Fırtınaışığı Arşivi

Kitaplarin yeni basimlari tamamlaninca alip koseye atmistim. Turkce cevirisi uzmez umarim. Zaman Çarkıni okumadim. Once Zaman Çarkına mi başlasam yoksa fırtınaya mi kararsizim. Sissoyli ilk 3 ve Elantris i okudum Sanderson kitaplarindan.

Zaman Çarkı’nı muhtemelen tek başına okuyamayacaksınız (çoğu zaman yavaş ilerleyen bir seri) bu nedenle Zaman Çarkı’nı okurken araya Fırtınaışığı’nı sıkıştırmanızı öneririm.

1 Beğeni

Iki dev külliyatı birbiri arasına sıkıştırmak çok yorucu olabilir.

2 Beğeni

Olabilir, sonuçta okuycunun kendi tercihi, bir kitaptan sıkılınca istediği an ara verip diğerlerini okuyabilir.

1. Kitabın ilk cildide bitti. Yarın ikinci cilde başlayacağım. Ben bu cildide sevdim. Belki diğerlerine göre daha zayıf ama bence evreni yakından tanımak ve yeni kaynaşık türleri filan görmek güzel oldu. Özellikle Taşmuhafızları görmek sevindirdi. Bakalım ikinci cildin sonunda nelere olacak. Sanırım ikinci cildin sonunda olanlar beşinci kitap için ipucu olacaktir diye tahmin ediyorum.

İlk cilt için düzenleme: Bu kitabın olay öyküsü diğer 3 kitaba göre daha tahminedilebilir buldum. Yinede heycanlandırmadığı yerler yok değil.

1 Beğeni

Sırf akılçelen yüzünden netten ingilizce bulup okumaya başlamıştım Savaş Ritmi’ni ama vakitsizlikten çok zaman ayıramadığımdan uzun zamandır bakamadım da ve okuduğum kısımdan detay da kalmadı aklımda. Dün Amazon’dan sipariş verdim ve biraz önce teslim ettiler.

İki cilt arasında az da olsa boyut farkı var. Tek boyutta kesmek bu kadar mı zor anlamıyorum. Bakalım Türkçe olarak hızlıca bitirebilirim artık.

1 Beğeni

Okuyun hocam. Bu cilte çok iyi. Özellikle artık bazı sorulararın cevaplanması yüzünden seri içinde en sevdiğim kitaplardan biri oldu. Olay örgüsü daha zayıf diğer kitapalara göre ama sonu çok epik. Hatta bana kalırsa serinin en epik sonu.

1 Beğeni

İngilizce olarak biraz okumuştum ve daha başlarda verdiği bilgiler bile dikkatimi çekmişti. Sadece zamansızlıktan uzun aralar vermek zorunda kalınca çok yavaş ilerledim ve uzun zamandır ingilizce kitap okumamak da okuma hızını oldukça azaltıyor. Yeni bir işe başladık ve piyasada yeni olmanın neticesinde hemen yardımcı olacak birini alamamaktan iş saatlerim fazlaydı. Şimdi yeni yerdeyiz ve yardım edecek bir çalışanımız da var. Saatler normale döndü. İş de rayına oturmaya başladı. Okumaya dönmenin zamanı geldi artık. Önce Zaman Çarkı’na başlattığım sonrasında da Sanderson’a başlattığım bir arkadaşım var. 3. cildi ona vermiştim. O da okulu yeni bitirdi şimdi de TUS hazırlığında. O 3’ü bitiremeden bitirir peşine ona verir hikayede aynı yere getiririm. Sonrasında Arcanum Unbounded okurum diyorum.

Bir de bunlar dışında ingilizce de olsa Cosmere ile direkt bağlı kitap olarak basılmamış hikayeleri nereden bulabilirim? Bilginiz var mı?

1 Beğeni

Cosmere ile bağlantili hikaylerin hepsi direkt kitap oluyor… sadece arti olarak bilgi istiyorsan Sanderson’in sitesine bakabilirsin.

1 Beğeni

Tüm cosmer hikayeleri Arcanum Unbounded’a var. Cosmer olmayan sadece White Sand 2 ve 3 kaldı. Bunun dışında hepsi dilimize çevrildi.

2 Beğeni

Şafakparesini okudunuz değil mi? Okumadıysanız onu öne alabilirsiniz. Kronolojik olarak 4. kitabın öncesinde geçiyor.

Yok okumadım. Onu nereden bulabilirim? Yazarın sayfasında var mıdır?

Çevrildiyse ona bakarım önce. Olmadı ingilizce de olsa okurum. Teşekkürler yardımın için. :grinning:

1 Beğeni

Türkçe çıktı isterseniz öyle temin edin.

Herhangi bir İngilizce kitabın epubı çıktıktan belirli bir müddet sonra çok rahat bulunur, tabi korsan kullanmam derseniz başka tabi. Vk sitesinde paylaşılır epublar genelde. Geriye kalan da basit bir Google araması. Tabi ben şahsen kimseye tavsiye etmiyorum, herkesin kendi bileceği iş :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Ben bazen mecburiyetten epub olarak ediniyorum. Ama sonrasında satın alıyorum özellikle sevdiklerimi kesin. Zaman Çarkı serisini mesela o şekilde okumuştum. Daha sonra tamamını ciltli olarak topladım. Son dönemde zamansızlıktan aldığım kitapları bile epub olarak da edinip telden okuyorum. Savaşparesini de amazonda buldum ama sayfa sayısına göre nedense daha pahalı göründü. Neyse ekledim sepete. Ayrıca siz tavsiye etmeseniz de epub’ını da edineyim. İşteyken de molada falan bakarım. :shushing_face:

Savaş Ritmi’nin 2. cildinin 725. Ve 726. sayfalarının resimini çekip atabilecek olan var mı? Benim kitapta mı sıkıntı var yoksa Akıl bu 2 sayfa da bir 2 sayfa önceki şeyleri tekrar mı yaşıyor? Akılçelen’e güvenmediğim için soruyorum. Hatalı baskı vardır belki.

1 Beğeni

Kitabın sonu mu sorduğun yer? Eğer öyleyse yanlışlık yok :smiley:. Olay o zaten.
Edit: Kitap sayfa sayısını gördüm ki evet kitabın sonuymuş. Yanlışlık yok.

1 Beğeni

Şimdi biz spoiler mı yemiş olduk? :rofl:

Çok sağaolun hocam. Mesele Akılçelen olunca insan güvenemiyor. Olayın o olduğunu tahmin etmiştim yine de sormak istedim.

Spo sayılır mı emin olamadım :slightly_smiling_face: . Gene de blurlayayim.