Kütüphane deyince neden bir hoşluk oluyor bende bilmem…manguel’e bayılıyorum.
- Eski Bahçe ~ Eski Sevgi - Tezer Özlü
Evet, mayıs ayında 1 tanecik kitap okuyabildim. Taşınma süreci vs. Stresli bir aydı. Bu ay çok daha stresli olacak gibi duruyor hadi hayırlısı… Kitaba gelecek olursam, elimde süründü. Bazı hikayeler çok güzeldi, soluksuz okudum ancak bazıları da bir o kadar “ben ne okuyorum ya?” dedirtecek kadar anlaşılmaz ve sıkıcı geldi bana. Çocukluğun Soğuk Geceleri gibi bir tat alamadım açıkçası onu çok sevmiştim
Ek olarak mayıs ayında Zaman Çarkı serisinin dördüncü kitabını yarıladım, ona devam ediyorum. Canım Robert Jordan ya
- Gölge Yükseliyor - Robert Jordan
Geçen aydan yarım kalmıştı aslında bu ay bitirdim. Yorum yapmama gerek yok bence
- Güneşin Oğlu - Jack London
Jack London’ dan okuduğum 2. Kitap. Macera sever iş adamı David Grief’ in iki öyküsünü anlatan kısacık bir kitap. İlk öykü çok hoşuma gitmese de ikinci öyküyü beğendim.
Ek olarak Zaman Çarkı’ nın beşinci kitabı Göğün Ateşleri’ ni ve Ogai Mori’ nin Yaban Kazı kitaplarını okumaya devam ediyorum.
Ölümün Sonu ile Dünyanın Geçmişi Üçlemesi’ni tamamlamış oldum. Seriyi ayda 1 kitap okuyarak tamamladım ve çok beğendim. En sevdiğim bilim kurgu serilerinin içine girmiş oldu.
Aslında bu seriye farklı bir yazar (Baoshu), bir adet devam kitabı yazmış. Aslında devam kitabından ziyade paralel bir hikaye sanırım. Yun Tianming’in Trisolarislilerin arasında geçirdiği dönemi anlatıyor. Yazarın da desteğini almış olan bu kitabın da yayınlanmasını isterdim. (story by Baoshu―published with Liu’s support―envisions)
Üç cismin gazıyla Cixin Liu’nun alegorik, bilim kurgu fabl hikayesi olan Dinozorlarla Karıncaların Öyküsü’nü okudum. Çok keyifli bir hikayeydi.
Ve Tolkien üstadın hayat hikayesi. İlk bölümler biraz sıkıcı olsa da Hobbit, Yüzüklerin Efendisi ve Silmarillion yazım dönemleri keyif verdi ve 24 yıl sonra Silmarillion’u tekrardan okumaya başladım
Dizinin 2. veya 3. sezonları için belki basılır hocam. Bu kitap basılmasa bile yazarın diğer kitaplarından 3-4 tane daha görürüz umarım dizi vesilesiyle.
Japon klasikleri genel olarak iyi değildi. Noh zaten sadece japon kültürüne aşırı ilgili kişilere hitap ediyor. Ben bile o kadar değilim. Diğer ikisinden biri çocuk kitabı diğeri içinde dört bilimkurgu öyküsü bulunan bir kitap. İyiler mi bence hayır. Okunmasa da olur. Ahmet Arslan’ın kitabk adı üzerinde tam olarak felsefeye giriş kitabı. Felsefe de ne var ne yok bir özeti dersek yanlış olmaz. Felsefeye giriş yapacak kişiler için iyi bir başlangıç kitabı. Sadece bir defa okunalık değil zaman zaman dönüp bakılması gereken bir kitap.
Elden Ring DLC yüzünden bu ay daha az kitap okurum sanıyordum fakat bayram sağ olsun bu ayda kişisel ortalamamın altına düşmedim. Bu demek değil ki deli gibi Elden Ring oynamıyorum. Oynuyorum. Çalışmaya çok vakit gidiyor…
Hem yoğun bir aydı, hem EURO 2024 başlayınca nur topu gibi bir futbol bağımlılığım oluştu yeniden . Bu yoğunlukta ne ara 4 kitap okumuşum kendimi de şaşırttım, iyi bir ay olmuş. Bayram periyodu ve Malazan a etkinlik yapmamız pozitif katkı yapmış
.
Haziran ayı,
** Antony Bevoor - İspanya İç Savaşı (Alfa)
** Ian Bruma - Sıfır Yılı (1945’in Tarihi) (YKY)
** Saul Friedlander - Nazi Almanyası ve Yahudiler Zulüm Yılları Cilt 1 (1933 -1939) (İletişim)
** Saul Friedlander -Nazi Almanyası ve Yahudiler İmha Yılları Cilt 2 ( 1939 -1945). (İletişim)
Hepsi pdf.
Kendi yazdığımı unutup, forumda ararken tekrar bulmak da ayrı bir yetenek . Üzerinden 2.5 sene geçince unutulur tabi
.
Bu ay iş seyahatleri ve yoğunluğu yüzünden ortalamayı tutturamam sanıyordum. Tutturmuşum. Oyunlardan feragat ettik herhalde =)