Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

17 Beğeni

Feist. :heart: Gediksavaşlarının en zayıf kitapları olmalarına rağmen yine de keyif aldığım kitaplardır. Old school crpgleri sevenler özellikle hala gideri olan ve 2. ve 3. kitabı kapsayan Return to Krondor’a sans vermeli. Daha da hardcore olanlar ilk kitabın oyunu olan(aslında kitaplar oyunlara ait) Betrayal at Krondor’u da deneyebilir.

2 Beğeni

14 Beğeni

Yavaş yavaş eski ritmimi yakalamaya başlıyorum.

16 Beğeni

Bu ay ben de geçen ay okuduklarımı paylaşayım. :slight_smile:

Ocak ayında okuduklarım.

Ocak ayında "Savaş Sonrası- 1945 Sonrası Avrupa Tarihi " kitabına da başladım ama muhtemelen okumayı tamamlamam mart sonlarını bulur. :slight_smile:

" Eh iyi yaptın okudun da kitaplar hakkında ne diyorsun" diyen forum arkadaşım olursa :slight_smile: 1000kitap da bu kitaplar hakkında olan yorumlarımı kısaltarak aktarıyorum.

• “Her Şeyin Teorisi Yoktur” biraz genel popüler bilim kitaplarına göre zor bir kitap. Kitap, fiziğin temel ilkelerinden kaos teorisine ve termodinamiğe kadar geniş bir yelpazede konuları indirgemeci ve belirlenemeci teoriler ile işlerken, biyoloji, ekonomi ve sosyoloji gibi sosyal bilimlerdeki indirgemeci ve belirleme sistemlere de değiniyor.

• “Çoklu Evrenler” ise adından da anlaşılacağı üzere :slight_smile: John Gribbin, evrenimizin bilinen tek evren olmayabileceği fikrini anlatıyor. John Gribbin, kuantum mekaniği, kozmolojik enflasyon (şişme), paralel evrenler, antropik ilke gibi temel kavramlardan yola çıkarak çoklu evren teorisi ile ilgili hem farklı kuramsal fizikçilerin hem de kendi fikirlerini anlatmakta. Genel meraklı okur için gayet anlaşılır bir anlatımı var.

• “İçeriden Ölmek” ise ilk akla gelecek klasik bilimkurgu eserlerinin aksine, teknolojik yenilikler veya uzak gelecekte geçen bir hikaye değil, romanın hikayesi insan ruhunun derinliklerine odaklanıyor ve kitap özellikle modern insanın yalnızlığı ve topluma uyumun zorluklarına dikkat çekmekte.

• King’in “Gece Yarısını Dört Geçe” isimli eseri dört uzun öyküden oluşmakta. Hikayelerin ber biri hem bireysel hem de toplumsal korkulara dayanan temalar içermekte. Özellikle “Umacılar” kitabın en çok beğendiğim öyküsü oldu.

• “Al Midilli” de Steinbeck, çocukluktan gençliğe geçişteki duygusal evreleri bu çok kısa hikayesinde incelikle işler. Kitap, masumiyetin kaybı, doğanın döngüsü, hayal kırıklıkları ve ölüm gibi temalara odaklanır. Kısa ama derinlikli bir eser olan “Al Midilli”, çocukluğun basit mutluluklarını ve yıkıcı hayal kırıklıklarını anlatan bir hikaye ve çoğu Steinbeck kitabı gibi bir solukta okunan bir kitap.

• " Ağır Roman" çarpıcı dili, benzersiz atmosferi ve toplumsal eleştirisiyle öne çıkan bir eser. Kısaca kitabı şöyle tarif etsemn yanlış olmaz herhalde. Sert, argo dili ve sarsıcı öyküsüyle roman okurunu rahatsız etmeyi başarıyor ve sistemin dışladıkları ile somut gerçekleri okuruna tüm yalınlığı ile anlatıyor.

20 Beğeni