Hadi inşallah
da durup düşünüyorum Bunların işi gücü sadece kitap alıp okumak mı? diye. İlginç.
İlginç bir şekilde demiş kadar oldun.
İnşallah çok çalışırsın, hayatını kazanırsın, başarılı olursun da gelecekte “bunlar” gibi senin de “işin gücün kitap okumak olur”
Aralık ayına girdiğimizi unutmam inanılmaz. B12 iğnelerine geri dönmemin vakti geldi sanırım. 
En çok Yaşamak ve Naomi’yi sevdim bu ay.
Hüküm Gecesi - Yakup Kadri Karaosmanoğlu
Bir Gün Tek Başına - Vedat Türkali
Parasız Yatılı - Füruzan
Tatlı Rüyalar - Alper Canıgüz
Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar
Bizim Büyük Çaresizliğimiz - Barış Bıçakçı
Kara Kitap - Orhan Pamuk
Durgun Don Cilt 1 - Şolohov
Bunlar da benim kasım ayı bebeklerim. Artı olarak 3 çizgi roman da var ama malesef onlar kitaplığımda mevcut değil
Yılın sonunda tempo düşüyor mu, ne benim düştü de?
Kasım 2019
Fotoğrafta bulunmayan
Ben Kirke
Ouidah Naibi
De okudum
Aralık için malesef paylaşım yapamayacağım. Yaparsam da az sayıda olur ve geç paylaşabilirim. Asker gidecek geri gelecek zira 
Yanlış anlama @alper amma seni bazen bir bigisayar yazılımı olduğunu falan düşünüyorum. Maşallah. 

Atıyor galiba ya 
Ayak parmaklarında da iki kitap tutuyor, onu da göremiyoruz.
Unutulmuş fantastikler nasıl?
Ouroboros Yılanını da bitirdim bu ay kayda değer olan benim için Jurgendi pek bir beklenti ile okunmazsa yazıldığı döneme göre ilkler olduğu için güzel. Ouroboros Yılanına gelirsek 500 sayfa yerine 300 sayfada bu iş olur biterdi. Tabiki sevdim, verdiği bazı mesajlar güzeldi (biraz mitsel oluşu ve şiirsel dili açısından) ama sıkıldım.
Jurgen daha ağır arthur efsanesi çevresinde dönüyor. Önceden goz atmak gerek , az biraz mit ve felsefe bilgin vardır onu geçiyorum. Kitap bana biraz Usta ile Margaritayi da anımsattı. Puanım ona 9 
Fantastes ve Dünyanın sonundaki orman onlara göre biraz çocuksu:) cocuksu dunyalari severim narnia gibi :))
Sevgili arkadaşlar nazar-ı dikkatinizi celbetmek isterim 3 aşağı 2 yukarı benimle aynı sayıda kitap okuyanlar var.
Tamam da Dune, Büyük Umutlar, Karışıklık hepsi aynı ayda. Ayıp valla 
Witcher 6
Loki
Watchmen
De plase
Karışıklık önceki aydan sarkmış olabilir. Witcher bitmesin diye 6 günde okudum.
Watchmen 2-3 kez okudum, hala ara ara bölümleri okuyorum. Bu sabah yine 5-10 sayfa okudum.
Benim tek kitap okuma alışkanlığım yok. Dün son 3 öykü ile Ömer Seyfettin Delta baskıyı bitirdim ama 112 gün önce başlamışım kitaba, 112 günde okudum. Aralık ayı okuduklarım listemde onu da paylaşacağım ama 3 aydır okuyorum ben onu 
112 çok ideal.
Hepsinde aynı performansı bekliyorum. Ufuk da az okumamıştır eminim ben ama kaçak dövüşüyor. Seni ortaya atıp arkadan gülüyor.
Hissedebiliyorum.
Kafamdaki @Ufuk temsili:
Bence sorun herkes Alper değil ondan olabilir
Herkesin okuma hızı, ayırdığı zaman farklı pekala okunabilir kitaplar.
Ben böyle durumlarda inanılmaz bir durum varsa şunu yapıyorum; inanmıyorum
Herkese tavsiye ederim. İnanmayanı da rahatsız etmiyor, inanılmayanı da 
Ahaha
mantıklı
Yoksa @alper’e okuduklarının özetini yazıp forumda paylaş falan denecek yakında 
Alper bu arada yaparsan konuyla ilgili bir kompozisyon da yazmayı unutma, extra puan bunlar hep 

Askerlikte buna da şükür diyorum ama.