Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Bu ay çok verimsiz geçti kitap okuma konusunda.

BKK’den “İçeriden Ölmek - Robert Silverberg” okudum.
“Dövüş Kulübü - Chuck Palahniuk” da bitmek üzere :confused:

Manga olarak da Korku Dağı ve Fujiyamasan 2-3’ü okumuşum.

14 Beğeni

Benim için gerçekten verimsiz bir aydı. 2 kitap okuyabildiğime bile seviniyorum :rofl:

15 Beğeni
  • Cthulhu’ nun Çağrısı - H.P. Lovecraft
  • Çıplak Ayaklıydı Gece - Ahmet Ümit
  • Yalnızca Çocuklar Uzaklara Bakar - Şükrü Erbaş
  • Bir Ses Böler Geceyi - Ahmet Ümit
  • Öteki - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
  • Martı Jonathan Livingston - Richard Bach

Farklı türde okumalar yaparak geçirdiğim bir aydı, fena değil bence. Biraz değişiklik olsun diye bu ay Jack London ve Robert Jordan okumadım bir sonraki ay telafi edeceğim :cowboy_hat_face:

18 Beğeni

Aylık okuyamadığım kitaplar desek daha iyi olacak, başlayıp başlayıp yarım bıraktıklarımın listesi ektedir.

İnsancıklar / Dostoyevski : Isınamadığım kitap. Bundan önce beyaz geceleri de okumuştum, anlatıldığı kadar etkilemiyor beni, ruhsuz olabilirim. Hediye geldiği için okumak zorunda kaldım :slight_smile:

Bence Tolstoy.

Seule (Yalnız) / yazarı kadın ama şu an ismini hatırlamıyorum. Project Gutenberg üzerinden rastgele bulup okumaya başladığım basit bir roman. Fakat güzel, insanın bazen bu tip romanlara/filmlere de ihtiyacı oluyor. Soylu bir aileye mensup olan bir kadının babasının ölümüyle tüm servetini kaybedip başka zengin bir ailenin şımarık çocuğuna “mürebbiye” olarak alınıp, daha sonra güzelliği, iyi kalpliliği ve fedâkarlığı (ama en çok güzelliği) sayesinde parayı bulmasını konu ediniyor. Bazı yerlerde ciddi saçmalamalar söz konusu, her neyse. (bu ay en fazla okuduğum kitap buydu)

Up from Slavery / (öneri üzerine baya bir okumuştum, son birkaç bölümde bıraktım, tekrar döneceğim, fikri benimle, aklımda)

Bunların dışında, Emerson’un kitabı, Tehlikeli Oyunlar, Marcus Aurelius’un düşünceleri ve daha nicesi…
Okuma yeteneğimi kaybettim diyebiliriz. Belki bu ay toparlarım. Belki bu ay toparlamam.

Bu sıralar en çok merak ettiklerim, Cioran’ın ilk kitabı (Umutsuzluğun doruklarında ~ dorukların umutsuzluğunda) ve Fernando Pessoa’nın kitapları ve Fernando Pessoa’nın kendisi.

Artık rastgele değil, amaçlı okumak istiyorum.

11 Beğeni

Bu ayı pas geçiyorum. Zaten ayda 4 kitap anca okuyabiliyordum bu ay yoğunluk ona da izin vermedi. Farseer serisine başlamıştım anca ilk kitabını bitirebildim. İkinci kitabın da 300. sayfasına gelebildim. :confused:

13 Beğeni

Okuduğum kitapları çok beğendim. Sürükleyici kitaplardı.
Aylık okumalarımın olmazsa olmazı Dylan Dog ve Zagor her zamanki gibi keyifliydi.
Yoğunluktan dolayı hedeflediğimden az okuyabildim.

27 Beğeni

Elif Şafak ayı oldu. Pişman değilim.

Kapaklar:

image

19 Beğeni

20 Beğeni

Nedense eylül ayında kitap okuyamıyorum ya

17 Beğeni

Hiç Zagor okumadım, bir kitabını da olsa okumak isterim. Tavsiye edeceğiniz var mıdır?

Mayıs- haziran- temmuz- ağustos

Eylül/ Kitapla ilgili tek bir sorum var. @nefarrias_bredd Reis gerçekte kaç akıncı katlettin? İsmini 737. sayfada görünce sebepsiz tebessüm ettim. 50 akıncı katletmişsin diyorlardı en son. :grinning:

21 Beğeni

Merhaba. Dylan Dog sevdiğim için Zagor evreniyle Dylan Dog evreninin kesiştiği Zagor 227’i daha çok sevdim. Ben de Zagor okumaya yeni başladım.

3 Beğeni

Onu bir barda üç adamı öldürürken görmüştüm; bir kurşunkalemle :joy: (John Wick geldi aklıma)

3 Beğeni