Forum seviyesinin gitgide düşmesi

Bayadır bu formdayım, söylenenlere katılmakla birlikte tüm suçun üyelere vb verilmesine karşıyım. Bu arada seviyenin düştüğünü kesinlikle düşünüyorum (integram konusu gibi) Ama sadece kitap üzerinden konuşmam gerekirse insanların yaşamı artık daha stresli, zor. Ülkenin genel ekonomik seviyesine bakıp söyleyebirim ki çalışmadığım zamanlarda bile kitap, dergi vb yayınları takip edebilirken artık 2-3 ayda bir kitap alacak duruma geldik. :unamused:

Sinema, tiyatro zaten yok artık. (Bir tiyatro bileti 700 tl olunca) Öyle bir şiir dinletisi falan artık hiç yok zaten. İnsanlar bıraktı bunları. Atanma umudu falan da yok zira, artık sadece düşük düşük ücretlerde iş bulmaya geçinmeye çalışıyor insanlar.
Geleceğe dair umut falan beslemiyoruz, daha umutsuz daha mutsuz insanlarız. :disappointed_relieved:
Gel şimdi kitaplardan konuş, sanat konuş, şiirden zevk al! Mümkün mü?

9 Beğeni

Bir ara forumda “Türkiye’de yazarlık neden gelişmiyor?” diye tartışmıştık. Sonuç olarak hallkın refah seviyesinin ve boş vaktinin yazarlık gibi çok okuma ve özgür düşünme gerektirecek bir işe imkan bırakmadığı kanaatine varmıştık.

Bu başlık da bir bakımdan o tartışmayla bağlantılı. Başlıca nedeni parasızlık mı bilmiyorum ama artık dışarı çıktığımda daha az gülen yüz görüyorum, gençlerin bile yaşama hevesi sönmüş gibi. Benzer şekilde forum üyeleri de artık zaman ve uğraş isteyen ilgi alanlarını daha sakin bir zamanda indirmek üzere rafa kaldırmış gibi gözüküyor.

Şahsi tespitlerimi Türk insanının mutsuzluğunun baş müsebbibi, adı herkesçe malum kişiyi lanetleyerek bitiriyorum.

6 Beğeni

Ben bu forumu çok uzun süredir takip ederdim. Konuları okur, yeni kitaplar hakkındaki yorumları gözlemler ve bazı gözümden kaçan ayrıntıları öğrenirdim.

Bazı arkadaşlar ast üst ilişkisinden bahsetmiş. Anonim olarak takip ettiğim dönemden bu yana çoğundan daha eskiyimdir. Ama kayıtlı üye olarak bu sene satılık kitaplarım var diye geldim.

Hala miçodayım, konu açamıyorum o ayrı. :slight_smile:

Ama burada halen aktif olmamın tek sebebi; hani bir türün son örneği olursun, o enerji o çaba halen üzerinden saçılıyordur. Anonimken gördüğüm ruh aslında halen duruyor.

Lakin mesele şu, burası güncellenmedi. Belki dizayn olarak bir şeyler değişti. Ama zamana ve günümüzün kaotik durumuna yenik düştü. Cezbediciliğini ve o “aaaa kayıprıhtımda mı takılıyorsun” olayını bırakalı uzun zaman oldu.

Şu anın basiretsizliğini, sadece yeni üyelere topu atarak ve onlara tavır takınarak kimse hafifletmesin. Bu kolaya kaçmak olur. Neymiş kuralları bilmiyorlarmış. Eee öğretin abicim o zaman. Burada fahri üye gibi takılacağınıza; adı üstünde adam yeni üye ve kimse bu kaotik durumdayken “beş dakika huzur bulmak istediği forumlarda” değişik değişik tripler yemeye hevesli değil.

Benzeri benle yaşandı. Eski bir üyeymiş, kitapları korurken neden o yönteme başvurduğuyla ilgili net ve basit bir soru sordum. Adam buna alınmış herhalde :slight_smile: saçma sapan konuştu; cevabını aldı uğramadı bir daha.

İnsanların kurallara uymasını istiyorsanız; onlara saldırgan ya da ezikleyici davranmayın. Alıntıyla kibar bir dille uyarın.

Öte yandan forum kısmını geçtim, sitedeki editörlüğü dahil beğenmiyorum. Saçma sapan içerikler; saçma sapan haberler. Kelime başına mı para alıyorlar ya da para alıyorlar mı orası muamma :slight_smile: Ama yakında burada 5-10 kişinin kalmasını istemiyorsak bence üyeler, yeniler ya da kurallardan daha büyük değişimler gerekli.

Site adı verebiliyor muyum bilmiyorum. Teknolojiye Atarlanan Adam diyeyim herkes anlar. Mesela orası sözde teknoloji sitesi. Ben o siteye sadece saçma sapan haberlere bakmak için giriyorum. Bu ülkenin teknoloji adı altındaki en berbat sitesidir. Kayıprıhtım’ın siteside bence çok farklı değil.

Bunca yılın isim, güven, bilinilirliğine rağmen mevcut potansiyelin 10da1’i yok.

Kısaca genel olarak bir revize lazım. Yoksa üyeler birbirini kesicek yakında. Ortamın elitliğini bozuyorsun diye. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben buraya üye olalı 4 ya da 5 yıl oldu sanıyorum. Tesadüf eseri burayı keşfettim ve birkaç yıl uzaktan izleyip daha sonra ortamın samimiyetine dayanarak üye oldum ve her gün buraya muhakkak uğruyorum ki daha önce hiçbir forum sitesinde bu kadar süre kalmadım. Her neyse bence forumda bir seviye düşüşü yok, hatta buraya maalesef pek üye olan da gördüğüm kadarıyla yok. Hemen hemen çoğu üye olarak artık birbirimizi de tanıyoruz. Bence forumun tek eksik yanı bilinirliği yok, biraz reklamı eksik diye düşünüyorum ama bir yandan da nerede çokluk orada fokluk sözü aklıma geliyor. Kısacası ben forumu seviyorum ve arkadaşlarında seviye düşürdüğünü görmedim. Bence her birimiz irili ufaklı buraya katkımızı sunuyoruz. Bazı konularda ayrı düştüğümüz düşünceler oluyor ama işin güzel yanı da orası. Her düşünceden insan var burada. Neyse fazla uzattım, şimdilik bu kadar :slight_smile:

13 Beğeni

Görüyorum ki adımı anmadan prim kasar olmuşsun.

Burayı ekşi sözlük benzeri bir yapı zannederek ona buna sallayıp şöyle yaptım böyle yaptım tavırlarında gerinecek bir zihniyet, belki zihnen gelişmişini tamamlamamış, belki polemik yaratmak istemeyen birinin yaptığı davranışı bir daha uğramadı diye kasım kasım kasılarak burada zaman öldürerek vermeye çalışmak senin gibi zamanı boş insanların değerlendirdiği bir seçenek sanırım.

“Orman olur da domuz olmaz mı” dedikleri gibi bu başlıkta bile bir şeyler biliyorum havalarına girerek insanlarla nasıl konuşulması gerektiği ile ilgili reçete yazıp ona buna dağıtacak kadar gerçeklik algılarını kaybetmiş bir vatandaşsın sen.

Bir daha bir konu ile ilgili cevap alıyorsan ve sana yazma deniliyorsa yazma ya da biraz daha mert ol!

2 Beğeni

Seviye düşüşü biraz yeni üyelere bağlanmış, üstteki mesajlarda ben ona hitaben genel bir çıkarım yaptım.

Ama şunu söyleyebilirim. Oyunlardan örnek verecek olursam; bir oyunu reklamlarla değil, oyuncularla tanıtırsın. Bugün çoğu mmorpg’nin iyisiyle kötüsüyle ayakta kalmasının sebebi bu.

Oyuncular o kültürü yaşatıyor. Konuşuyor, internet kafede anıları tazeliyor, ekip ya da lonca olarak etkinliklere katılıyor.

Esasen şundan bahsediyorum. Bu forumun reklamdan ziyade bir kültür yaratmaya ihtiyacı var. Kayıprıhtım’ın biraz popülerleşmesi kimsenin zararına olmaz. Aksine ortamı hareketlendirir.

Eminimki bu forumun sahipleri zaman zaman yayıncılarla ortak eventler yapıyordur. Bunları sıklaştırıp, buluşmalar düzenleyip ağızdan ağıza burası kolayca yayılabilir.

Kadıköydeki son kalan DVD satıcılarının hepsi bu bahsettiğim yöntemle halen ayakta kalıyor.

Yeni kanların gelmesi bence her yönden iyi olur.

2 Beğeni

Bence ortalama 1 ay gibi bir süre geçmesine rağmen beni sürekli takip eden ve konuyu içselleştiren sensin.

İnsanlar seni desteklemedi ve o gün sana yazdığım cevap 30 kalp aldı diye mi halen içselleştiriyorsun. :slight_smile:

Benim bu tip forumlarda bu tarz önem arz etmeyen beğeni hareketlerine ihtiyacım yok. Ama arkanda seyirciler olmayınca herhalde içindekileri tuttun ve 1 aydır kafaya takıyorsun.

Tekrar söylüyorum ve gereksiz yere forumda ceza almamak için uzatmıyorum. Bence çık dışarı biraz hava al ve o günkü mesajları tekrar oku.

Size hayatınızda öz eleştiriyi tavsiye eder ve başarılar dilerim. Ben gerekli cevabı özelden verdim. Bu foruma polemik kasmaya gelmedim. Sen şovunu yapabilirsin. Son cevabımdır.

Not: bu arada evet, forumda ciddi bir seviye düşüşü var. Arkadaşlar haklıymış. :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

1 Beğeni

Gerçeklik algısı tamamen kaybetmiş birisin. Kimse sana bu sözlerin yüzünden ceza vermez, verseydi, daha önceleri vermeleri gerekirdi.

Hayatım boyunca insanlara polemiğe girmekten uzak duran ve bu tarz olaylardan kendimi elimden geldiği kadar ayırmış biri olarak yaptığın hareketi kalbi kırılmış ve hırçınlaşmış bünyenin kötü kalpli bir tezahürü olarak görüyorum.

Bak dediğin gibi 30 kalp almışsın, destekleyenler senin için şampanya açmış, konfeti yağdırmış.

Sana o gün hiçbir cevap vermedim. Cevapsızlığın ve yok sayılmanın bünyene ağır geldiğinin farkındayım.

Burada kimseyi arkama almıyor, eski üye olduğum için kimseden de ayrıcalık beklemiyorum.

Ama yazdıkların, adeta flood oluştururcasına prim kasmaların konuyu uzattıkça benim tarafımdan nefret tohumlarının yeşermesine neden oluyor.

Benle ilgili bir sorunun olduğunu düşünüyorsan lütfen buraya değil, eklediğin ekran fotoğraflarında olduğu gibi mesaj kutumuza yaz.

2 Beğeni

Ok. (20 karakter sınırı buradadır)

Bunları not defterinden mi yazıyorsun. :slight_smile: :slight_smile:

Ben senin anladığın dilden çok güzel konuşurum da senin istediğin şey bu. 1 aydır kafanda kurup, not defterinden paylaştıkların bunlar mı?

Sen kendi hayal dünyanda devam et. Hatta ben sana bir arena kurgulayım, seyirciler vesaire :slight_smile: :slight_smile:

Sen benim kalibrem biri değilsin. Zaten yazdıklarınla bunu ifşa ediyorsun. Gelsin modlar mesaj loglarımı incelesin. Adını sürekli geçiriyormuşum yok efendim yazma demişsin yazıyormuşum :slight_smile: :slight_smile:

Sen Lucid rüya görüyorsun, üstün açılmış haberin yok.

Bak hala söylüyorum. Çık dışarı biraz hava al, özelden tahrik etmeyi bırak artık. :slight_smile: :slight_smile: Ben senin gibi hazımsızlar için forumdan ceza alacak adam değilim. Beni böyle tahrik edemezsin.

Ben sana 1 kalp atayım, biraz mutlu ol. Hayatını bu sanal jpeglere göre yaşıyorsun anladığım kadarıyla.

O gün “okumuşsun ama bazı şeyler baki kalmış” demiştim. Sanırım onaylanmış oldu.

Şimdi kalp atıyorum sana ve bu gerçekten son mesajım. Beni güldürdüğün için cevap verdim. Komik arkadaş. Al bütün kalpler senin olsun. :slight_smile: :slight_smile: biraz mutlu ol. Hormon çalışsın.

1 Beğeni

5 Beğeni

Tam da tahmin ettiğim biri gibiymişsin. Öfke dolu, agresif, ne yaptığını bilmeyen, sağa sola sallayan… Türkiye Cumhuriyeti’nde benim sana o günkü yaptığım şeyi yapanlar yaranamıyor, işte sana bu şekilde anlayacağın dilden cevaplar vermek gerekiyor.

Ne kadar çabuk tahrik olan birisin sen? Ben sana özelden ne yazmışım? Sorunun varsa çözelim dedim. Ben buradayım.

Forum seviyesinin düşmesi varlığınla taçlanıyor. Yok kalibre , yok log, yok lucid… bildiğin bütün kelimeleri kullan istersen. Seni sözcüklerinle kurduğun cümlelerle, anladığın anlamadın dille bazı şeyler baki kalacak şekilde hazmedeceğin şekilde yenerim. Gülücüklerin de yanında hediye kalır.

1 Beğeni

Ben seviyenin uzun süredir aynı olduğunu düşünüyorum.

3 Beğeni

Kaç zamandır üye olayım şu foruma diyordum, sonunda oldum ama karşıma çıkan ilk konu forum seviyesinin gitgide düşmesi :smiley: Hayır bir de 4 yıl önce açılmış konu, 4 yıldır düşüyor mu bu? Neyse düşükten almak lazım.

7 Beğeni

Ahlaktan ve dürüstlükten bahseden çoluk çocuğa bak. :slight_smile:

Rezilliği ortaya çıkmasın diye 1 ay önceki hadsiz ve saygısızca yazdığı yazıyı değiştirmiş; böyle mi manipülasyon yapacaksın acizliğine karşı :slight_smile: :slight_smile:

Millet senin yalanına inansa ne olur inanmasa ne olur.

Bende diyorum neyin boşunu yapıyor şu yazılarda diye. 1 ay önce yediremediği ve 1 aydır kafasında kurguladığı olaydan böyle manipülasyon yapacakmış. Ahahahahaha

Ben bunu ilkten görseydim bu aciz davranış karşısında cevap bile yazmazdım. Yazık…

Madem bu kadar cesursun; 1 aydır kafanda kuracağına; hatanı kabullenip kusura bakma deseydin, bende olur öyle şeyler deyip; el sıkışır devam ederdim.

Sen gerçekten bir vakasın. 1 ay önceki yediremediği cevaptan ötürü; eski verdiği hadsizce cevabı editleyip, beni suçlu gösterecek pozisyona getirecek aklı sıra. :slight_smile: :slight_smile:

Harbiden diyorum okumakla bazı şeylerin bakiliği gitmiyor. Sen buna bir numaralı örneksin. Şimdi ne halt yiyorsan, ne yapıyorsan yap. Rezil.

1 Beğeni

Seviyenin düştüğü yok, ancak forum -belki bana öyle geliyor- bir iki sene öncesine kıyasla durgun.

Bazı sonuçsuz tartışmalar genellikle dünya görüşünün konu edildiği “Gündem” gibi başlıklarda oluyor. Bunun dışında yaklaşık 5 senelik üyeliğim süresince “Rıhtım da çok bozdu.” dediğim olmadı. Hala da demiyorum; canım ülkemizde kitap okuyan ve hakkında konuşmayı seven bir avuç insanız. Bir avuç insanın da çok değişmesi olası değil zaten.

Not: Bu bir avuç insanın dışında kitapla tek ilişkisi onları alıp satmak olan tipler de var ki onları forum üyesinden bile saymıyorum. Onlar zaten Kayıp Rıhtım’ı Kayıp Rıhtım yapan başlıklardan uzak duruyorlar.

7 Beğeni

Size mi soracaktık “kraliyet meydanında” konu açarken? Edebiyat dünyasına ne katkınız oldu da “3-5 kişinin kaldığı forumda” saçma sapan bir gönderme yapıyorsunuz.

Kayıp Rıhtım’ı Kayıp Rıhtım yapan hangi edebi, bilimsel veya sosyolojik konu üzerinde aktifliğiniz var acaba?

Kimse kusura bakmasın ama burada sırf profil kaydı since 2020 vb yazıyor diye kendini kıdemli sananlar yüzünden kimse forumda aktif olmuyor zaten.

Şu tiplerin son 10 postuna baksam “satın aldığım yeni kitaplar jpeg, okumaya başladığım yeni kitaplar jpeg, kitap kampanyaları jpeg” bunlar dışında ne katkınız oldu acaba?

Ben söyleyeyim “0”

2 Beğeni

Forum’u bırakın yaşadığımiz ülkenin seviyesinde ciddi düşüş ve stres yükünde ciddi yükseliş var. Bu da doğal olarak foruma yansıyor. Hele hele yazı ile tonlamasız konuşma yolu ile anlaşmaya çalışmak, demek istenilenin karşı tarafa %100 performans ile aktarılmasını da zorlaştırıyor. Sonuç gereksiz tartışmalar. Alttan alma, özür, hata yaptığını kabul, sıfır. Tüm bunların yanın da ülke olarak hangi toplum kurallarına uyuyoruz sosyal hayatta? Trafik? Görgü? Çoğunluk dünyada tek kendisi varmış gibi yaşamaya başladı bir çok nedenden dolayı. Forum temelinde sormak lazım buradaki kaç kişi forum kurallarına %100 uyuyor? Mesela @anon27693115 şimdi sıcağı sıcağına gördüğüm için örnekliyorun yanlış anlama, bu forumda kampanya alanı varken neden yeni konu açıp amazon kampanyasını yazıyorsun? Kurallar düzen için değil mi? Aynı durumdan siz o arkadaş ile tartışmadınız mı? Gibi gibi.

Not : Bu arada sahaflardan bu kadar çeken bir forumda o nick name i kullanmanız büyük cesaret :blush: foruma geliş amacınız inşallah bu değildir :blush:

6 Beğeni

Hay dilimi eşek arısı soksaydı.

12 Beğeni

14192306145497bd96d9747_big

10 Beğeni

Merhaba, şöyle söyleyeyim. Öncelikle uyarınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Ben forumu uzun zamandır uzaktan takip etsem de üye olarak 1.5 aydır buradayım. Foruma mobilden bağlanıyorum ve açıkçası yeni yeni keşfediyorum ve öğreniyorum.

Anonim olarak okumakla, kullanıcı olarak aktif olmak aynı değil. Forum jargonunu öğrenmeye çalışıyorum ve hatalarım varsa eğer düzeltiyorum.

Mevcut kampanyalar bölümü üstte olmadığı için “aktif mesaj gelince konu üste çıkıyor ya o manada” gözümden kaçmış muhtemelen. Kampanya çok avantajlı olduğu için konu açmıştım. Aslında niyetim iyiydi. Sabote ya da konu üstüne konu gibi bir durum yok.

Durum hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Aslında tam olarak bundan bahsediyordum, en üstteki mesajlarda. Seviye olarak bahsedilen şey eğer forum jargonuysa böyle yardımlarla aşılacak zaten.

Öte yandan elimde 4 tane kitap var. Foruma ilk kayıt olduğumda “ihtiyacı olan varsa uyguna bırakayım ve bende yeni kitaplar alırım” sebebiyle üyelik açmıştım. Ama neredeyse 2 aydır buradayım ve bağımlısı oldum forumun. Kullanıcı adımı ve profilimi daha düzenlemedim. :slight_smile: :slight_smile: Saçma sapan bir şekilde kaldı böyle. O aşamaları halledeceğim.

Hatta hesabı şimdi düzenlemeye gidiyorum. :slight_smile:

Son olarak ben dahil kimse buraya kavga gürültü için gelmiyor. Ama hatalı olan; hatalıyım demeli. Üste çıkıyorsa halen o zaman aynı tonda cevabını alır. Söylediklerinize katılıyorum ama maalesef bu toplunda mütevazı olduğunuzda ya da alttan aldığınızda insanlar dahada üzerinize basıyor. O yüzden hak edene cevabı vermek gerekir.

2 Beğeni