Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Merhaba, Fihrist baskılarını nasıl buldunuz? ERB kitaplığında konuşulmuştu. Bu kitaplarla ilgili çok hızlıca basıldıkları için çeviri, editörlük vb. konularda tereddüte düşülmüştü. Yakın zamanda alacak olmasam da listemden çıkarıp çıkarmamak konusunda fikrimin olması fena olmaz.

@agape kitapları üst üste dizmeden de bizi ezebilmenin yolunu bulmuş haha. Harika bir liste. Ben de 3 aylık diziyorum ama bu kadar etkili olmuyor.

1 Beğeni

Merhaba. Ben rahatsız edici bir şey görmedim. Bence başkalarının yorumlarına da bakın. Zaten aceleniz de yokmuş.

24 Beğeni

Bir parantez olarak Fihrist’in bu ay 2.5 (Şekiller, Ay’daki Adam, Tuhaf John devam ediyorum) kitabını okudum. Ben önsöz konusunda aradığımı buldum nihayet. Yazarın kısaca hayatı, etki altında olduğu dönem ve dönemin diğer yazarları konusundaki giriş bölümlerine bayıldım hatta. John Carter serisine bulaşmadım şimdilik.

Kitap adedi değil de aslında yüz bin sayfa okuyabilirsem bu sene güzel olacak.

8 Beğeni

Temmuz

23 Beğeni

24 Beğeni

14 Beğeni

Temmuzda yirmi yıldan sonra Ejderha Mızrağı serisini tekrar okumaya başladım.

21 Beğeni

Valla bir gün benim de tekrar okuyasım çok var :slight_smile: Aslında bu şekil okuması çok iyi değil gibi ama daha önce okuduysan böyle kronolojik gitmek belki daha keyifli olabilir. Emin olamadım şimdi :smiley:

1 Beğeni

İlk defa okuyacaklar için nasıl bir sıralama önerirsiniz?

Zamanında -üniversite yıllarında- çıktıkça tüm ana seriyi ve bazı yan kitapları okumuştum.

Ejderha Mızrağı Destanı → Efsaneler Üçlemesi → İkinci Nesil → Yaz Alevi Ejderhaları → Yeni Çağın Ejderhaları → Dhamon Efsanesi → Ruhlar Savaşı → Karanlık Havari Serisi
şeklinde hepsini okudum.

Bunların haricinde Raistlin Tarihçeleri, Kara Dalamar, Huma Destanı, Majere Kardeşler, Eş Ruhlar, Yol Tutkusu ve Kara Yürek kitaplarını da okumuştum.

Kayıp Tarihçeler Serisini sonradan edinmiştim ama okuma fırsatım olmamıştı. Şuanda Ana seri ile Kayıp tarihçeleri beraber okuyorum. Efsaneleri de okurum diye tahmin ediyorum. Yani toplamda 9 kitap okuyacağım yıllar sonra.

@abkaen2

Burada yukardaki benim listemin hemen hemen aynısı mevcut okuma sırası olarak. Efsanelerden sonra Raistlin Tarihçelerini -2kitap- koymuşlar. Kayıp Tarihçeleri de Yaz Alevi sonrasına koymuşlar.

Ama bence yeni okuyan birisi de şuanda benim okuduğum gibi okumalı. Destan ve Kayıp Tarihçeleri kademeli olarak, ciltleri 1-1, 2-2, 3-3 şeklinde.
Kayıp Tarihçeler 1. cilt olan Cüce Derinlikleri Ejderhaları tam olarak Güz Alacakaranlığı Ejderhaları’nın bittiği yerde ve zamanda başlıyor ve Kış Gecesi Ejderhaları’nın başladığı yerde bitiyor. Eski okurlar hatırla(ma)yacaktır -zamana bağlı olarak. Destanlar üçlemesi kitapları arasında kopukluklar var. Bu tarihçeler o kayıp kısımları anlatıyor.
Hatta Kayıp Tarihçeler 2. cilt de Kış Gecesi Ejderhaları’nı bitirmeden cilt içindeki ilk kitabın sonunda okunmalı. 1.kitap - 2.kitap diye bölümleri var ciltlerin. Ben etkinlik için başka kitaba başlayacağım için araya onu almadım. Yoksa o kısma gelince Yüceefendi Gökleri Ejderhaları’na atlamamak için zor tuttum kendimi.

Ek olarak Yeni Çağın Ejderhaları ve Dhamon Efsanesi kitaplarını o zaman bir arkadaşa ödünç vermiştim okuması için. Büyük pişmanlıklarımdan biridir :frowning:
Sonucunu biliyorsunuz…

5 Beğeni

Vallaha imreniyorum. Az önce Goodreads listeme baktım. Şimdiye kadar işlediğim kitaplara göre bir on beş yıllık kitap okuma sayfama eşit nerdeyse. Bu yıl ise işlemediğim üç kitabı yok satarsak 2072 sayfadayım. Dedim ya okuma hızınıza imrendim.

2 Beğeni

Hız çok etki etmiyor. Ben boşum bir aydır. Evdeyim yani. Ev işlerini yaptıktan sonra kalan tüm vaktimi kitap okumaya ayırıyorum. Zamanla alakalı bir durum. Mesela haziran ayında 27 kitap okurken mayıs ayında hiç okumadım.

1 Beğeni

Temmuz ayında Mayıs ayının intikamını alıp 1 yıllık okumuşsun zaten :joy:

2 Beğeni

Ahahaha. Ortalamaya vurursak şu an her ay 27 kitap okumuşum.

4 Beğeni

Benim yıllık hedefim 75. Ben daha 60 okumuşum :laughing:

1 Beğeni

Benim yıllık hedef 40 daha 28 kitap okumuşum :smile: Maalesef 9-6 özel sektör olunca insanın hali kalmıyor.

3 Beğeni

Teşekkür ederim elimdeki seriler bitince bu dünyaya giriş yapmayı planlıyorum.

2 Beğeni

20 Beğeni

Yorumlarınızı merakla bekliyorum.

1 Beğeni