Fırtınaışığı Arşivi

1 ay sonra da çıkabilir. Malum The Lost Metal :slight_smile:

Arkadaşlar ben ilk 2 kitabı okudum. Gayet güzel bir seri Sanderson usta günümüzün en iyi fantastik yazarlarından birisi şüphesiz. Seri şu anda tamamlandı mı acaba? Bir de birkaç tane ara kitap gösteriliyor 3. Kitaba başlamadan onları okumalı mıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Soyle diyelim bu seri bitince toplam 10 kitaplık bir seri olacak. Yazar en son 4. kitabı çıkardı, 5. kitap su an yazım aşamasında.

1. kitaptan sonra zaman atlaması olacak ve bir hikaye düğümü bağlanmış olacak. Yani 10 kitabın 5’er kitaplık 2 alt seriden oluştuğunu düşünürsen daha iyi olabilir.

2 ile 3 arasında Hudutaşar(Edgedancer - ilk kitaplarda Sınırsıçrayan olarak çevrilmişti bu terim yeni baskılarda değiştirildi mi bilmiyorum) ara kitabı var okunacak. Buna Arcanum: Bir Kozmer Derlemesi kitabından ulaşabilirsiniz. 3 ile 4 arasında da Şafakparesi ara kitabı var onu da yayınevi tekil halde çıkardı.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Bu 2 parçaya bölme olayı sissoylu serisinde yaptığı gibi o yazarın o zaman. İlk 3 kitabı okuyup zaman atlaması olduğu için diğer seriyi okumadım ben. Brandon Sanderson işine sadık bir yazar olduğunu düşündüğüm içinde okurum geri kalan kitapları. İlk 5 kitaplık seri bitmiş sayılır çünkü.

Sissoyludaki zaman atlamaları yüzyıllar şeklinde gerçekleştiği için ana tayfadan kimseyi görmüyoruz(!?). Ancak Fırtınaışığı serisinde böyle olmayacak, aradaki süre farkı 10-15 yıl tarzı bir süre olacak. Eğer ki 5. kitapta ölmezlerse karakterleri zaman atlaması sonrası göreceğiz. Bu karakterlerden bazıları ilk 5 kitaptaki kadar ön planda olmayabilir, bazıları daha da öne çıkacak.

Zaten 6. Kitabın çıkmasına çok ama çoook var. Sissoylu 3. Çağ, Elantris ardılı, Savaşkıran ardılı yazılacak 5. Kitap sonrası yani Fırtına Işığı için ben diyeyim 5 sen de 6 yıl bir ara olacak.

1 Beğeni

5.kitap çıkış tarihi 2024 Eylül mü? Kesin bir bilgi var mı bu konuda ? 4.kitapta feci koptum seriden, geri dönüş planlaması lazım…

En son bir ertelendi haberi vermişti tarih için ama Kasım 2024 e mi ertelenmişti yoksa Kasım 2024 ten daha ileri bir tarihe mi ertelemişti valla onu hatırlayamadım.

Şu weekly update lerinde bitirdim ve editöryal süreç başladı vs diyene kadar girmeyeceğim bu seriye :joy: Yazımı bitip yayın evresi başladıktan sonra ilk kitaba başlarım, kitap basılana kadar yakalarım muhtemelen :smile: .

4 Beğeni

Şu an elimde çıkmış bütün kitapları var serinin. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Seri hakkında bitmemesine rağmen çok iyi şeyler duyduğum için almıştım . Kral katili gibi bunun da biz okuyucuları bekletmemesi dileği ile herkese iyi okumalar.

1 Beğeni

Arkadaşlar edgedancer kitabı türkçe basım var mı? Varsa nereden edinebilirim acaba?

1 Beğeni

Bu öykü derlemesinin içinde var. Cosmer evrenine ilgi duyuyorsanız bu öykü derlemesini okumak şart oldu artık. Sadece hangi sırayla okumanız gerektigini iyi bilmek gerekiyor yoksa spoiler yersiniz.

1 Beğeni

Hangi sırayla okuyacağımı nereden öğreneceğim peki?

İçlerinde yazıyor. Benim tavsiyem sadece Gizli Tarih’i ilk mistborn uclemesinden sonra okumaniz yönünde

2 Beğeni

Sissoylu üçlemesi’ni, elantris’i, kralların yolu ve parlayan sözler’i okudum sanderson külliyatından. 2 bölüm mü okumam lazım sadece o zaman?

Bağımsız hikayelerde var içerisinde (misal Elantris evreninde gecen İmparatorun Ruhu hikayesi gibi).

Sen, o kitapları okuduysan kitaptaki hikayelerin hepsini okuyabilirsin zati

Teşekkürler hemen alayım o kitabı o zaman.

1 Beğeni

İmparatorun Ruhu => Kayıp Metalden önce, Elantris’ten sonra
Gizli Tarih => Matem Bandı’ndan önce

Ek: Savaşkıran kitabını Fırtınaışığı Arşivi 2’den önce okuyun.

Ek 2: Kayıp Metal’i okumadan önce diğer tüm Cosmer kitaplarını okusanız iyi edersiniz. Özellikle Ekantris’i.

2 Beğeni

Kayıp metal daha okumadım bir süre de okumam sanırım. Şavaşkıranı okumamıştım okurum şimdi. Tüm bir fırtınaışığı arşivi haritası var mı acaba? O kadar çok ülke var ki bir yerde bakıp anlamak istiyor insan.

1 Beğeni

Olmaz mı? Hem de en güzelinden var.

1 Beğeni

Teşekkürler. Böyle eserlerde harita şart anlamayı aşırı kolaylaştırıyor.

1 Beğeni

İyi geceler savaşkıran kitabı fırtınaışığı arşivi serisinde ne zaman okunmalıdır? bilgilendirirseniz sevinirim.