Forum seviyesinin gitgide düşmesi

Ben bu seviye meselesine farklı bir açıdan bakmanızı isteyeceğim. Belki de seviye düşmüyordur sizler yükseliyorsunuzdur tıpkı asansör gibi ne dersiniz

6 Beğeni

İşin kötü yanı ben seviyenin düştüğünü hissetmiyorum o halde ben yükselmiyorum…

5 Beğeni

Bu yüzden herkese, yılda en az iki kalitesiz Wattpad kitabı okuma ödevi veriyorum; böylece seviyesi yükselenleri dengeye sokacağız.

9 Beğeni

Eğer bu yazıya da kalp vermeyeceksek hangi yazıya vereceğiz…

1 Beğeni

Bence olayı tek boyutta hareket eden, sadece yukarı/aşağı gidebilen bir asansör gibi ele almamak lazım hocam ya. Zaman geçer, insanlar değişir. Bir şeylere uzaklaşır bir şeylere yakınlaşır. Yerine göre değişmek de değişmemek de okey olabilir bence :thinking:.

1 Beğeni

Haklısınız ama sonuçta göreceli kavramlardan söz ediyoruz…

1 Beğeni

Aslında tam bu başlığa yakışan şey şuan gerçekleşiyor. Seviye ile ana kasıt muhabbet gibi algılansa da içerik ve uygulama benim asıl bahsettiğim kısım.
Forumun en tepesine bir çekiliş tutturulmuş…

Eskiden Rıhtım 1 Kitap, Twitter 3 , İnsta 5 derken şimdi Forum içinde çekiliş yok. Ama İnsta ve Twitter cekilisi en tepeye tutturulmus. Bu o kişinin (yazar veya forum üyesi olur) çekilişi olsa anlarım. Gerçi gene en tepeye tutturulmamali, haber olarak paylaşılmalı ama hadi ahali duysun diye böyle yaptın. Baya baya bizim formun çekilisi… Bu iki alanda takipçi kasmak için. Bize de diyor ki gel oradan katıl.
Bu herkesin İnsta ve Twitter’ı olmalı saçmalığındaki düşünceden de nefret ediyorum. Belki de kişi sadece bura üzerinden aramızda bulunuyor. Ama buranın çekilişine dahil olmak için bura dışında bir platforma kayıt olmak zorunda.

Formun içinde çekilis yokken instagramdan takipci kasacağım diye forum adıyla çekiliş yapan, konu bile açmadan tepeye tuturmayı uygun bulan kimse bir zahmet yürüsün gitsin…

Demek ki yöneten arkadaşlar, birileri burayı da bir platform olarak görmüyor, o platformlar üstünden buradaki içerik ve kişiler bir ürün gibi pazarlanıyor.

Hiç değilse burada duyuru da yapmayın diyeceğim ama bir sonraki hamle de o olur zaten. Forum üyeleri katılamaz filan derler.

Daha fazla yazmiyorum sonra en ufak bir aciklamaya gerek duymadan konuyu kitleyen keyfi irade de var malum…

14 Beğeni

Haklısınız, kesinlikle haklısınız.

2 Beğeni

O çukara herkes bir gün düşüyor. Kendimden biliyorum :smiley:

2 Beğeni

Yaptık bir eşeklik :slight_smile:

2 Beğeni

Yorumlardan seviye biraz düşmüş gibi anladım.

3 Beğeni

Ben forumdan emekli olunca düşmeye devam etmemiş. :smiley: En son ben varken düşüşte diyorlardı yine diyorlar, hep diyecekler. Değişen sadece cümleyi kuranlar. Diğer sosyal medya mecraları da biz gibi sürekli evriliyor. Rıhtım da evrilmekte. Evrimin ise bizim gibi doğru/yanlış - iyi/kötü algıları yok. Sadece var.

10 Beğeni

Yorumum önceki yorumlara binaen espri amaçlı yazılmıştı. 2021’den beri forumdayım ama siz ve sizin gibilerin bence keyifli olan eleştiri ve incelemelerinizi okumak dışında çok bir katkım olmadı açıkçası. Yeni yeni yazı yazmaya, fikirlerimi belirtmeye başladım. Hem ben nereden bilebilirim ki düşüp düşmediğini. Ne yazık ki bunu tahayyül edecek kadar eski bir kullanıcı değilim. :slight_smile:
Öte yandan size katılıyorum.

2 Beğeni

Bu konu açık şekilde üyelerin birbirine düşmesi, hır gür çıkması için ne idüğü belirsiz biri tarafından açılmış bir başlıktı. Görüldüğü kadarıyla hala zaman zaman üstlere taşınıyor. Keşke yönetim kafasına göre konu kitleyip gestapo gibi milletin ağzına ket vuracağına, yetkilerini bu tip boş beleş tiplerin açtığı troll konuları kapatmak için kullansa.

9 Beğeni

Düşük seviye iyidir arada bir maruz kalmak lazım. Çok takılmayalım. :smiley:

4 Beğeni

Aslında konuyu 2 seneden sonra ben hortlattım. Amacım da forumun gayet güzel bir ortamı ve seviyesi olduğunu söylemek içindi. Ama iş tahmin etmediğim bir noktaya gitti.

5 Beğeni

Bunu okuyunca “ula yoksa başlığı ben mi açtım” diye en tepeye giden bir tek ben değilimdir umarım. :sweat_smile:

3 Beğeni

Ben de baktim ama eleman 6 yillik oldugunu iddiaa ediyor.Az bir sure degil. Baslık aktif olarak kullanılıyor… Forumda yer alan sayisiz sifir ceken icerikten daha fazla etkilesim var.

Bu seviye konusu da nedense surekli kaliteden ayri tutuluyor. Aslında başlık kalite olmalıydı belkide. Sonuçta genel eleştiri 'azizim bugun nasilsiniz insallah" dan " vay gardaş nörüyon aq" a geldik mevzusu değil.

Bem gecen hediye konusunu elestirdim. Sanirim agirda bir dil oldu ama bence seviye dusmesi forum icin. Leinin

Demesi bile aslinda tam bu basliga yakisir bir sitem. Bu baslığa karşı o kadar muhalif değilim.

1 Beğeni

Hangi yönetim? :thinking::thinking: (Yrmikrktr)

Forumda seviye düşmüşse bile günümüzde edebiyat, geek staff ve pek çok konudan bir şeyler yazıp çizilebilecek bir yer kalmadı pek. Forumlar birbiri ardına kapanıyor. Mesela Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ayrı Türkçe vikipedi ve forumu vardı ancak günümüzde kapalı. Forumun ana dalı değil belki ama konuşulduğu için söylüyorum, anime-manga konusunda da durum aynı konuşup takılabileceğin pek forum yok.(Tek aktif KF var bildiğim.)

Forumlar genel olarak ölüyorken hâlâ belli seviye de olsa aktiflik ve kalite barındıran Kayıp Rıhtım’a kurban olayım diyorum.

Teknoloji konusunda daha çeşitli durum sanırım ama oralarda da aktiflik konusunda ciddi düşüş var. Ekşi vesaire var işte alternatif olarak orası da internetin kara deliği. Aklı olan bulaşmaz.

Neyse konudan sapmayalım.

4 Beğeni