Amber binge read yapılmış Beş kitabı tek ayda okumak… Nasıl buldun bu arada?
Binge’lememin sebebi başlayınca bırakamam oldu, okuması çok rahat ve keyifli bir seri bence. Bazı kısımlarında eksik bulduğum şeyler oldu ama genel anlamıyla oldukça başarılıydı hele son kitap hariç hepsini bir öncekinden güzel bulunca çoğu 1-2 günde bitti zaten. Toplasan bir adet epik fantastik kadar sayfa sayısı var bu arada ya İnsana ayrı bir tatmin hissi veriyor kısa kısa olunca
Ben tek bir kitap okuyabildim, Cixin Liu - Ölümün Sonu.
Brandon baba puanları kapmış. Parlayan Sözler müthiş ama gerçekten değil mi?
Gerçekten müthiş. Özellikle 2. cildi bir çırpıda bitirdim enfesti
Bence halinize şükredin onu da yapamayanlar var…
Ben mesela. Bu ay bitirmeye ne kadar yaklaştıysam da hiç bitiremedim. Karmaşık düşüncelerle geçen uzun bir aydı neyse ki bitti
Hocam kubbenin altında kitabını nasıl buldunuz?
Ben genel olarak çok beğendim arada gelen King açlığımı dindirdi diyebilirim. King’in son okuduğum kitaplarında yan karakterler benim için kolay unutulan, merak etmediğim kişilerdi burada her karakteri sevdim hikayesi ilgi uyandırdı. Özellikle kötü karakteri (daha ne yapabilir dediğimde daha kötüsünü yapıyor ) ve kubbe’nin çevreye etkisini sevdim. King dışında bu olayın inandırıcılığını pek fazla yazardan alamıyorum ve okumadığım birkaç kitabı kaldı bu da üzücü bir durum
Tek sıkıntım sonlara doğru biraz koptum ama bu kitaptan çok benim sıkıntım olabilir, biraz ara verdiğim bir süre, okuyamadığım bir aralık oldu.
Bende iflah olmaz bir Stephen king fanıyım hocam. Ama son okuduğum king romanlarından bir türlü istediğimi alamıyordum. Yorumlarınızdan anladığım benzer dertlerden yakındığımız üzerine. O yüzden önerinizi dinleyeceğim. Vakit ayırıp soruma böyle kapsamlı bir cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Bende sıfır çektim bu ay Mayıs telafi edici olur umarım, bakalım.
Bunu söylemeye utanıyorum ama 5 aydır Savaş ve Barışı okuyorum 300 sayfa kaldı ama finallerden sonra bitireceğim umarım. Ödeviydi, sınavıydı cartıydı curtuydu derken böyle oldu neyse ki unutma durumu yok biraz sindire sindire okumak gibi bir şey oldu
Yıllık okuma hedefimde 30 kitaptı yılı yaraladık daha bir kitap okuyamadım.
Merhaba. Savaş ve Barış’a ben de başlamak istiyorum ama Fransızca yerler için dipnotlara bakmak çok canımı sıkıyor ve beni uzaklaştırıyor. İki kere ilerleyemeden bıraktım bu yüzden. Bir tavsiyeniz var mı? Ya da dayanın iyi olacak vs.diyor musunuz
Yani bir süre sonra bu Fransız dipnotlar alışılıyor. Fakat Napolyon Rus savaşları ekseninde kitap ilerlediği için fazla tarihe merakınız yoksa sizi sarmayabilir. Daha kitabı tamamen bitiremedim ancak okunması gerektiği düşüncesindeyim. Gerek yazarın kaleminin akıcılığı gerek anlattığı bu savaşlar neticesinde o zamanın Rusyası hakkında size fikir verebilir. Bir şans daha verebilirsiniz baktınız olmadı yarım bırakın gitsin. Hayatımız zaten kısa tüm eserleri okumamızın imkanı yok. Edebiyat dediğimiz şey okurken eziyet ile değil keyif alarak okunması gerektiği düşüncesindeyim.
Öncelikle herkese merhabalar;
Forumda yeniyim, ara ara girdikçe konuları keşfediyorum ve bugüne kadar neden katılmadığımı da sorguluyorum açıkçası Her seferinde daha da ilgi çekici konulara karışmak bu kadar kitapsever ve okuyan insanla bir arada bulunmak istemsizce keyif veriyor bu yüzden emeği geçen herkese teşekkürlerimi ileterek son bir ayda(17.04/17.05) okuduklarımı bırakıyorum.
Amber serisini genel olarak nasıl buldunuz peki?