Fırtınaışığı Arşivi | Spoiler'lı Tartışma

Ben fena spoiler yedim ya copppermind üzerinden pişmanım shardlar ile ilgili

Savaş Ritmi 2. ciltte son bölüme geldim artık. Kaladin ve Dalinar hariç tüm düğümler çözüldü diyebilirim. Adolin ve maya konuşuyorlar, şerefsprenleri davayı kaybettiler ama bakalım Parlayan’lara destek olacaklar mı? Shallan sonunda kendi benliğini kabul etti. Çocukken bir spreni ölügöze çevirmesi beni şok etti buna rağmen desen’in shallan’la bağ kurması da ayrıca tuhaf ileride daha net görürüz tabloyu gibi. Kitabın en ilgici kısımları ise Navani ve Raboniel arasındaydı. Navani istediğine kavuştu ama düşman artık sprenleri yok edebilecek güce ulaştı bakalım nolacak? Raboniel serideki en zeki karakter olabilir. Jasnah’tan bile zeki bence. Tam bir manipülatör. Venli’nin karakter gelişimi de bayağı iyi işleniyor kitapta. En son kaçacak gibiydi ama kalacak bence tam parlayan olacak gibi geliyor kitabın sonunda. Dalinar kulenin durumunu öğrendi son bölümde kulede bir fırtına kopacağını beklemek şaşırtıcı değil. Moash Kaladin’i kırmaya çalışırken Akıl’ın gelip kurtarması çok güzel bir bölümdü ve Dabbid kısmı cidden iç ısıtan bir kısımdı. Son bölümde son kitaba hazırlığın tamamen bitmesi gerekiyor artık. Kitapta büyük gizemler çözülüyor. Ayrıca Sanderson’un ışığın dalga ve tanecik yapısını ve ses dalgalarını böyle ustaca kullanmasını tebrik ederim. Alimlere gerçekten alimlik yaptırdı.

1 Beğeni
Özet

Moash Teft’i öldürdü ahlaksız herif. Köprü Dört bir kişiyi daha kaybetti hem de ilk başta katılanlardan birini. Kaladin yine tribe girecek. Sanderson bir anda harcadı herifi acayip şaşırdım.

Son kitapta Kaladin kısımlarından şüpheliydim ve ne yazık ki şüphelerim kendi açımdan doğrulandı. Kaladin ve Szeth bölümleri çok kopuk geçti ve son sahneler hariç ilk defa Kaladin bölümlerinden sıkıldım.

Shallan yine aynıydı ama oldukça ilginç bir konuya yerleştirildiği için hızla geçemedim.

Dalinar ve Adolin bu kitabın tepe noktaları. Her sahne harika, her sahne muhteşemdi.

Diğer karakterler de bolca göründü, serinin ikinci 5lisinin ana karakterlerine iyi temel hazırlandı diyebilirim.

2 Beğeni

Kitapta farklı shardların replikleri var mı? Harmony vs. Merak ettim

Gene mektuplar var epigraflarda.
Bir de açıklanmayan son Pareyi de öğrendik, ki zaten Sanderson öğreneceğimizi söylemişti.
Daha fazlası Rafo.

Shardlar hakkında fena şeyler öğrendim evet o açıklanmayanı da öğrendim o yine iyi de daha beterini öğrendim pişmanım

1 Beğeni

Mesajınızı gördüm, cevap yazmadığım için biraz ayıp oldu. Ne puan vereceğime pek karar veremedim. Kitaba bir göz ucu tekrarı atıp öyle puan vereyim diyorum. Ama sıralama yapacak olursak 5. kitap, 1 ve 2. kitapların gerisinde benim için şu an.

1 Beğeni

1 ve 2nin aksiyon ve dünyaya giriş kalitesi çok üst standart, sonuçta bu seviyeyi korumak çok zor olurdu. Şahsen ben Cosmere evrenini çok seviyorum ne çıkarsa keyifle okurum çok takıntım yok. Muhtemelen benim tipimdeki okuyucular çok takılmayacaktir.

1 Beğeni

1.Gün

Özet

Kaladin ve Shallan’ın defalarca kendileri ile barıştığını belirtip, bu işin sonunda bira içeceğiz, hayatta kalacağız demelerinin bir foreshadowing olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen, düşmanın odium çıkmayacağı bir senaryoya doğru da ilerliyoruz. Çok Malazan vari.

Bu kitapta farklı Shardların ne yaptıklarını yada yapmadıkları hakkında çok fazla bilgi var ama yine herşeyin odağı Roshar. Roshar shardları hakkında nerdeyse herşeyi açıklıyor, kendi ağızlarından.

Korktuğum başıma geldi…
5. kitabın epubı final haftamdan önceki hafta internete düştü.
Fırtınababa bana kudretini ver ki 2 hafta dayanayım…

ben direkt şey kısmını gördüm hani coppermindde shard kısmı var ya orda shardlar ve sahipleri gezegeni hepsi şak yazıyor direkt ora cok iyi o roshar shardları kısımlarını merakla bekliyorum of en son her şeyi forumlardan okucam ceviri gelene kadar çok var

1 Beğeni

2.Gün

Özet

Dalinar’ın Honor olma isteğinin bir bait olduğunu düşünüyorum. Hikayeye hiç yakışmayan bir durum. Çok çaresiz bir durum, Odium vs Dalinar olması, anlıyorum ama yakışmıyor. Rand vs Dark One gibi. Nedense Szeth’in olabileceğini düşünüyorum. Szeth = Sazed? Kaladin çok net bir seçenek ama çok ortalığa düştü, o da olmaz gibi.

3-4.Gün

Özet

Szeth ve Kaladin hikayesi çok tekrara düşüyor gibime geliyor? Dalinar, spiritual realm’de gerçekleri arıyor ve insanların Ashyn’den gelişini gördük. Orası da çok yavaş ilerliyor, şu ana kadar hadi be dedirtecek bilgi öğrenemedik ve sayfa 500’teyim. Üzme bizi reis.