Ben tam tersini düşünüyorum: Kitap ve filmlerde birini bile isteye öldüren karakterleri yazarlar genelde yaşatmıyor.
Shalan da öldürdü Kaladin değilse de. Aynı şekilde Adolin de. Bir anlık çılgınlık olsa bile
Ve ben Shalan ve Adolin’i; Vin ve Elend’e de çok benzetiyorum.
- kitap hemen hemen bitti. Bu kitap ilk kitaptan daha iyi yazılmış. 2. kitabın ilk yarısı gerçekten de o kadar güzel değildi. Ama 2. yarısı efsane olmuş. Yok abi bu adam tüm olayı sona saklamayı seviyor. Bunu artik iyice anladım.
Kaladin’in Şeref öldü diyip 4 6 paredarın arasına atladığı yerde çok fena gaza geldim. O noktadan sonra kitap daha akıcı oldu
Kitap içinde en sevdiğim yerde Kaladin ile Shallan’ın uçurumda mahsur kaldıkları yerdi.
Umarım artik bundan sonra ana hikayeye daha fazla odaklanır Sanderson. Bu seride en gıcik olduğum şey kitapların her irinin 1000 sayfa ve üzeri olması. Böyle olunca yazar 1000 sayfayı doldurmak için hikayenin odağından fazla uzaklaşıyor. Entrikalara filan fazla bulaşıyor. Karakterlerin kötülükle savaştiği bir evrende bu bana gercekci gelmiyor.
- kitabı dün bitirdim.
Adam yazmış.
Kafasında kurguladığı dünyayı gerçek hissettirecek şekilde her şeyi ince ince dokumuş.
Güzel seri arkadaşlar okuyun okutturun.
Yazarın Kozmere bağlı serilerinde anlatacak tanıtacak koca bir evreni ve tarihi olduğu için binlerce sayfa yazdığı kanaatindeyim, kitabını kalınlaştırmak için değil.
Uzun ve ağır gelenlere yazarın genç-yetişkin eserlerini tavsiye ederim.
Bende 2.ciltten 100 sayfa okudum şuanda. Heyecan pompalaniyor ama aksiyonu arıyorum biraz.
- kitabın ilk kısmının 400. sayfasına geldim. Ben kitabı sevdim. Neden fanlar tarafından sevilmediğini bilmiyorum ama bence önce ki kitaplardan eksiği yok. Ama tam bir değerlendirme yapabilmek için 2. kısmıda okumam gerekiyor.
3.kitap seviliyor fakat ilk 2 kitaptaki kadar aksiyon sahneleri yok. Yine Dalinarin geçmişi fena ama millet ilk 2 kitaptaki aksiyonu ve hızı daha çok seviyor birde şahsım adına 3.kitabin sonunda bir kısım var o bölüm çok sıkıcı ve gereksiz. Ondanda olabilir.
- kitap çok iyi bir kitaptı hata Sanderson’un yazdıkları arasında en iyilerden birisi.
Benim en sevdiğim şu anda 3. Kitap. 4 de iyiydi ama Dalinar’ın kitabının yeri çok ayrı.
Evet Dalinar’ın yeri çok ayrı. 50 yaşında görüp geçirmiş karakter havasını çok iyi yansıtıyor.
Bu arada birde benim Sanderson severlere bir sorum olacak. Sizce de Dalgabağlama yokelçiler ile savaş için çok gereksiz bir güç değil mi? Rüzgarkoşucusu hariç çoğu özellik bence çok gereksiz duruyor. Mesela öteyolcu, Esasgören gibi özellikler çok sıradan. Bence Allomansi dalgabağlamadan çok daha ilgi çekici ve işe yarar bir büyü türü.
Bence Ruhdöküm kesinlikle gereksiz bir güç değil, Jasnah ilk kitapta çok rahat iş bitiriyordu. 4. kitapta da Ruhdökum gücünün nasıl kullanılabileceğini gösteren bir sekans var. Yani Öteyolcu’nun sırf Ruhdöküm bile tek başına iş görür.
Allomansinin de hangi çeşidi? Sissoyluluk çok yaygın bir güç değil, Siskanlar daha fazla. Allomansi demir çekme ve çelikitmeden ibaret değil. Teskincilik var mesela, aynı argümanla Teskinciliğin de gereksiz olduğu söylenebilir.
Evet ama Sanderson Sissoylu içinde Allomansinin bütün güçlerini aktif şekilde kullanımını gösteriyordu. Bildiğim kadarıyla Allomansi Harap ile mücadele için yaratılmadı
Issızlıklar yüzünden Fırtınaışığı arşivinde Rüzgarkoşucu ve ışıkören dışında hiç bir gücü tam olarak görmedik daha. Belki görünce fikrim değişir.
- Kitapta diğer parlayan güçlerinin savasta ne tip faydası olduğu hakkında kısıtlı da olsa bölümler var. Ayrica her gücün doğrudan savaşla ilgili olması şart değil.
Kitaplar sırasıyla Kaladin, Shallan ve Dalinar ağırlıklı olarak gitmişti. Savaş Ritmi Jasnah temalı olmayacak mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum? Okuduğum kadarıyla Navani ağırlıklı bölümler olacak gibi duruyor
5.kitap Jasnah’ın geçmişine odaklanacak. 4. Kitap Eshonai/Venli geçmişine odaklanıyor.
Jasnah ta 10. kitapta
1-Kaladin
2-Shallan
3-Dalinar
4-Venli
5-Szeth
6-Lift
7-Renarin
8-Ash
9-Taln
10-Jasnah
Yazarken şüphe ettim ama kontrol etmeye üşendim. Daha önceden 5. Kitap değil miydi peki. Sonradan 10. kitaba ertelenmişti diye hatırlıyorum.
2.5 sırası belli değildi. İlk 5 karakter(yanlış hatırlamıyorsam) Kaladin Shallan Szeth Eshonai Dalinar diye gidiyordu. Ama kitaplar yazılırken Eshonai güme gitti, Venli ile birlikte geçmişi oldu ama Venli daha baskın oldu. Szeth başta 3. kitaptaydı hatta Stones Unhollowed kitabın adı olacaktı. Sonra Szeth ve Dalinar yer değiştirdi. Jasnah ilk 5 sıralamasında değildi.
En çok Jasnah’ı merak ediyordum, kitapta da en sevdiğim karakterdir. Son kitapta olması kötü olmuş
Serinin son kitabında olması aslında ne kadar onemli bir karakter olduğunun göstergesi. Belki de finalin düğümünü o çözecek.
Sissoylu 6 kitabı atlayıp direkt Kralların Yolu’nu okusak olur mu? Kralların Yolu’ndan sonra da 6 kitaplık Sissoylu okunabilir mi? Indirime girene kadar beklemek de istemiyorum açıkçası. Elantris’i okudum ve evrene devam etmek istiyorum arayı soğutmadan. Dune serisinde ara verdim, geri dönemiyorum bir türlü seriye. 3. kitap okunmayı bekliyor. Bu seri de öyle olmasın istiyorum.