Ben bu forumu çok uzun süredir takip ederdim. Konuları okur, yeni kitaplar hakkındaki yorumları gözlemler ve bazı gözümden kaçan ayrıntıları öğrenirdim.
Bazı arkadaşlar ast üst ilişkisinden bahsetmiş. Anonim olarak takip ettiğim dönemden bu yana çoğundan daha eskiyimdir. Ama kayıtlı üye olarak bu sene satılık kitaplarım var diye geldim.
Hala miçodayım, konu açamıyorum o ayrı. 
Ama burada halen aktif olmamın tek sebebi; hani bir türün son örneği olursun, o enerji o çaba halen üzerinden saçılıyordur. Anonimken gördüğüm ruh aslında halen duruyor.
Lakin mesele şu, burası güncellenmedi. Belki dizayn olarak bir şeyler değişti. Ama zamana ve günümüzün kaotik durumuna yenik düştü. Cezbediciliğini ve o “aaaa kayıprıhtımda mı takılıyorsun” olayını bırakalı uzun zaman oldu.
Şu anın basiretsizliğini, sadece yeni üyelere topu atarak ve onlara tavır takınarak kimse hafifletmesin. Bu kolaya kaçmak olur. Neymiş kuralları bilmiyorlarmış. Eee öğretin abicim o zaman. Burada fahri üye gibi takılacağınıza; adı üstünde adam yeni üye ve kimse bu kaotik durumdayken “beş dakika huzur bulmak istediği forumlarda” değişik değişik tripler yemeye hevesli değil.
Benzeri benle yaşandı. Eski bir üyeymiş, kitapları korurken neden o yönteme başvurduğuyla ilgili net ve basit bir soru sordum. Adam buna alınmış herhalde
saçma sapan konuştu; cevabını aldı uğramadı bir daha.
İnsanların kurallara uymasını istiyorsanız; onlara saldırgan ya da ezikleyici davranmayın. Alıntıyla kibar bir dille uyarın.
Öte yandan forum kısmını geçtim, sitedeki editörlüğü dahil beğenmiyorum. Saçma sapan içerikler; saçma sapan haberler. Kelime başına mı para alıyorlar ya da para alıyorlar mı orası muamma
Ama yakında burada 5-10 kişinin kalmasını istemiyorsak bence üyeler, yeniler ya da kurallardan daha büyük değişimler gerekli.
Site adı verebiliyor muyum bilmiyorum. Teknolojiye Atarlanan Adam diyeyim herkes anlar. Mesela orası sözde teknoloji sitesi. Ben o siteye sadece saçma sapan haberlere bakmak için giriyorum. Bu ülkenin teknoloji adı altındaki en berbat sitesidir. Kayıprıhtım’ın siteside bence çok farklı değil.
Bunca yılın isim, güven, bilinilirliğine rağmen mevcut potansiyelin 10da1’i yok.
Kısaca genel olarak bir revize lazım. Yoksa üyeler birbirini kesicek yakında. Ortamın elitliğini bozuyorsun diye.