Fırtınaışığı Arşivi

Blur spoiler lütfen :+1:

Aa evet ya ben düşünemedim bunu doğru :sweat_smile:

Tam olarak nasıl topluyor? BS’nin bir evrendeki bir kişinin sadece o evrendeki bir güce sahip olacağını söylemişti diye hatırlıyorum veya allomancy fırtınaışığı evreninde işe yaramazdı gibi bir şey de demiş olabilirdi. Biliyorum Hoid ve dağılmış parelerle ilgili bir şey vardı ama yine de…

Su konusmalarda spoilerlik birsey yok panik yapmayin

Oncelikle kozmer gezegenlerinin kendine has buyuleri birbirine cevrilebiliyor eger ne yaptiginizi biliyorsaniz. Hatta bunun kanli canli bir ornegini Parlayan Sozlerde goruyoruz

Özet

Zahel=Vasher(Savaskiran)

Bazi buyu sistemleri birbirine zaten yakin, Savaskirandaki nefesler ile firtinaisigi mesela. Bazi sistemler ise ozellikle baskalarini calmak uyarlamak uzerine kurulu.

Özet

Hemalurgy-Sissoylu

Kozmer buyu sistemleri ilgili gezegenin yerli ahalisinin sDNA (spiritual DNA-ruhsal DNA) ile iliskilidir. Tum kozmer insanlari ise Yolen gezegeni (Adonalsium ve Shardlarin(Pare) cikis yeri) kaynaklidir. Bizzat orali olmasa bile atalari oradan gelmis yada yolenli insanlar temel alinarak yaratilmis. Hoid’in kendisi Yolenli, yani temel olarak tum kozmer gezegenlerindeki insanlarla ortakligi var, hepsinin DNAsina gore ayarli buyu sistemine uyum saglayabilir.

7 Beğeni

https://www.reddit.com/r/Fantasy/comments/abts59/stormlight_book_four_update_1/

2 Beğeni

Oathbringer çıkmadan diğer 2 kitabın güzel bir özetini paylaşmak isterim. Before Oathbringer, Refresh Your Memory on the Stormlight Archive Thus Far | Tor.com

İngilizce yada çeviri programlarıyla gayet iyi hafıza tazeliyor.Ufak detaylar haricinde ana hatları güzel özetlemişler.

2 Beğeni

Ben de ikinci kitabın özetini nasıl yazacağım diye düşünüyordum. :joy:
Neyse, umarım 3. kitap türkçe olarak da çıkar artık ve rahat rahat okuyabiliriz. :slight_smile:

1 Beğeni

senin yazdığın ilk kitabın özeti çok güzeldi halen notlarım da ara ara bakarım.2. kitap içinde böyle bir özet toparlarsan çok mühim bir iş gerçekleştirmiş olursun. :slight_smile:

Eh önce kitabı baştan okumam lazım tabii, ki bunu yapmak planlarım arasında. Ancak bu kitabın özetini çıkarmak ilk kitaba göre daha zor olacak sanırım.
Neyse, bakacağız.

2 Beğeni

Parlayan sözler sanırım yine tükendi.Satışı olan bir site varsa paylaşır mısınız ?

https://urun.gittigidiyor.com/kitap-dergi/parlayan-sozler-firtinaisigi-arsivi-cilt-2-388819243?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=231078563269&utm_term=47629045879&ga_prodid=388819243&ga_merchantid=127919556&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAiA1ZDiBRAXEiwAIWyNCzUnOKrwOflhOq6DnhZiebE-ri0HNUv39jEE40ZBcXeoCfRVOMfpOhoCsRkQAvD_BwE

Baskıda, çıkacak kitap.

bu ne fahiş fiyattır böyle. Yok mu daha gerçek fiyatlısı. Arkadaşı başlattım seriye ilk kitabı bitirdi şimdi 2. kitabı bulamıyoruz piyasada.

1 Beğeni

Fırsatçılar pahalıya satıyor maalesef :frowning:

1 Beğeni

Parlayan Sözler’in baskısı daha birkaç hafta önce yenilenmemiş miydi, nasıl bu Kadar çabuk bitebiliyor? Tabii kağıt sıkıntısı yüzünden azar azar basmıyorlarsa.

Daha satışa çıkmadı ki.

Arkadaşlar dün merakımdan Akılçelen yayınevini arayıp yetkili bir arkadaş ile görüştüm ve oathbringer hakkında bir kaç soru sordum.Arkadaşla çok samimi muhabbet ettik o sordu ben sordum neyse.Kitap en erken Şubat sonu mart başı geliyormuş.Fiyatı 100₺ yada üzeri olacakmış.2 cilt çıkarma durumunu çok ciddi düşünüyorlar hatta bunu bana kendisi sordu nasıl karşılarsınız diye(bence fark etmez hatta daha iyi çünkü sadece 2.kitap 1.5kg ve benim gibi boyun fıtığı olanlar için okuması zor) Bende benim için fark etmez fakat okuduğum kadarıyla takipçilerin çoğu buna karşı dedim.Ayrıca kitaplarda herhangi bir kdv indirimi olmamış. Diğer Sanderson kitapları hakkında soru sordum onun için bir mail adresi verdi oraya sordum cevap bekliyorum.kitabın kapağı ve fiyatını sorduğumda kesin bişi söylemedi.Kitabın fiyatının durumundan dolayı yayınevinin biraz satış endişesi var gibi. Mevcut şartlar belli ki çok etkilemiş. Umarım herkesin çıktığında memnun kalacağı bir kitap çıkar ve beklentilerimize değer.

4 Beğeni

Kolay okunsun diye iki cilt çıkarılabilir düşüncesi cazip gibi görünse de Akılçelen başlığında söylenmişti sanırım, Brandon Sanderson kitaplarının iki cilt halinde yayınlanmasını istemiyor. Ayrıca umarım 100 lira gibi bir fiyat koymazlar çünkü gerçekten aşırı pahalı olur. Hoş, bu kadar bekledik madem, umarım başarılı bir çeviriyle okuma şansı buluruz, önemli olan tek şey bu çünkü.

1 Beğeni

Masrafı yüksek, detaylı bir çalışma oluyor. 100 liradan düşemiyorlarsa düşemiyordurlar. Alıp destek olmak lazım her şekilde. Buna değecek bir kitap olacağına eminim.

Ama sakınnn 2 cilt çıkmasın valla yakarım kendimi

2 Beğeni

Brandon Sanderson’ın paha biçilemeyecek bir çalışma ortaya koyduğuna eminim zaten. Ben sadece Akılçelen’in Savaşkıran’da çıkardığı muhteşem işi devam ettirmesini gönülden istiyorum hepsi bu, bu kitabı yıllardır bekliyorum yoksa. İki cilt yapacaklarına sert kapak bassınlar bence, en azından 100 lira vereceksek bir anlamı olsun bari. :joy:

2 Beğeni