3 kitapla vasat geçen bir ayı daha geride bırakıyorum
Ak Şeytan nasıl bir kitap? Söyendiği kadar karamsar mı?
Yani, karamsar bir tonu var, ama ben çok bir karamsar bulamadım. Evet, oyunda adam akıllı iyi denilebilecek karakter yok ve evet, herkes herkesle entrika peşinde, ama karamsar diyemezdim sanırım. Yine de eğlenceli bir oyundu.
Parlayan Sözler’i bitireyim de yazarım buraya diyordum. Az kalsın unutuyormuşum. Hazirana sarkarak bitti. Diğer çerezlikleri saymazsam, iki etkinlik kitabı ile bir ayı tamamlamışım ![]()
Bu ayın benim için çok kafa açıcı geçtiğini söyleyebilirim Antonin Artaud, Sevim Burak ve William S Burroughs sağ olsun.
Vampir kısa olmasına rağmen okuması yorucu bir kitaptı. Bunun sebebi tam olarak ne anlayabilmiş değilim.
W.W. Jacobs’ın Maymun Pençesi çok ortaya karışık bir derlemeydi, kitaba ismini veren öykü ile “Esmer Adamın Hizmetkarı” öykülerinin en keyif aldığım öyküler olduğunu söyleyebilirim.
Horatius’tan okuduğum ilk kitaptı Ars Poetica ve sanırım Türkçeye çevrilen tek kitabı. Umarım tüm eserlerini Türkçe olarak okuma fırsatını bir gün ediniriz.
Marquis de Sade’dan çok iyi Türk dizisi senaristi olurmuş, bir kez daha görmüş oldum.
Malavika ve Agnimitra, Kalidasa’dan şu ana kadar okuduğum eserler içinde en keyif aldığım olabilir. 7 eserinden 4’ünü bitirmiş oldum böylece.

Ayın ortasına doğru Parlayan Sözler’i bitirmiştim, arkasından başka kitap getirememişim
Bu ay da böyle kapandı, Temmuz biraz daha verimli olur umarım.
Maskeli Balo iyi miydi? Almadığım 11 kitaptan biri. (Phantom of the) Opera denmiş de, A.L. Webber müzikalleri onlar.
Tatil nedeniyle geç güncelleme oldu. Parlayan Sözler 2. cilt ve Sarıyüz’ü okudum haziranda. Biraz da manga ve çizgi roman.
15 günlük arada okumayı düşündüğüm kitaplardan Shogun 2 ve Tanrıların Gazabı çıkmış. Oathbringer etkinlik zamanı gelmiş. Öncesinde Sınırsız Arcanum içerisindeki Hudutaşar öyküsü de okunsa iyi olurmuş. İşler de iyice birikmiş. Bakalım nasıl olacak ![]()
Zamanında ilk beş kitabını okuyup sebebini hatırlamadığım bir nedenle bırakmıştım. ( muhtemelen devam kitaplarını almamıştım daha) tekrar okuyunca gayet net hatırladığımı farkettim olayları. Ve tabi ki kadın karakterlerin ne kadar itici olduğunu