Final haftası final ayına dönünce istediğim gibi olmasa da yine de iyi okuduğumu düşünüyorum.
Ek olarak 100 Soruda Mitologya / Behçet Necatigil
Kozalaklar @Agape 'ye ithaftır.
Final haftası final ayına dönünce istediğim gibi olmasa da yine de iyi okuduğumu düşünüyorum.
Ek olarak 100 Soruda Mitologya / Behçet Necatigil
Kozalaklar @Agape 'ye ithaftır.
Ocak 2020 okumalarım. Aşağıdaki sıralama ile. Çizgiromanlar ortaya karışık.
Felsefenin Kısa Tarihi - Nigel Warburton
Teolojik ve Felsefi Açıdan Din ve Bilim İlişkisi - Emre Dorman
Antika Titanik - Murat Menteş
Büyük Olayların Kısa Tarihi 2 - Tufan Gündüz
Kırmızı Pazartesi - Gabriel Garcia Marquez
Bilinmeyen Adanın Öyküsü - José Saramago
Tyrion Lannister (Zekası ve Bilgeliğiyle) - George R. R. Martin
Hayvan Çiftliği - George Orwell
Star Wars - Obi Wan ve Anakin
Hellboy - Maskeler ve Canavarlar
Hellboy - Yaşayan Ölüler Evi
Captain America Cilt 3 - İmparatorluk Gelişiyor
Sürgün Gezegeni - Ursula K. Le Guin
Fahrenheit 451 - Ray Bradbury
Çavdar Tarlasında Çocuklar - J. D. Salinger
Buz Ejderhası - George R. R. Martin
Yaşlı Adam ve Deniz - Ernest Hemingway
Kehanetin Oyuncağı (Belgariad Birinci Kitap) - David Eddings
Spiderwick Günceleri’nin sonrası da var üç kitap olarak. Haberin olsun.
Bunları da ciltli almak istedim ama tükenmişti bende ciltsiz aldım şimdi baktım onlarda sadece ciltli basım ve ciltsiz yeni basımı yok bulursam onları da okurum teşekkür ederim
@Agape küçükken filmine bayılırdım o yüzden seriyi okumak istedim ciltli evet uğraştırırdi bir de ben dayanamadım.
umarım bunlarında yeni basımını yaparlar 4. Kitap tükenmek üzereydi hatta zorla buldum bunu da
Arasan ciltli bulurdun ama uzardı muhtemelen. Birkaç yerde şansa filan ciltli bulunabiliyor. Diğerleri muhtemelen eskidir ve yenilenmemiştir. Hatta yenilenmeyecek bile olabilirler. Ayrıca filmi de var, haberin olsun.
Yılın ilk ayı fena geçmedi benim için. Hedefim İblis Döngüsü serisini bitirmekti. Diğer kitapları, çizgi romanları aralara aldım.
Ocak ayının ilk yarısında bazı sebeplerden ötürü okuma yapamadım. Şubat ayının daha verimli geçmesi dileğiyle.
Ocak ayı da böyle geçti. Önümüzdeki aydan itibaren çok okuma yapabileceğimi sanmıyorum artık. Şehirler arası mekik dokuma maceram başlayacak. Bir yandan çalışıp bir yandan ev idare etmek zor olacak benim için. Bu ay sağlığım da ziyadesiyle beni engelledi. Yaklaşık 15 günümü kendime gelmeye çabalayarak geçirdim. Bakalım gelecek aylar neler gösterecek…
Sonuç olarak 11 kitapla yine bile seneye iyi giriş yaptım. Alfa kalbimi kırdı. Bu on birliden en sevdiklerim: Piramitler, Üç Başlı Kerberos.
Uzay Piyangosu hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz acaba?
Konu olarak, kurgu olarak beğendim. Sonunu pek beğenmedim. Ben çok daha başka beklemiştim. Benteley’in baştan beri işin içinde olduğu ve planlı bir sistem beklemiştim. Böyle olsaydı harika olurdu benim için. Geriye kalan editörlük vs. berbat! 60 tanesini saydım ve işaretledim. Bezdiklerimi de eklersek 70-80 hata. P. K. Dick ise kesinlikle beğendiğim yazarlardan olmaya aday. Sıkıcı değildi.
Aynı beklentide ben de bulunmuştum. Philip K. Dick’in bazı romanları böyle ne yazık ki. Kurgu, Konu çok iyi ama finali okurun istediği gibi bitmiyor. Keşke şu hatalara bir çözüm bulsalar.
@Agape Ama toplu öykülerdeki çoğu öyküye hayran kalacağınızı söyleyebilirim.
Yeni yıl, yeni hedefler derken baya uçmuş gibiyim… 9 kitap okumuş bulundum bu ay özellikle “kısa bir cehennem ziyareti” beklentisiz okuyup çok beğendiğim kitap oldu…
Okuduysanız Androidler elektrikli… Kitabının sonunu anladınız mı
Ben pek anlayamadım. Mercerizm neymiş, ana karakterle ilişkisi hangi boyuttaymış son birkaç sayfada anlatılıyor ama anlayamadım galiba.
Siz genelde bk okuyorsunuz sanırım o yüzden size sorayım dedim de okuyup anlayan herkesin yorumuna açığım
Başka başlıkta etiketleyebilirsiniz beni. Konu dağılmasın.
Toplu öyküleri belki zamana yayarak okuyabilirim. Bu sene okumak istiyorum çoğu kitabını. Tarzını tuttum.
Merhaba, bahsi geçen kitabı okudum elbette. Her ne kadar bilimkurgu okuyucusu olsam da bazı şeyleri anlatmakta güçlük çekiyorum. Burda da dilim döndükçe anlatmaya çalışacağım.
Mercerism yani Merserizm kitapta bir sanal gerçeklik dini olarak karşımıza çıkıyor. Bu dinin amacı empati kurararak aynı acıya ve duygulara ortak olmaktır. Kitapta da kahramanımızın bir elektrikli koyunu olduğunu en başından biliyoruz zaten. Bu noktada empati kurmaya çalışan kahramanımız peşinde olduğu kaçak androidlerin de gerçek birer insan olma yolundaki uğraşlarını yani empati kurma çabalarını aklına getiremiyor.
Sonuç olarak kitaptaki olaylar Rick ve kaçak androidler arasında geçen bir empati kavramında dönüyor. Umarım yanlış bir bilgi vs vermemişimdir. Çünkü bazı şeyleri tam hatırlamıyorum. Okuyalı uzun zaman oluyor. Uzun dediğim de belki 4 yıldır.
Son söz; PKD anlaşılması zor bir yazardır. Fikirleri ve düşünceleri kimi kişilere abuk sabuk gelebilir. Kurduğu dünyalar, ele aldığı fikirler ve gerçeklikle olan sorunları insana düşünmediği şeyleri düşündürür.