
Son kitabın yayınlanan bölümlerini Sanderson artık youtube da koymaya başladı. Yazılı versiyonu ile eşzamanlı olarak audible versiyonu da çıkıyor. 17. Bölümü az önce dinledim.
Rhythm of War’a yavaştan başladım. Sindire sindire okuyorum. Herhalde gelecek ay bitiririm. Şuanda 194. Sayfadayım. Buradan sonrayı blurluyorum, okuma şansı olmayanlara spoiler olmasın. Mraize, Shallan’a Ghostblood’ların ve hatta Gavilar’ın nihai amacını çıtlattı. Şoktayım. Scadrial! Nalthis! Investiture! Oha neler oluyor ya. Sonunda bağlandı evren ama ne bağlandı! Bakalım neler neler çıkacak altından daha. Çok meraklıyım.
Sonunda Kozmer açısından çok büyük sürpriz çıkıyor.
Rhythm of War enfesti.
Bitiren var ise sohbet etmek isterim. Ne sondu o öyle! Cosmere başına büyük iş aldı