Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

Yazarın simülasyon ve simülakr kavramını toplumsal, sosyolojik, psikolojik ve felsefi açıdan ele aldığı bir kitaptı. Argümanları destekleyici hehangi bir bilimsel veri veya teori bulunmuyor. Kitabı anlamlandırabilmek için baya efor sarfetmem gerekti. Yazar, Platon’un meşhur Mağara Alegorisine benzer bir temel üzerinden argümanlarını ilk bölümlerde açıklayıp kitabın geri kalanında modern dünyamızdan örnekler (savaşlar, hollywood filmleri, siyaset, politika, medya vs.) vererek detaylandırıyor denebilir.

3 Beğeni

Leyla Erbil kitapları hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Geçen sene Hallaç’ı okumuştum ancak beni çok zorladı, öykülerin çoğunun içine giremedim. Şimdi elimde Tuhaf Bir Kadın ve Gecede de var ama tekrar denemek konusunda biraz isteksizim.

1 Beğeni

Bu ay okuduklarım.

24 Beğeni

Kalan kitabından başlayalım. Kalan bir kadının özeleştirisi, bir toplumun(Türk toplumu) eleştirisidir. Bazen şiirseldir bazen masalsıdır. Bazen akıp gider bazen ise dönüp tekrar tekrar okursun durusun düşünürsün. Anlayacağınız bazen çok keyifli bazen okunması gerçekten zor oluyor. Benim okumamın nedeni ise Leyla Erbil i okumamış olmamdı. Pişman oldum mu kesinlikle hayır. Kalan kitabından kalan bir boşluk yerini dolduramadığım.

Tuhaf Bir Kadın ise okunması kolay ama bölümler arasında bağlantı kurulması zor bir kitap. Tuhaf olan kadın mı toplum mu diye sorgulamadan edemiyor insan okurken. Kendi toplumunun kadına bakış açısını, hatta dönemin “solcularının”(kitapta isim ve soy isimlerinin baş harfleri verilmiş) bakışlarını da irdeliyor. Zorlanarak okuduğumu(sıkıldığımı) söyleyebilirim. Bölümler kız, baba, ana ve kadın.

Kalan iyi bir kitaptı benim için ama Tuhaf Bir Kadın için ise iyi diyemeyeceğim. Başka kitabını okuyacak mıyım hayır. Kalan’la bende bir boşluk bıraktı bu boşluk ötekileştirilenlerin boşluğu sürülenlerin boşluğu İstanbul a onca zenginlik katanların boşluğuydu. Bende ki Leyla Erbil boşluğu ise doldu.

Benim görüşlerim okunabilir ama kitaptan beklentileriniz farklı ise bu da sizi hüsrana uğratabilir.

3 Beğeni

Nisan da okuduklarım

27 Beğeni

Bu ay okuduklarım arasında en beğendiğim Dracula oldu. Beklediğimden farklı olarak Dracula odaklı bir anlatım yoktu ve çok miktarda karakter vardı, yine de Stoker anlatım tarzı sayesinde okuyucunun karakterlerle bağ kurabilmesini mümkün kılmış. Dünyanın Ötesindeki Orman anlatım bakımından oldukça sade ve sürükleyiciydi lakin seriden (Unutulmuş Fantastik Klasikler) beklenecek şekilde doyurucu bir fantastik materyal değil. Maya Yayıncılık’ın Mitolojik Hikayeler Serisi ise gerçekten de hikaye anlatıyor, bu kültürlerin mitolojisi hakkında temel bilgi edinimi isteyenler için kesinlikle yeterli olmayacaktır. Forumda yeniyim, bu kadar detaylı açıklama yapılıyor mu bilmiyorum ama Nisan ayı benim için bu şekilde geçti☺️

33 Beğeni

Nisan ayında okuduğum kitaplar bunlardı. En beğendiğimden beğenmediğime bir sıralama yaparsam:

1. Mülksüzler ve İçimizdeki Şeytan
  2. Mürebbiye
  3. Lejyon 2
  4. Bülbülü Öldürmek
  5. Duvardaki Kapı
28 Beğeni

Bu ay benim için biraz sönük geçti

1. Mortal Kombat X Vol 2 Blood Gods 4/5
  2. Mortal Kombat X Vol 3 Blood Island 4/5
  3. Vampir- John William Polidori 2.5/5
  4. Şakayık- Pearl Buck 3.5/5
  5. Bilinmeyene Açık Olmak, Korku Sorunu, Güvenlik Diye Bir Şey Var Mı?- Jiddu Krishnamurti 3/5
3 Beğeni

Eskiden çok merak ederdim nasıl hatırlıyor insanlar ne okuduklarını diye. Sonra Library Thing diye bir uygulama keşfettim ve okuduğum kitapları ona girmeye başlayınca çok rahat takip edebilir oldum :slight_smile:

Ben ilk defa katıldığım için müsadenizle ocaktan itibaren paylaşacağım:

Ocak:

1. The Bear and the Nightingale: A Novel (Winternight Trilogy #1) - Katherine Arden
  2. The Burning White (Lightbringer #5) - Brent Weeks

Şubat

1. City of Blades (The Divine Cities #2) - Robert Jackson Bennett
  2. City of Miracles (The Divine Cities #3) - Robert Jackson Bennett
  3. Empire of Chains (World in Chains #1) - Ryan W. Mueller

Mart

1. Gideon the Ninth (The Locked Tomb Trilogy #1) - Tamsyn Muir
  2. Promise of Blood (The Powder Mage Trilogy #1) - Brian McClellan

Nisan

1. The Crimson Campaign (The Powder Mage Trilogy #2) - Brian McClellan
  2. Blood of Empire (The Powder Mage Trilogy #3) - Brian McClellan
  3. Here Be Dragons - David P. Macpherson
  4. Sufficiently Advanced Magic (Arcane Ascension Series #1) - Andrew Rowe
  5. Orconomics: A Satire (The Dark Profit Saga #1) - Zachary Pike
11 Beğeni

Bu kitabı nasıl buldunuz acaba? Konusu ve evreni hakkında bilgi verebilir misiniz?

1 Beğeni

Ben uzun zamandır e-kitap alıyorum, basılı kitap almayalı 5-6 yıl olmuştur sanırım. Bu da öyle.

Bu kitapla ilgili çok güzel yorumlar okumuştum ve bir başka forumda Read Along için seçilmişti, yani beraber okuyalım gibi bir şey. Sanırım burada da benzer bir şey var. Ben de o sebeple bu kitaba başladım.

Kitabı maalesef pek sevdiğim söylenemez. Yarısından sonra devam etmek istemedim. Tor.com sitesinde reread konusu var, yani yazar kitabı ikinci kere okuyor ve yorumluyor. Oradan takip ediyorum geri kalan bölümleri :slight_smile:

Kitap içerisinde necromancer’lar, uzay gemileri, farklı dünyalar var. Ayrıca başkahramanımız da azılı bir eşcinsel :slight_smile: Yani çok olumlu şeyler duyup büyük bir hevesle başladım ama bende hayal kırıklığı oldu. Tabi şu da var, bu kitaba bayılanlar, ikinci kez okuyanlar olduğunu biliyorum. Tamamen zevkler ve renkler :slight_smile:

Bazen bir kitabı İngilizce aslından okurken zorlanabiliyorum. İngilizceden değil de yazarın anlatımından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Belki bunda da öyle olmuştur. Mesela Locke Lamora’nın Yalanları (Centilmen Piçler) kitabına 3 defa İngilizce başlayıp yarım bırakmış, sonra Türkçe aslından rahat rahat okumuştum. Bu kitabın çevirisi yapılırsa kesinlikle bir şans daha veririm diye düşünüyorum.

5 Beğeni

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kitabı İthaki çıkarmak istiyordu, eğer basarlarsa şans vermek istiyorum :slight_smile:

1 Beğeni

Rica ederim :slight_smile: Umarım basarlar. Zaten serinin ikinci kitabı olan Harrow the Ninth de çıktı. 3.sü de yolda. İthaki basarsa ben de kesin bir şans daha veririm.

1 Beğeni

Sanırım The Autumn Republic demek istediniz. Çünkü Blood of Empire diğer serisinin 3. kitabı.

Bu arada kitapları orjinal dilinde mi okuyorsunuz?

2 Beğeni

Evet çok haklısınız, LT’ye eklerken yanlış eklemişim. Orada da düzelttim :slight_smile: The Autumn Republic olacak :+1:

Biraz zihin durumuma, biraz da çeviri durumuna bağlı ama kitapları büyük oranda İngilizce okuyorum.

3 Beğeni

ağır gidiyor çünkü İngilizce baskısı ile beraber okuyorum günde 15-20 sayfa.

1 Beğeni

Bu ay okuduklarım,

Gökte görülen cisimler üzerine bir mit
Vaiz 2.cilt
Son erkek 1.2 ciltler
Marianne’nin kalbi
Canavar
Şamanlar ve Semboller
Yakaricilar
Şeytan kaya tılsımlı
Hayatın mucizeleri.

Okuma planımda ,

Kepler - Somnium ya da ay Astronomisi (turuncu kitaplar)
Kara Örümcek (karanlık kitaplar)
Ölümün Dostu (Batıl kitapligi)
Kara kediler kem gözler modası geçmiş batıl inançlar (Renkli tarih dizisi).

Kara kediler 'e bir ufak başladım şuan için ilgi çekici ve akıcı ilerliyor.

9 Beğeni

1 ay içinde okuduklarım:

Sabahattin Ali: Ses, Kağnı, Değirmen, Sırça Köşk, Yeni Dünya, Kuyucaklı Yusuf, Kürk Mantolu Madonna, İçimizdeki Şeytan.

Yaşar Aksoy: Gâvur Mümin.

16 Beğeni

Bu ay benim için çok iyi geçti. Bunda tatilimin çok olması ve severek okuyacağım eserleri seçmiş olmam etkili oldu. Gecenin sonuna yolculuk henüz bitmedi, ağır ağır okuyorum ama ay sonuna kadar biter tahminimce. O hariç en sevdiklerim ilk beş;
1-Solaris
2-yürüyen şato
3-gölgesizler
4-leonardo’nun yahuda’sı
5-bir mars destanı
.
(5 adet resimli kitabı çok okuduklarımdan saymıyorum, her birisini yarım saat bir saatte, atıştırmalık olarak okumuştum. Ama ay polisi de bence epey güzeldi. Belirtmek istedim.)

34 Beğeni

Harika, keşke ben de bu kadar çok kitap okuyabilsem ama maalesef olmuyor. Ayda 5 kitap okuyunca verimli geçti diyorum. Günlük rutinim şöyle oluyor genelde:

Saat 9 gibi iç ses: Çocukların uyuma vakti geldi. Bugün deli gibi kitap okuyacağım, sabaha kadar okuyacağım. En az 300 sayfa hedefim var.
Saat 9.30 gibi iç ses: Hadi çocuklar, uyuyun çocuklar, daha kitap okumam lazım çocuklar
Saat 10 iç ses: Hah çocuklar uyudu. Hadi bakalım başlayalım okumaya
Saat 10.15 gibi iç ses: Çok yorgunum ya, gözlerim kapanıyor. Neyse şimdi yatayım da, sabah 5te kalkar okurum
Saat 8 alarm sonrası iç ses: Yine mi ya :cry:

15 Beğeni