Rengi çok iyi olmuş.
Fiyatı da çok iyi olmuş… 256 sayfalık kitaba 60 tl istiyorlar. 4 yıl önce 1000 sayfalık Kralların Yolunu 50 tl’ye almıştım.
4 yıl önce tüm ejderha mızrağı serisini 1.000 tlye alıyordun şu an 10.000 Tl bu arada bilgi amaçlı ilk noktada 48 tl ama gene aşırı pahalı.
- kitabı bitirince böyle yazmıştım. Hatta kitabın içinde geçmesi nedeniyle Beyaz Kum çizgi romanı da istenirse okunabilir, gerçi Beyaz Kum’un ne işe yaradığı anlaşılıyor kitap içinde ama olur da kaynağını merak ederseniz.
Şafakparesi novellasında Edgedancer novellasının sonunda gözüken yeni bir türü daha da iyi tanıma fırsatı buluyoruz. Bunun Savaş Ritminin bir kısmında Akıl’la ile alakalı bir kısımda bağlantılı olduğu bir yer var, çok da gerekli olmasa da Şafakparesinin okunması tavsiye olunur, zaten kısa bir hikaye.
Matem Bantlarında genel Kozmer ile alakalı bazı konseptler hakkında bilgi,ve büyü sistemine birazcık daha dalıyoruz. Büyü sistemine aşırı derecede dalış yapan Savaş Ritminden önce okunması tavsiye olunur.
Sınırsız Arcanumdaki Sissoylu Gizli Tarih novellasının okunması şiddetli tavsiyedir. Bunun Matem Bantları öncesinde mi sonrasında mi okunması okuyucuya kalmış. Sonrasında okunsa daha iyi bence.
Uzun lafın kısası Savaş Ritmini okumaya acele etmemek lazım. Sınırsız Arcanum ve Şafak Paresi dahil elinizdeki diğer Kozmer kitaplarını okuyun. Zaten 5. Kitabın çıkmasına çooook var. Aceleye gerek yok.
Pahalılığını geçtim,serinin devamını basmıyorlar.
Artık basılmaz onlar zaten, baksana en istenen malazan serisi 280 TL etiketle çıkıyor, 90 larda kalmış Ejderha Mızrağının bir kitabına kim 60-70 TL verecek…
İşte bu yüzden Fırtınaışığına hiç başlamıyorum 5 i yazdım bitti, şu tarihte çıkıyor desin okumaya başlayacağım.
Tam olarak kaçıncı kitap oluyor? Onu anlayamadım ben.
Bir seriyi okurken ara kitapları okumadan anlam bütünlüğü kayboluyorsa çok sinir bozucu olur. Bu kitapları okumadan serinin 4.kitabını okumak anlamsız mı yani ?
Değil. Ancak Sandersonun büyük kurgusu tek bir seri özeline değil tüm serilerinin içinde bulunduğu “Cosmere” evrenine yönelik oluyor.
Evet kitaplar tek başlarına okunabilir ama diğer serilerle birlikte okunduklarıda daha fazla anlam ifade ederler.
Bu ara kitap oluyor. Üçüncü ve dördüncü kitaplar arasında okunabilir. Ara kitaplar olmadan da okuyabilirsiniz kitapları. Ya da üçüncü kitaptan sonra istediğiniz zaman okursunuz. Ama ara kitaplar genel yapıları itibariyle öncülünden önce okununca spoiler içeriyor tabi ki.
Bu açıdan marvel çizgi romanlarına benzetiyorum aslında. Evet sadece spider-man okuyan da hikayeyi anlar ama bir fantastik dörtlü sayısına gönderme yapılırsa onu kaçırır.
Evet buna benzer ama göndermeden ziyade tüm serilerin birlikte oluşturduğu bir bütün olarak bakılırsa daha anlaşılır olur.
Bahsettiğim üzere Cosmere, Sanderson’un asıl kurgusu; kitap serileri de bu kurgunun parçaları.
Mesela Savaş Ritmi’nde hikaye akışını doğrudan ve derinden etkileyen ve Fırtınaışığı Arşivi serisi dışından üç tane önemli öğe var Gece Kanı, Hoid, Beyaz Kum
Yazar şu an hangi kitabı yazıyor? Bunu takip edebileceğimiz bir yer var mı?
Sissoylu 2.çağın son kitabı Kasım ayında Amerikada çıkıyor. Fırtınaışığı 5.kitabi yazıyor şuan.
Açıklamanız için teşekkür ederim
Arkadaşlar, 1. Kitap 1. Ciltteyim ve kitap gitmiyor, baya bir sıkıldım özellikle kaladin konusunda. Kitap ortalama kaçıncı sayfadan sonra açılmaya başlıyor. Ben şu an 430. Sayfadayım.
Bence 2.cilde kadar sık dişini. Belli bir aşamadan sonra aslında kitabın sonundaki olayları öngörebiliyorsun. Doğal olarak o heyecanı ve aksiyonu yaşaman lazım. Biraz hacimli bir kitap, sabırla okumak lazım.
Ben de sıkılmıştım. Ne yazık ki Sanderson aksiyonu sona saklıyor ve 1000 sayfalık bir kitapta bu biraz sıkıntı. Bir de kitap hikayesi gereği bazı şeyleri ancak 3. kitapta açıklıyor yani gizemler biraz geç çözülüyor. O yüzden en sevdiğim kitap üçüncü kitap oldu.