Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Hepsini dinledim.

15 Beğeni

2024’ün ilk ayında;

Kitap:
Bernard Montgomery - Tim Moreman
Yok Eden Ateş - John Scalzi
Son İmparatoks - John Scalzi

Bernard Montgomery sonrası, Osprey Büyük Komutanlar serisinden elimde son kitap olan Arabistanlı Lawrence kaldı. Yakın zamanda okumayı düşünüyorum. Geçen ay ilk kitabını okuduğum John Scalzi’nin Bağlılık serisini bitirdim. Seriyi beğendiğimi söyleyebilirim.

Çizgi Roman:
Wolverine: Siyah Beyaz ve Kan
Star Wars: Thrawn
Star Wars 9
Fantastik Dörtlü 4
Amazing Spider-Man 4,5
X-Men Büyük Maceralar 1,2

ÇR Fasikül:
Marvel Comics Presents 1,2,3,4,5,6,7,8,9
NYX #3
She-Hulk 1
Hulk 1
Star Wars 1

Manga:
Sığınak
Goblin Avcısı 1,2,3,4,5

12 Beğeni

Henüz ajandam gelmedi. Pars Oğlan saldırısına maruz kalarak bu kadar yazılabiliyor. Bir kısmını dinledim, bir kısmını okudum, bir kısmı e-kitap. Verimli bir ay oldu.

Sezgin Kaymaz favori yazarlarım arasına girdi. Algan Sezgintüredi’den pek memnun kalmadım. Celil Öker daha keyifli bir anlatıma sahipti. Cahit Zarifoğlu gözüme kestirdiğim yeni şair. Halikarnas Balıkçısı’nı çok seviyorum.

Diskdünya kitabı bugün bitmez. Keyif ala ala okuyacağım için sarkıtacağım.

21 Beğeni

Bir insan bir ayda 41 kitap okur da bir tane bile mi 10/10 vermez. İşte cadı olmak böyle bir şey arkadaşlar. :buyucu:

6 Beğeni

Ocak

18 Beğeni

10 vermem biraz zor oluyor. Beni ciddi anlamda etkilemesi lazım. Bir noktadan sonra pek şaşırmıyorsun. Geçen yıl tek bir kitaba 10 puan vermişim o da Saygın Ersin’in Pir-i Lezzet kitabı.

2 Beğeni

Kün 10 alamadı mı? Bence Pir-i Lezzet’ten daha da etkileyici idi ama tabii bunlar kişisel zevkler hep.

2 Beğeni

Listede Görmek var ama Körlük yok. Neden ki? Ya da ben mi göremedim cadı hazretleri.

1 Beğeni

Ona da 9 vermişim. Bence Pir-i Lezzet çok daha emek gerektiren bir dille yazılmış. Okurken inanılmaz keyif alıyorsun. Farklı bir lezzeti var gerçekten. Her şeye rağmen şu bir gerçek ki çeviri kitap yoğunluklu okumalar yapanlar için iki yazar da yumruk niteliğinde hatta bunlara bir de Hakan Günday eklerim ben. Bizlerin Türk yazar algısını kıracak kitaplar olduğunu düşünüyorum. Klasikleri bu değerlendirmeye katmıyorum ben şu an. Oraya girersek çıkamayabiliriz.

@MelihAntepli yanlış yazmışım onu, kafam görmek kitabına gitmiş. Pars kafa atıp dururken insan rahat yazamıyor, dikkati dağılıyor.

4 Beğeni

Ben ikisini de okudun sandım :smiley: Görmek etkinliği yaparsak yazayım mı senide :sweat_smile:

1 Beğeni

Okurum onu ben bu ay muhtemelen. E-kitap olarak bulamadım sadece. Kitabın jelatinini açasım yok.

1 Beğeni

Yorumunu unutmadan bir yere yaz. Etkinlik yaparsak eğer paylaşırsın o konuda. İleri görüşlüyüm, daha açılmadı ama açılırsa ileride o konu değerlenir bence :joy: Körlük eğer beğenilirse çoğunluk tarafından sonra bir Görmek etkinliği yaparız.

E-kitaptan hoşlanmayan bir ben varım sanıyorum :sweat_smile:

2 Beğeni

Bu arada belirtmeyi unutmuşum @Agape Faruk Duman Sus Barbatus serisini öneririm. En azından ilk kitabı alıp yazarla tanışabilirsin, benim çok beğendiğim bir yazar oldu kendisi.

1 Beğeni

Kendimi zincirlerimden kurtardım ben. İnsan yargılarından kurtulursa gayet de keyif alabiliyor. Daha pratik geliyor bana artık. İnsanı en çok engelleyen kendisidir. Her şeye açtım kendimi. Sesli kitaba, e-kitaba zamanında sağlam burun kıvırmış birisi olarak ön yargılarımı bir kenara koyarak yaklaştım. Çağ değişip duruyor. Annemlerin bilgisayara adapte olmaya çalıştığı yılları hatırlıyorum. Sonra da telefonlara uyum sağlamalarını anımsıyorum. Her şeyin çok hızlı değiştiği bir çağda kendimi geri bırakmak ve sonrasında sancılı bir adapte olma süreci yaşamak istemem. Hepsinin kendisine göre olumlu yanları var. İşim mi var, açıyorum sesli kitap. Gece kitap mı okumak istiyorum, tableti veya kindle’ı açıyorum. Vaktim var ve keyfim yerinde mi o zaman kitabımı alıp uzanabilirim. Hem manzaranın tadını çıkartıp hem de kitap okuyabiliyorsam neden olmasın?

Faruk Duman denedim ama ısınamadım.

3 Beğeni

Ben birkaç kez denedim tat alamadım valla. İleride illa almak gerekirse ya adepte olurum ya da kitap almayı bırakırım :sweat_smile:

Denediysen bir şey diyemem ama muhtemelen öykülerinden birini okumuşsundur. Ben Sus Barbatus romanı ile İncir Tarihi kitaplarını sevmiştim. Öyle tanışmıştım yine de seri ismi aklında kalsın. Bence romanları öykülerinden daha başarılı ama romanlarından birini okuyup sevmediysen sevmeyebilirsin artık.

1 Beğeni

Sus Barbatus denemiştim, sevemedim maalesef.

1 Beğeni

O zaman hiçbir şey diyemem tamam :upside_down_face: Çünkü en sevdiğim kitabı oydu :joy:

Ama böyle yerli yazar keşfetmek hoş oluyor. Ayrı keyif veriyor. İnşallah eser bırakan yerli yazar sayısı daha da artar.

1 Beğeni

17 Beğeni

Feist asla eskimiyor.

Dead Earth fena sayılmazdı.

The End of all Things Yaşlı Adamın Savaşı serisini oldukça güzel bağlayarak bitirdi.

20 Beğeni

27 Beğeni