Fırtınaışığı Arşivi | Spoiler'lı Tartışma

Savaş Ritmi’ne yeni başladım ve Oathbringer üzerinden bir yıl geçmiş. Herdaz ve Alethkar tamamen kaybedilmiş. Kaladin de yalnız takılıyor (52. Sayfadayım). Umarım güçlerinde uzmanlaşmış parlayanlar ve daha yakından tanıdığımız düşman karşılaşmaları görürüz.

2 Beğeni

kitabın nisanda çıkacağını yayınevi mi belirtti?

2 Beğeni

Evet, forumda belirtildi Akılçelen yayınevinin başlığında ama kitabın nisan ayında çıkacağı değil, çevirinin nisan ayında bitebileceği ihtimali söylendi. aksilik+editoryal süreç vs derken ben haziran gibi çıkarsa yine iyi derim.

4 Beğeni

Haftalık yüzde kaçı oldu diye 20 haftadır takip etmesem, kanalındaki bütün videoları tüketmesem belki nisana kadar başka serilerle kendimi oyalayabilirdim ama şu hype varken epubını görürsem yutarım sanırım. İlk kitabı da epubına denk gelip muazzam bir hızda parçalamıştım buna da aynısı olacak. Ketek gibi olacak, bu arcın ilk kitabını da son kitabını da siyah üstü beyaz text üzerinde telefondan okuyarak bitiricem.

4 Beğeni

Savaşkıranı bitirdim arkadaşlar. Soru işaretleri ile biten bir kitap oldu. Vivienna-Vasher, Susaebron-Siri hikayesi de yarım kaldı. Sadece karakterler tanıtılmış. Ben fırtınaışığı arşivi’ne bağlanmasını beklemiştim. Maviparmak’ın yıllarca ilerlettiği planın tamamaen şanseseri bozulması da biraz tat kaçırdı. Işıktını ve Denth çok iyi yazılmış karakterlerdi beğendim. Vasher ürettiği kılıcın da parekılıcı gibi olması evrenler arasındaki bağa bir gönderme gibi. Vivienna karakter gelişimini de çok beğenmedim ısınamadım karaktere açıkçası. Siri ve ışıktın kesinlikle favori karakterlerimdi.

1 Beğeni

Az spoilerlı bi cevap olucak okumadan dikkate alırsın
Bu kitabın en sevdiğim yanı iyi karakterleri olmasıyla birlikte devam kitaplarının yazılmamasına rağmen kendi Naltis gezegeninin büyü sistemi olan nefeslerin ve bunların nasıl çalıştığının genel cosmer evreninde arada sırada, hatta okumaya devam ettikçe sıkça karşılaşacağın bir şey olması. Yani warbreaker tekrar okumasan bile “öyle bi kitap mı vardı ya” diye bakacağın değil hadi ya yenisi gelmiyor mu bunun diyeceğin bi kitap. Şahsi görüşüm neden olduğunu anlamadığım bir şekilde diğer çoğu cosmer kitaplarından farklı bi vibe vermesi bana ikincisini bekletiyor.

2 Beğeni

Direkt bağ var. Gecekanı, Roshardaki pareleri görenlerin biz de bunun gibi bir şey yapabiliriz diye giriştikleri deneyin bir ürünü. Direkt Parekılıçlarından model alınmış bir kılıç Gecekanı. Orijini bu.

Kitabın sonu hakkında aynı şeyleri ben de söylemiştim. Sanki son yarıda kesilmiş bırakılmış gibi. Devam/bağlantılı kitabı Fırtınaışığı 6’dan önce çıkarma niyeti var yazarın. Gerçi Fırtınaışığı 6 için olası çıkış tarihi 2031-2033 arası gibi olduğundan çok yakın tarihte beklememek lazım.

3 Beğeni

Şavaş Ritmi ilk bölüm bitti. Genel olarak fazla kasvetli bir bölümdü. Fırtınaışığı arşivi serisi genel olarak fazla kasvetli bence zaten. Kaladin’in saraydaki tutukluluğunun devam etmesine çok üzüldüm umarım yakın sürede düzelir. Şahlan her zaman olduğu gibi oyun oynuyor yine ve anksiyetesi sinir bozucu. Navani’nin de artık bir şey yapma zamanı geldi yaptığı zaman herkes rahatlayacak. Yokelçilere yeni katılan ikili büyük ihtimalle bizimkileri fena dağıtacak öyle bir his verdiler. Adolin ise yine yüzümüzü güldüren karakter oldu. Umarım mutlu bir şekilde bitirir. Şimdi Bu bölümde savaş olması be shadesmar yolculuğu olacak gibi. Sanderson yine yavaş yavaş heyecanı tırmandırıyor.

1 Beğeni

Gecekanı’nın Roshar’daki parelerden ilham alınarak yaptığı tam olarak nerede geçiyordu? kaçırmışım orayı ben.

1 Beğeni

Yazarın açıklamaları.
https://wob.coppermind.net/events/73/#e4283
https://wob.coppermind.net/events/96/#e3216
https://wob.coppermind.net/events/96/#e3211
https://wob.coppermind.net/events/176/#e8490
https://wob.coppermind.net/events/127/#e5107
https://wob.coppermind.net/events/31/#e1737

2 Beğeni

Çok teşekkürler. Şimdi anladım .)

1 Beğeni

Wind and Truth akıllara zarar şekilde bitti. Başından sonuna kadar aksiyonu boldu. Zaman çarkı 14. Kitap havasında yazılmış biraz.

Hikaye kitabın başlarında birbirinden bağımsız 4-5 kola ayrılıyor ve son bölümlere kadar bir araya gelmiyor.

Hem Roshar ve hem de Kozmer hakkında çok fazla şey soruya cevap veriyor kitap ama öyle bir şekilde final yapiyor ki, yeni sorular cevaplardan fazla gibi duruyor.

Gercekten serinin ilk yarısı sağlam bir son ile bitiyor. Ara dönemde yazılacak diğer serilerin (sissoylu, elantris, belki savaşkıran) neden bekletildiği daha iyi anlaşılıyor .

12 Beğeni

Güzel yorum, bu durumu sevdim. Sönesice ocakları hala kitabı yollayamadı, 15 USD kar için amazon.de tercih ettik, pişmanlıktır.

3 Beğeni

Savaş Ritmi ikinci kısımdayım. Bölüm başı yazılarda Sazed’ın mektubu olduğunu farkettim sonra. Oathbringer’da da olduğunu okudum. Garaz birkaç pareyi yok etmiş bile. Garaz, Legendarium’daki Melkor gibi bir şey olabilir mi acaba diye düşünmüyor değilim. Sazed da bir kılıç yapmaktan bahsediyor. O evrende yapılan parekılıçları allomansi ile daha farklı kullanılabilir. Bölüm başı yazılar hakkında bilgi alınan bir yer var varsa söylerseniz sevinirim.

1 Beğeni

Tüm kozmer hakkında kapsamlı bilgi alinabilen bir yer var ama kitapları bitirmeyenler icin her sayfası spoiler tehlikesi.

https://coppermind.net/wiki

3 Beğeni

Yok kitap kargoya verilmiyor. Çarşamba varış, matematiksel olarak imkansızlaştı. Madem elinizde yok neden ön siparişe açtınız? Uyuz ettiler.

Coppermind wikisinde soldaki time machine kısmını kullanarak bazı kitapların çıkışından önceki wiki sayfalarına ulaşabiliyorsunuz. Bir serinin bütün kitaplarını bitirmemişseniz spoiler yememek için mesela fırtınaışığı arşivi 5’den önce diyerek 5 çıkmadan önce yazılmış sayfalara ulaşabilirsiniz. Geçen bu yüzden 5. kitaptan spoiler yedim hiiç beklemediğim bir sayfadan.

Dün gece Savaş Ritmi ilk cilt bitti. Raboniel kuleyi çok kolay ele geçirdi. Kaladin sonunda kendinden beklenen gibi davrandı bakalım kulede tek başına neler yapabilecek… Navani, Dabbid ve Kardeş ilişkisi de tuhaf oldu. Dabbid bağdökümcü çıkarsa hiç şaşırmam artık. Bu bölümlerde en çok Moash’a kuruldum az yer almasına rağmen. Ölse de kurtulsak diyorum artık. Adolin yine en sevilen karakter olma yolunda ilerliyor gerçek bir erkek. Shallan’ın uyuzluğu biter gibi olmuştu ama bu kitapta arşa çıktı. Yeter artık geçmişe bak sen de kurtul biz de kurtulalım. Lifte üzüldüm annesinin kaybından çok etkilenmiş bir çocuk hala. Umarım Kal ile biraraya gelip kurtulmanın bir yolunu bulurlar. Venli ve Rlain ikilisinden bir aşk bekliyorum önümüzdeki kitap ve Kal’dan artık 4. Sözleri söylemesini. Shallan’ın da mızmızlığından kurtulursak çok iyi biter 4. Kitap. Renarin’e büyük bir rol verildi taravangian bölümünde o da açıklığa kavuşursa rahatlatır beni Brandon sanderson.

1 Beğeni

Kitabı bitirdim. Savaş Ritmi gibi olmasa da kitap okuyucuları biraz kutuplaştıracak gibi. Aslında Savaş Ritmi gibi de değil, aksiyon ve tansiyon kitap boyu düşmüyor. Ama bazı kısımlar eğer ki çok haz alınmazsa birazcık bıktırıcı olabilir okuyan için.
Öte yandan sonu çok beklenmedik şekilde bitti bence. Spoiler yemeyin.

Yalnız o nasıl bir sondu öyle ya.

5 Beğeni

Puan verecek olsanız kaç verirsiniz? Kendinize göre ve diğer okuyuculara göre puanlarsaniz sevinirim.