Daha rahat okumak için ayrı ayrı almanız lazım. Bu baskının hem puntoları küçük hem de sayfaları çok ince.
Bu ay tek kitap, o da Kralların Yolu .
Ufak yorumlar alsam bunlar hakkında?
Robert Jackson Bennett’in yeni serisini çok merak ediyorum. Keşke bir yayınevi çevirse.
Tainted cup fantastik sherlock holmes gibi. Watson’ın gözünden okuyoruz. Fakat bu kitaptaki dedektif karakterimiz gerçekten çok iyiydi. Düğümler yavaş yavaş açılıyor ve tek bakış açısından gittiğinden tahminlerle gidiyorsun sonuna kadar fakat sonunda her şeyi açıklıyor. Yağ gibi akıyor.
The underwood tapes ise yas ve geçmişle bağlantılı temalı. Kasetteki kayıtları yazıya geçiren bi kızımız kasete şaka amaçlı kendi sesini de kaydediyor ve oradan başlıyor. Yas sürecini çok güzel işlemiş. Kitap duygusal olarak ağır.
The spear cuts through water sanki kamp başında anlatılan bi hikayeyi dinliyormuşsun havası verdiriyor. Multi pov. Ufak tefek vahşet içeren yerler de var. Bazı yönlerden insan da sorgu hissiyatı uyandırıyor. Sonu güzeldi.
I have no mouth, I must scream en sevmediğim oldu. Scifi horror arıyordum redditte bunu görünce bi şans vereyim dedim ama hiç keyif alamadım. Eski olduğundan mıdır bilmiyorum bu bi nevi yapay zekanın insanlığı ele geçirip eziyet çektirmesi temalıydı
yanlış bilmiyorsam nemesis yayınevinde hakları
Nereden aldınız bu bilgiyi acaba? Umarım doğrudur ve biran önce basılır bu seri. Yazarın İlahi Kentler serisini çok sevmiştim.
2025 yılında basılacaklar postunda var orada görmüştüm. Hatta yarın çıkacak olan ikinci kitabını da koymuşlar basılacaklar arasına belki bi sürpriz bu ay ikisini de basarlar
Mart 2025 ayında okuduklarım. Kitaplar konusunda oldukça iyi bir ay oldu. Okuduklarımdan genel anlamıyla memnun kaldım.
Terry Eagleton - Edebiyat Kuramı: Bir Giriş (Berna Moran’ın Edebiyat Kuramları ve Eleştiri kitabıyla birlikte okumanızı öneririm. Terry Eagleton’ın kitabı biraz daha zorlayıcı ve akademik. Kitap boyunca beyin hücrelerimin fazlasıyla çalıştığını hissettim.)
Stephen King - Kurtadamın Döngüsü (Ortalama bir kurt adam hikayesi, insanda pek bir merak unsuru uyandırmıyor. İçerisindeki çizimler oldukça iyiydi. Eğer yazarı seviyorsanız, okuma tercihini sizlere bırakıyorum.)
Terry Eagleton - William Shakespeare (Bana kitap okumayı sevdiren yazar olan William Shakespeare’in en bilinen eserleri üzerine farklı temalara dayanarak yapılan oldukça iyi bir edebi eleştiri kitabı. Artık en sevdiğim oyunlarından Macbeth ve Othello’ya çok daha farklı bir gözle bakıyorum.)
Taylor Jenkins Reid - Yasak Aşkın Kanıtı (Kısa, sade ve etkili bir aşk romanı. Karşılıklı yazılan mektuplar eşliğinde bir aldatmanın gerçekliğine tanıklık ediyoruz. Güzel ve rahat bir okumaydı.)
Taylor Jenkins Reid - Carrie Soto Geri Döndü (Tenise dair olan ilgim ve bilgim yok denecek kadar azdır, ancak bu romanı inanılmaz severek okudum. Aile draması, romantizm ve başarma hırsını güzel ve sade bir biçimde tenis oyunlarını da merkeze alarak anlatan harika bir kitap.)
Shakespeare’nın neden bu kadar ünlü olduğunu anladım. Okuduğum ilk kitabıydı. Macbeth
Robot serisinin en güzel kitabı olabilir. Verdiği mesajlar çok iyidi. Şafağın Robotları.
Conan gayet eğlenceliydi. Keşke biraz daha insansı olsaydı. Koskoca Tanrılara bile tek atıyor adam.
Bu aykilerin en iyisiydi. Üstüne felsefik bir tez bile yazılabilir. “İnsandan daha eski yok”. Sonsuzluğun Sonu.
Utopia tam olarak bitmedi. Kitabın kendisi bitti ama incelenme kısmı bitmedi. Umarım bu kitap gerçek olmaz.
İlahi Kentler oldukça sertken Foundyrside’da bi ton daha yumuşaktı yazar. The Tainted Cup okurken YA hissettiriyor mu acaba?
Yazarın diğer kitaplarını okumadığım için tam bi karşılaştırma yapamam ama bana sert gelmedi
Teşekkür ederim, konu itibariyle de öyle tahmin etmiştim, doğrulamış oldunuz. İlahi Kentler’i harika çevirisiyle birlikte özellikle tavsiye ederim.
Son iki yılda okuma alışkanlığım zayıflamıştı. Bu yıl yeni bir başlangıç yaparak okuma motivasyonumu yeniden kazanmaya çalışıyorum.