Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Genel olarak okumuşsun zaten başka mitolojilere geç :slight_smile: İlla belirli bir mitoloji olması gerekmiyor ve çocukça demezsen 1001 çiçek yayınlarının olimposlular diye bir çizgi roman serisi var ona bak.

Ben de şunlar var başka yerde var mı göremedim. Alfa mitoloji serisine bakabilirsin. Angus ile çok farklı bir şey okuyabilirsin mesela :slight_smile:

Ek: Alfa DK Mitoloji kitabına da bakabilirsin.

10 Beğeni

Şöyleki ben hikayelerin çoğunu (birkaç ufak nüans hariç) ezbere biliyorum. Lokinin gözünden olması evet fakrlı bir yön katmış ama hikayeler çok tanıdığım için sıkıldım. Ben biraz daha farklı ve karanlık halleri olacağını düşünerek başladım kitaba. Belki de ondandır.
Bu arada sende Bulfinch mitolojisi var mıydı? Onda Iskandinav mitolojisi var mı?

@Ufuk Çocukça demem tabiki. Not aldım onu. Alfa DK listemde var ama indirimde alamadım sonraya kaldı. Aslında ben birkaç kitap buldum ama inceleyecek yer ve vakit bulamadım.

Bu mesela listemde ama içerik göremiyorum.

Sümerler hakkında okumayı seviyorum mesela. Ama onun kitaplarını da Kabalcı basmış, şimdi yine fahiş fiyatlara satılıyor.

2 Beğeni

Ben de yok ama Kitapyurdundan kontrol ettim, içindekilere bakılabiliyor.

1 Beğeni

O zaman bunlara da bakabilirsin.

4 Beğeni

Hangi yayınevi acaba?

2 Beğeni

Epsilon, bu kitaplar dışında Epsilon’un tepetaklak mitoloji diye bir serisi de var, benim de bir süredir listemde böyle kitaplar ilgimi çekiyor. Hem kendim okurum hem de çocuklar için güzel kitaplar :slight_smile:

2 Beğeni

Ads%C4%B1z

Çok okuyamadım. Çünkü psikolojim bozuk.

12 Beğeni

Vizeler, sunumlar ve stajla geçen aşırı yoğun bir ay, birtakım uyku düzensizlikleri ve psikoloji düzeltme çabaları da cabası, benden bu kadar.

13 Beğeni

Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti Cilt 2 - Alan Moore
Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? - Philip K. Dick
Mösyö Pain - Roberto Bolaño
Veronika Ölmek İstiyor - Paulo Coelho
Sputnik Sevgilim - Haruki Murakami
Yeryüzü Ayetleri - Füruğ Ferruhzad
Amok Koşucusu - Stefan Zweig

(Üniversitenin zorlu olduğu zamanlar kitap okumaya daha çok yöneldiğimi keşfettim.)

7 Beğeni

Kasım ayı okuduklarım az olunca biraz süs püs katayım dedim. Bu konuda pek başarılı olduğum söylenemez, biraz düz bir insanım. :slight_smile: İnceleme yapmadıklarım var, onları da inceleyince bu mesajı düzenleyerek eklerim. Az olsun, benim olsun mottosuyla kendimi avutuyorum. :smiley:

Ucube Kocakarılar - Terry Pratchett

Sarı Duvar Kağıdı - Başka Dünyalarda Canlı Mahlukat Var Mı? - Krizalitler

16 Beğeni

Aya Naif Süper ile başladım… Adı gibi bir kitap… Biraz sakin, sade, amaçsız ama güzel :slight_smile:
üzerine Sultanın Casusları’nı okudum… Enteresan bilgiler ve bakış açılarıyla dolu… Olayları tamamiyle belgeler üzerinden anlatıyor olması hem güzel, hem de insana “bunlar kayıt altına alınabilmişler, bir de çok iyi olup hiç kaydı düşülmemişleri düşünsene” dedirtiyor…
Sonra özüme dönüp I, Robot okudum :slight_smile: yoruma gerek yok, gidin okuyun hala okumadıysanız…
Ayın finalini de “her ay bir disk dünya” planım dahilinde Hareketli Resimler ile yapayım dedim ama henüz bitmedi :grin: bir iki güne biter…

3 Beğeni

Bu ay OKUYAMADIĞIM kitaplar.
Sıkılırsan başka kitaba geç mantığıyla hepsinden azar azar okuyorum.

“Her şeyi yapmaya çalışmak, hiçbir şey yapmamak gibidir”
-Orhan Abiyevski-

18 Beğeni

ve kasım da geçti gitti.
çok okuyamadığım doğrudur :roll_eyes:
2si çocukluğumun kitaplarından. hala heyecanlı :sunglasses:

19 Beğeni

Mezbaha 5 - Kurt Vonnegut

Bundan önce Vonnegut’un Can Yayınlarından çıkan 3 kitabını okumuştum ve hepsini beğenmiştim. Bunu ise her ne kadar önde gelen kitaplarından da olsa diğerleri kadar sevemedim. Kötü diyemem ama çok sürüklemediğini söyleyebilirim. Baş karakterin bir ileri bir geri zamanda sıçramalarıyla 2. dünya savaşı öncesi, sırası ve sonrasında yaşadıklarını gözlemliyoruz.

Görünmez Adam - H. G. Wells

Pek sürükleyici olmasa da güzeldi. Bana göre bundan önce okuduğum Zaman Makinesi ve Dr. Moreau’nun Adası’na kıyasla daha geride kaldı. Güç sarhoşluğu güzel işlenmiş.

Bir Bedenin Gerçeği - Alexandria Marzano

Bu cinsten bir eseri ilk defa okudum. Kitapta gerçekte yaşanmış iki olay işleniyor. Kısaca insanın insana bakış açsını sorgulatan bir kitap.

İvan İlyiç’in Ölümü - Tolstoy

Gösteriş merakı, güç merakı ne güzel işlenmiş. Ayrıca bürokraside yükselme hırsı taşıyan insanların iç yüzünü de görebiliyorsunuz.

Raymond Chandler - Playback

Everest’in bu serisiyle (Polisiye Cepte Serisi) 2015 de tesadüfen tanıştım. Tesadüf demiyim de bilmeden ucuz diye satın almıştım. (O zamanlar biraz rastgele alışveriş yapardım.) Bu seriyi 2 yazarın kitapları oluşturuyor dersek yalan olmaz. İki yazarın da baş karakteri de, hani animelerde “Hordo boildo” derler ya o misal.:sunglasses: Her neyse yine yaklaşık 80 yıl öncesinde geçen bir özel dedektif hikayesi. İlgililer severek okuyacaktır.

17 Beğeni

Ben de Kendileriyle Savaşanlar’ı okumuştum ve Zweig’in şiirsel diline hayran kaldım. Ve biyografisini verdiği yazarlar da fazlasıyla ilgi çekiciydi. İnsan etkisinde kalıyor.

3 Beğeni

Ben de çok etkilenmiştim. Hatta bir ara iyi yazar olmak için delirmek gerek, ruh sağlığı bozulmalı diyecek gibi olmuştum, vazgeçtim. Tabi Hölderlin, Kleist, Nietzsche’yi kendi çaplarında değerlendirmek gerek… Psikolojik sorunlarını edebiyatta silah olarak kullanabilmiş insanlar onlar.

2 Beğeni

25 Beğeni

Bir araya getirmişken ben de paylaşayım, Kasım ayı içerisinde okuduğum kitaplar.

47 Beğeni

Vay be! Gerçekten okudun mu demeyeceğim de… ben bir ayda bu kadar kitap… Ben derslerden vakit bulamıyorum diye mi okuyamıyorum? Kıskandım valla.

2 Beğeni

Daha fazlalarını da göreceksiniz, zamanla alışırsınız. :joy:

5 Beğeni