Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Bunlar harici Shakespeare’den Titus Andronicus ve Othello’yu da okudum.
Bir iki kitap hakkında yazmak istediklerim var. Öncelikle Kapıların Dışında kitabı çok hoşuma gitti. Yazarın diğer eserlerini de okumayı düşünüyorum.
Hanımlar ve Beyler serinin en sevdiğim kitabı oldu! (Çaktırmayın her Diskdünya kitabından sonra bunu söylüyorum :D) Kitap su gibi aktı, ilaç gibi geldi açıkçası.
Han Kang’ın Vejetaryen kitabı bana pek hitap etmemişti ama Çocuk Geliyor kitabının çevrilmesini bekliyordum. İyiki de beklemişim, tarihsel kurgu sevenlere öneririm.
İstvan Örkeny’nin çok daha önceleri “Bir Dakikalık Öyküler” kitabını severek okumuştum. Anlatsana Pişta! kitaplığımda duruyordu,kısa zaten okuyayım dedim. Otobiyografi tarzında bir kitap, yazarın başka eserlerini de okuma istediği uyandırdı bende. Maalesef çok güzel 2 uzun öykünün bulunduğu “The Flower Show and The Toth Family” dilimize çevrilmemiş, ola ki çevirilirse bir gün tekrar okurum.
Veee son olarak Talihsiz Serüvenler Dizisi’nde sadece 2 kitap kaldı geriye, onları da bitiririm bir haftaya herhalde. Özlemeyeceğim desem yalan olur :smiley:

13 Beğeni

1000 kitap

Linkini de bırakayım.

2 Beğeni

Talihsiz serüvenler dizisi tam olarak ne oluyor acaba?

1 Beğeni

Kısaca özet geçmek gerekirse; Birbirinden zeki 3 kardeşin ailelerinin yangında öldükten sonra farklı farklı yerlere evlatlık verilmeleriyle başlayan bir “serüven” diyelim. Talihsiz kelimesinin hakkı da veriliyor tabi. Gerçi hep bu şekilde gitmiyor, araya cevaplanacak sorular, gizemler vs karışıyor. Çocuk kitabı olarak geçiyor ama ben kesinlikle o gözle bakmıyorum, herkes okuyabilir bence. Spoiler vermeden anlatmaya çalışmak biraz zor oldu benim için, forumda seriyi okuyan başka arkadaşlar varsa onlara da danışmak lazım :smile:

2 Beğeni

Teşekkür ederim, ilgi çekici duruyor listeme aldım.

1 Beğeni

Talihsiz Serüvenler Dizisi ve Unutulmuş Fantastik Klasikleri serisini tasarım olarak çok benzettim.

4 Beğeni

2020 nin ilk ayı böyle geçti.

17 Beğeni

Zaman Çarkı’ndan başka bir şeye vakit ayıramadım.

15 Beğeni

Yılın ilk ayı her ne kadar gezegenimize uğursuz gelse de benim okumalarım için standartlarımdan bereketli geçti. Tuhaf bir aydı. Yılbaşı dahil üçte birlik kısmında asker ocağındaydım. Bana çok şey katmış bir dönem oldu. Okuduğum kitaplar da büyük oranda tatmin etti diyebilirim.

16 Beğeni

Dönem bitince rahatça okuma zamanı bulabildim. Verimli bir ay oldu.

17 Beğeni

Pardon, red rising YA mi sizce? Başlamayı düşünüyorum ama çelişkili yorumlar aldım hakkında.

1 Beğeni

Ben YA olduğunu düşündüğüm için uzun süre okumayı erteledim. Seti Zebramo’dan çok uygun fiyata almıştım. Kesinlikle YA denilip bir kenara atılamaz. Çok kısa sürede okudum kitapları bilimkurgu yönü değil macera yönü daha ağır basıyor. Hikaye çok güzel akıyor, yazarın bazı yerlerde eksiklikleri olabilir ama özellikle kitap finalleri çok iyiydi. Araya kitap bile koyamadan bir çırpıda 3 kitabı bitirdim.Evreni de gayet beğendim. Zevkle okuyabilirsiniz.

5 Beğeni

YA’ya yakın, özellikle ilk kitabı Hunger Games’e benziyor. Sonraki kitaplarda space operaya dönüyor, güzel bir dünyası var.

2 Beğeni

@M3rett0 Sağ olun yorumlarınız için. Okuma listeme ekledim.

1 Beğeni

Arkadaşlar YA tabiri çoğu insan tarafından anlaşılmıyor olabilir. En azından bir defa Young Adult olarak açarsanız sonrasında kısa kullanmanız sorun olmayacaktır naçizane önerim.

@M3rett0 @HamdemitAbi

7 Beğeni

Ben de bu YA nedir diye kendi kendimi yiyordum. Teşekkür ederim bilgilendirme için. :slight_smile:

Bunlar da benim okuduklarım.

19 Beğeni

Kitap okumaya çok vakit ayırmama rağmen yavaş okuyan birisiyim. Sanırım en verimli aylarımdan birisiydi bu,
image

16 Beğeni

9 Beğeni

İş güç ve yorgunluk. Sonuç iki kitap.:slightly_smiling_face:

13 Beğeni

Bunlar eski kapaklar. Siz sormadan söyleyeyim dedim.

1 Beğeni